1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-02-2014 14:52

Σύνδεσμος Διαιτητών Πελοποννήσου: «Γιατί αναστείλαμε την αποχή»

Την άρση της αποχής των μελών του από τους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων και κατηγοριών, από 30/1/14 αποφάσισε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου και με επιστολή του προς τον Τύπο τοποθετείται για τα γεγονότα:

 

Η επιστολή:

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου αισθάνεται υποχρεωμένο να απαντήσει σε όσα γεγονότα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχετικά καθυστερημένα αλλά χωρίς να φέρει κατ’ ελάχιστο την ευθύνη γι’ αυτό, όπως ο υπομονετικός αναγνώστης θα καταλάβει άμεσα στη συνέχεια.

Συγκεκριμένα:

1. Την 19/12/2013, παραδόθηκε στον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ., από το μέλος του Συνδέσμου κ. Γκόλφη Παν., ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μέρους των μελών του ΣΥ.Δ.ΠΕ., στην οποία αναφέρονταν οι απόψεις και οι αντιρρήσεις τους, σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. (αρ. πράξης 20/15-12-2013) περί αποχής των διαιτητών-μελών του από όλα τα πρωταθλήματα Ε.Ο.ΠΕ. και Ε.Σ.ΠΕ.Π.

2. Την μεθεπομένη ημέρα (22/12/2013) διαβιβάστηκε αίτημα από τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. προς τον κ. Γκόλφη, αφού ήταν αδύνατον να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο συντάκτης της επιστολής, για την κατάθεση των υπογραφών των φερομένων ως συντακτών, προκειμένου η επιστολή να εισαχθεί προς συζήτηση στο κατάλογο των θεμάτων της επομένης τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ., πάντα με βάση το καταστατικό του ΣΥ.Δ.ΠΕ.

3. Όμως σχεδόν ταυτόχρονα γίνεται εμφάνιση (!) της εν λόγω ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ σε διάφορα δημοσιεύματα του έντυπου (π.χ. εφημερίδα Πελοπόννησος) αλλά και του ηλεκτρονικού τύπου (π.χ. αναρτήσεις και σχόλια σε blog sites, όπως το volleynews.gr κ.α.), τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας (από ποιόν άραγε;), με ποικίλα σχόλια.

4. Την 15/01/2014 αποστέλλεται προς τον κ. Γκόλφη, εκ νέου και γραπτά πλέον, υπενθύμιση του αιτήματος για την κατάθεση των υπογραφών των φερομένων ως συντακτών της επιστολής.

5. Τελικά, την 23/01/2014 παραδίδεται η ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ., δηλαδή 1 μήνα και 4 περίπου ημέρες μετά (!!!)

Επί της ουσίας τώρα και με μια ματιά στο πρώτο μέρος του κειμένου της επίμαχης επιστολής:

«Σχετικά με την απόφαση (αρ. πράξης 20/15-12-2013) για αποχή, την οποία ακολουθούμε, πλην όμως διαφωνούμε, με την επιλογή της πρότασης της πλήρης αποχής από τους αγώνες και από αυτούς που δεν έχουν μετακίνηση, παραθέτοντας τις παρακάτω επιφυλάξεις και αντιρρήσεις…»

οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

* Αντίφαση πρώτη: Σχεδόν από την επομένη αγωνιστική ημέρα διαιτήτευσαν κανονικά, οι περισσότεροι των υπογραφόντων την επιστολή, ενάντια σε κάθε ηθική και καταστατική τους υποχρέωση. Δηλαδή, δεν τήρησαν ούτε αυτό που οι ίδιοι διά της υπογραφής τους ισχυρίστηκαν στην επιστολή και που τόσο υπομονετικά ανέμενε το Δ.Σ. προκειμένου να συζητήσει, εφαρμόζοντας ως όφειλε νόμους και καταστατικά, υπέρ της εύρυθμης πάντα λειτουργίας του ΣΥ.Δ.ΠΕ.

* Αντίφαση δεύτερη: Στην ενυπόγραφη επιστολή της 23/01/2014 δεν υπάρχουν τελικά οι υπογραφές δύο μελών αλλά αντίθετα υπάρχουν κατατεθειμένες, υπόψη του Δ.Σ., καταγγελίες διαφόρων μελών «για πλημμελή ενημέρωση, ως προς το ακριβές κείμενο, τις θέσεις και την πιθανή χρήση της επιστολής».

Στη συνέχεια και στον χρόνο που μεσολάβησε κατά την διάρκεια της αποχής, ήλθαν και παρήλθαν άκαρπα όλες οι συμφωνηθείσες ημερομηνίες για την εξόφληση των οφειλομένων της περιόδου 2012-13 (με την Ε.Ο.ΠΕ. η 30/12/13 και με την Ε.Σ.ΠΕ.Π. η 30/11/13), γεγονός καθόλου παράξενο βέβαια, για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Ίδια τύχη υπήρξε και για τα ποσά, αφού καταβλήθηκε μόνο το 1/5 σχεδόν των οφειλομένων.

Επίσης, πάρα πολλοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν χωρίς επίσημους διαιτητές της Ο.Δ.Β.Ε., ιδιαίτερα στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, με την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. και την κάλυψη της Ε.Δ. της Ε.Σ.ΠΕ. Πελ/σου, ενάντια σε κάθε διάταξη του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και των Γενικών Προκηρύξεων των πρωταθλημάτων.

Ας ρίξουμε τώρα και με μια ματιά στο τελευταίο μέρος του κειμένου της αντιφατικής και στα όρια της πρόκλησης, όπως υποδεικνύεται επιστολής:

«Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, προτείνουμε να συμμετέχουμε κανονικά σε παιχνίδια όπου δεν υπάρχει μετακίνηση καθώς και στα παιχνίδια που η μετακίνηση προκαταβάλλεται από την ΕΣΠΕΠ ή την ΕΟΠΕ όπως είχε υποσχεθεί, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της μη διεξαγωγής των πρωταθλημάτων ή των αναβολών των αγώνων. Στη συνεχεία όταν γίνει η εκταμίευση της επιχορήγησης από την πολιτεία, να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση, όσον αφορά την τήρηση των δεσμεύσεων της ΕΣΠΕΠ και της ΕΟΠΕ.»

* Αντίφαση Τρίτη: Φαίνεται, ότι οι συντάκτες της επιστολής μάλλον ξέχασαν το γεγονός, ότι η απόφαση του Δ.Σ. για αποχή ήταν το έσχατο μέσο για την διεκδίκηση των οφειλομένων για την περυσινή αλλά και την φετινή αγωνιστική περίοδο, μετά από μήνες υπομονής και αυτό αποφασίστηκε στην Ε.Γ.Σ του ΣΥ.Δ.ΠΕ. την 17/11/12, στην οποία μάλιστα παρευρέθηκαν και ψήφισαν υπέρ (!). Στην πράξη όμως, οι πρώτοι που ζημιώθηκαν είναι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, αφού θα παραμείνουν ουσιαστικά ανεξόφλητοι και για τα περσινά και για τα φετινά πρωταθλήματα. Περισσότερο δε ακόμα αυτοί που διαιτητεύουν ΜΟΝΟ στα αναπτυξιακά (νεότεροι σε κατηγορία) κι οι οποίοι θα συνεχίσουν να διαιτητεύουν απλήρωτοι …. στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον!

Για όλα τα παραπάνω, το Δ.Σ. του ΣΥ.Δ.ΠΕ. στην έκτακτη συνεδρίαση του με αρ. πράξης 21/29-01-14 και αφού έλαβε υπόψη του:

** Τα οικονομικά δεδομένα και τις συνθήκες που επικρατούν, δηλαδή ότι η κατάσταση δεν προβλέπεται να βελτιωθεί στο εγγύς μέλλον,

** την ισχυρότατη διάθεση μέρους των μελών του, να συνεχίσουν να προσφέρουν αφειδώς στο Ελληνικό Βόλεϊ, ως μεγάλοι χορηγοί του, ανεξαρτήτως τρόπου και κόστους,

** την φιλοδοξία μέρους των μελών του, να ανέλθουν χωρίς καθυστερήσεις τα σκαλοπάτια της Ελληνικής Διαιτησίας ως το ανώτατο επίπεδο,

** το καταστατικό και πάντα με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές που απορρέουν από αυτό και την υποχρέωση της τήρησής τους σε όλη την λειτουργία του ΣΥ.Δ.ΠΕ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

την άρση της αποχής των μελών του από τους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων και κατηγοριών, από 30/1/14, δείχνοντας έμπρακτα και για άλλη μια φορά την καλή του διάθεση για συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

δε στα μέλη του, να πράττουν στο εξής κατά το δοκούν, σεβόμενα τις αποφάσεις των Γεν. Συνελεύσεων και του Δ.Σ. και πάντα αναλογιζόμενα το όποιο κόστος.

ΘΕΩΡΕΙ

δε ότι, η απόφαση περί αποχής (αρ. πραξ. 20/15-12-2013) δικαιώθηκε, όσο και αν κάποιοι άφησαν ερωτηματικά περί δήθεν πρότασης μομφής εναντίον του.

ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ

και τώρα και στο μέλλον θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις ευθύνες που απορρέουν από την διοίκηση του ΣΥ.Δ.ΠΕ., όπως αυτές νόμιμα του έχουν ανατεθεί από την Γ.Σ., με σύνεση και πάντα σε χαμηλούς τόνους θα προσπαθεί άοκνα για την επίλυση των προβλημάτων που τυχόν θα προκύπτουν, σύμφωνα με τα άρθρα του καταστατικού και του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΥΔΠΕΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ