Εκτυπώστε τη σελίδα
09-05-2019 15:03

ΣΥΔΠΕΔΑΠ: Αποχή μιας εβδομάδας κήρυξαν οι διαιτητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Αποχή από τους αγώνες τοπικών Πρωταθλημάτων ΕΣΠΕΔΑ, όλων των κατηγοριών, από το Σάββατο 11/05 έως και την Παρασκευή 17/05, κήρυξε ο ΣΥΔΠΕΔΑΠ , με αφορμή το σοβαρό επεισόδιο που έγινε σε βάρος του πρώτου διαιτητή και μέλους του συνδέσμου,Νίκου Παπαχατζή, μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Παγκορασίδων 3, Πορφύρα-Μίλωνα 1-3 στο κλειστό « Σαλπέας», στις 4/5.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του συνδέσμου Δυτικής Αττικής και Πειραιά, αναφέρει:

«Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πετοσφαίρισης Δυτικής Αττικής και Πειραιά, σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του στις 07.05.2019, καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση εναντίον διαιτητή μέλους του, η οποία έλαβε χώρα μετά το πέρας του αγώνα μεταξύ των σωματείων ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Γ) – ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ (Γ) στις 04.05.2019, στα πλαίσια του πρωταθλήματος Παγκορασίδων Γ-Δ-Ε Κατηγορίας της ΕΣΠΕΔΑ.

Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες, με την άσκηση ωμής βίας εντός των αγωνιστικών χώρων, πλήττουν βάναυσα το σύνολο του αθλήματος της Πετοσφαίρισης και τροφοδοτούν την καλλιέργεια κλίματος πλήρους αποσταθεροποίησης, κάτι το οποίο θεωρούμε ότι είναι χρέος όλων μας να αποτρέψουμε.
Κατόπιν των ανωτέρω, το ΔΣ έλαβε την ακόλουθη απόφαση:

Οι διαιτητές μέλη μας δεν θα συμμετέχουν σε αγώνες τοπικών Πρωταθλημάτων δικαιοδοσίας ΕΣΠΕΔΑ όλων των κατηγοριών, από το Σάββατο 11/05/2019 έως και την Παρασκευή 17/05/2019. Η απόφαση αυτή ελήφθη ως μέσο έκφρασης διαμαρτυρίας, αλλά και ως αφορμή συστράτευσης όλων των υγιών δυνάμεων του χώρου, απέναντι σε φαινόμενα που απέχουν παρασάγγας από το αθλητικό ιδεώδες. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση ο διαιτητής να γίνει αντικείμενο επίθεσης οποιασδήποτε μορφής, εντός ή εκτός γηπέδων.

Καλούμε όλους τους φορείς του αθλήματος το οποίο υπηρετούμε με συνέπεια, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει επανάληψη παρόμοιων θλιβερών περιστατικών."

Για το Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα