1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Πρωταθλήτρια Αιγαίου στην Ζ' Περιφέρεια αναδείχθηκε η Άθληση Μυτιλήνης. Η τελική φάση διεξήχθη στο κλειστό Νεάπολης Μυτιλήνης με την συμμετοχή του Πολυκράτη Σάμου, του Απόλλωνα Νάξου, του Νηρέα Χίου και της διοργανώτριας Άθληση.
Back to back πρωταθλήτριες Κρήτης (ΕΣΠΕΚ) αναδείχτηκαν οι νεάνιδες του ΟΦΗ, οι οποίες κατέκτησαν τον τίτλο με 14 σερί νίκες και χωρίς απώλεια σετ, ολη τη σεζόν!
Ολοκληρώθηκε με απόλυτητη επιτυχία στο κλειστό της Χίου, το τουρνουά για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας της Ζ' Περιφέρειας γυναικών, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του πρώην προέδρου της τοπικής Ένωσης, αλλά και του Νηρεάς Καρδαμύλων, Αναστάσιου Ποδιά.
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Βαρύ πένθος στον Κύδωνα Χανίών μετά την είδηση του θανάτου της 21χρονης Εμμανουέλα που παρασύρθηκε στην Καμάρα Θεσσαλονίκης κι αφέθηκε από ασυνείδητο οδηγό που κρίθηκε προφυλακιστέος, πριν μια εβδομάδα.
Τον πρώτο τίτλο της σεζόν, κατέκτησε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ. Στον τελικό του Κυπέλλου Κρήτης, που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο, κέρδισε την αξιόλογη ομάδα του Πήγασου με 3-1 σετ και κατέκτησε το τρόπαιο.
Με δύο ταλαντούχες αθλήτριες που θεωρούνται μεγάλα ταλέντα της Κρήτης ενισχύθηκε η γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ.Πρόκειται για την 15χρονη Εμμανουέλα Πιτσούλη (κεντρικός, γενν. 2007) και την 16χρονη Μαίρη Βυνιχάκη (διαγώνιος, γενν. 2006) οι οποίες θα βοηθήσουν το συγκρότημα του Νίκου Προύφα, για να κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα Κρήτης και να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 γυναικών.
Η Ελληνική ομοσπονδία πετοσφαίρισης τιμώρησε με 60 ημέρες αποκλεισμό τον προπονητή  του Απόλλωνα Νάξου Γιάννη Φραγκίσκο.
Πέρσι η γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ κατέκτησε, το πρωτάθλημα Κρήτης και διεκδίκησε την άνοδο στην Α2 στα μπαράζ, χωρίς να τα καταφέρει στο τέλος. Και φέτος, ο πήχης μπήκε ψηλά και η ομάδα θα παλέψει για να πετύχει τους στόχους τους.
Ο Α.Ε.Σ.Π. Φοίνικας  Ρόδου συμφώνησε  με τον Εβρίτη προπονητή Γιώργο Σταυρόπουλο, ο οποίος έχει διατελέσει και ομοσπονδιακός προπονητής στις μικρές εθνικές ομάδες, ενώ ο Νίκος Αντωνιάδης μετακομίζει στον ΟΦΗ ως συνεργάτης του Κώστα Δεληκώστα.
Πρωταθλήτρια Κρήτης και μάλιστα αήττητη, αναδείχθηκε η γυναικεία ομάδα βόλει του ΟΦΗ, καθώς στον δεύτερο τελικό νίκησε τον Πήγασο με 1-3, στο παιχνίδι που έγινε στις Αρχάνες και κατέκτησε τον τίτλο.
Το 3Χ3 στα μπαράζ της Ζ' Περιφέρειας γυναικών που διεξήχθησαν στη Χίο έκανε ο Ερμής Παμφίλων και προκρίθηκε στη τελική φάση ανόδου στην Α2 Γυναικών.
ε πλήρη δράση βρίσκεται η τελική φάση γυναικών της Ζ' Περιφέρειας στο νησί της Χίου. ΡΣΦΠ Τελχινίς, ΓΠΣ Ερμής, ΓΣ Νηρέας Καρδαμύλων, ΑΟ Πολυκράτης διεκδικούν τη πρώτη θέση που θα δώσει το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου στην Α2 Γυναικών.
Ανώτερος ο Πολυκράτης επικράτησε και στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ της Αναγέννησης με 1-3, και με 2-0 νίκες συνολικά, αναδείχτηκε πρωταθλητής Σάμου για το 2021-2022. Τα σετ 1-3 (15-25, 25-14, 22-25, 18-25).
Την επανέναρξη των προπονήσεων, με αυστηρά υγειονομικά  πρωτόκολλα, ζητάει με επιστολή της στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον ΓΓΑ, Γιώργο Μαυρωτά, η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.
Το κύπελλο μέσα από τα χέρια της Αναγέννησης άρπαξε ο Πολυκράτης Σάμου, ο οποίος επικράτησε στον τελικό με 3-2, μετά από μεγάλη ανατροπή. Συγκεκριμένα η ομάδα του Δημήτρη Νικολαϊδη, πηρε προβάδισμα με 2-0, η Αναγέννηση με αντεπίθεση διαρκείας, ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε τον αγώνα στο πέμπτο σετ.
Με προπονητή για πέμπτη χρονιά τον Νίκο Αντωνιάδη και αρκετή διάθεση για προπονήσεις, ξεκίνησε την προετοιμασία της, η γυναικεία ομάδα του Φοίνικα Ρόδου.
Μετά τη Σύρο, τη Νάξο και τη Σαντορίνη ακολουθεί και η Πάρος. Η μεγάλη προσπάθεια στο όμορφο νησί των Κυκλάδων ξεκινάει με προπονήτρια τη Μαρία Λακταρίδου και γυμνάστρια την Βίκυ Πολίτη.
Η τύχη χαμογέλασε στις πρωταθλήτριες Λέσβου, καθώς ο Α.Σ. Άθλησης στους άνδρες (φωτό) και ο Γ.Π.Σ. Ερμής Παμφίλων στις γυναίκες, πήραν την άνοδο στις αντίστοιχες κατηγορίες της Α2, μετά τις κληρώσεις του Ι' ομίλου Β' Εθνικής/Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 25/06 στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. και παρακολούθησαν εκπρόσωποι των σωματείων μέσω τηλεδιάσκεψης.
Και η ΕΣΠΕΚρήτης, με την σειρά της ανακοίνωσε τους δικούς της πρωταθλητές σε άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι παράλληλα κερδίζουν την άνοδο τους στην Α2. Αυτοί είναι ο ΟΣΦΠ Χανίων στους άνδρες και ο ΝΟΠΕ Ρεθύμνου στις γυναίκες, ο οποίος πλέον ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των Κρητικών ομάδων στον Ά όμιλο της Α2 γυναικών στις τέσσερις,μαζί με Γ.Ε.Η., Α.Θ.Λ.Ε.Σ.Ηρακλείου., Γ.Α.Σ Μεσσαράς.
Πρωταθλήτρια Κυκλάδων αναδείχτηκε η ομάδα νεανίδων του Α.Σ.Ε. Νεωρίου, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο κατάμεστο Γιάννης Γουλανδρής επικράτησε 3-0 (31-29, 25-22, 25-14) του ΑΜΣ Ζευς Φιλωτίου του Γιώργου Δερμάτη. Η ομάδα της Σύρου πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση της Ζ περιφέρειας όπου θα αντιμετωπίσει την Τελχινής Ρόδου.
Η Τελχινίδα ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι με το Ροδίων Άθλησις, καθώς επικράτησε μετά απο συγκλονιστικό παιχνίδι με 3-2 για την δεύτερη αγωνιστική της Β΄εθνικής γυναικών της ΤΕ Δωδεκανήσου.
 Εγκρίθηκε από την ΕΟΠΕ η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Τοπικής Επιτροπής βόλεϊ Δωδεκανήσου. Το νέο 7μελές ΔΣ της ΤΕ ΕΟΠΕ  που έχει πρόεδρο τον Στάθη Μαθιουδάκη, αποτελείται απο εκπροσώπους που επέλεξαν τα σωματεία βόλεϊ του νομού καθώς και οι επιμέρους επιτροπές και το απαρτίζουν:
Την ανανέωση της συνεργασίας  με τον έμπειρο προπονητή, Νίκο Αντωνιάδη, για τέταρτη συνολικά χρονιά, ανακοίνωσε ο ΑΕΣΠ Φοίνικας Ρόδου.
Σελίδα 1 από 12

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ