1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-12-2022 17:16

Πρι Λιγκ Γυναικών: Κομβικό ντέρμπι Αμαζόνων-Απολλώνιου στη Ν. Ερυθραία

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στις Αμαζόνες και τον Απολλώνιο (3/12, 20.00) στο κλειστό της Ν.Ερυθραίας, είναι το παιχνίδι που κυριαρχεί στην 8η αγωνιστική της Πρι Λιγκ γυναικών.

Για τις γηπεδούχες Αμαζόνες που βρίσκονται στην πέμπτη θέση με 12 βαθμούς, η νίκη είναι μονόδρομος ώστε να μπορέσει να μείνει σε τροχιά κορυφής. Από την άλλη ο πρωτοπόρος Απολλώνιος έρχεται φουριόζος,με μεγάλο αήττητο σερί που κρατάει από το περυσινό πρωτάθλημα της Α2, με στόχο να κάνει το «μπρέικ». Οι φιλοξενούμενες με θετικό αποτέλεσμα θα εδραιωθούν στην κορυφή, και με καλή ψυχολογία θα επιδιώξουν να παραμείνουν εκεί μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Στη.. σκιά της Νομικού

Πρόσωπο του αγώνα η διεθνής κεντρική πλέον, Μαρία Νομικού (έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ιταλία) η οποία πριν δύο χρόνια αποκτήθηκε από τον Απολλώνιο στην Α2, αλλά λογω των συνεχόμενων λοκ ντάουν και εγκυμοσύνης, κατάφερε να αγωνιστεί για ένα μόνο παιχνίδι!Επίσης για κάποιους μήνες είχε διατελέσει και γενικός αρχηγός της ομάδας του Κερατσινίου. ενώ το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην ενεργό δράση με την φανέλα των Αμαζόνων.

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Νέας Ερυθραίας θα περιμένουν τα επίσης πρωτοπόρα Πεύκα (φωτό) που είναι αήττητα, και λίγες ώρες νωρίτερα υποδέχονται τους ουραγούς Μακεδόνες Αξιού που δεν έχουν βαθμό ακόμη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στοχεύει σε ένα ακόμη τρίποντο και σε παράλληλη επικράτηση των Αμαζόνων, αποτέλεσμα που θα την αφήσει μόνη πρώτη στην κορυφή.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο απίθανος τρίτος Βότσης δοκιμάζεται στην Καλαμάτα και κόντρα στον Απόλλωνα που προέρχεται από ρεπό και θέλει μόνο νίκη για καλύψει το χαμένο έδαφος και να επιστρέψει στην τετράδα. Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν μονομαχήσει σκληρά σε όλη την κανονική περίοδο του περυσινού πρωταθλήματος, το οποίο είχε γίνε σε δύο ομίλους. 

Δύσκολο παιχνίδι για τον έκτο Πανιώνιο στη Θεσσαλονίκη όπου αγωνίζεται στην ιδιαίτερη έδρα της νεοφώτιστης και ενθουσιώδης ομάδας της Ελπίδας Αμπελοκήπων που στο γήπεδο της μεταμορφώνεται.

 Μεγάλη κόντρα στα Βριλήσσια όπου η γηπεδούχος ΦΟΒ με ηθικό από την πρώτη εκτός έδρας νίκη κόντρα στους Μακεδόνες την προηγούμενη αγωνιστική, θα παλέψει για το πρώτο εντός έδρας θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Πορφύρα που βρίσκεται στην όγδοη θέση. Οι φιλοξενούμενες από την άλλη θα παλέψουν για το διπλό που θα τις βοηθήσει να ανέβουν ψηλότερα στη βαθμολογία. 

Τέλος την Κυριακή το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το Θεσσαλονικιώτικο ντέρμπι της προτελευταίας ΧΑΝΘ, η οποία έχει μία νίκη και του Αίαντα Ευόσμου που είναι στην 10η θέση με 4 βαθμούς. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για να «ανασάνουν» αγωνιστικά και ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας. 

 Ρεπό έχει η Κόρινθος

Pre League Γυναικών - 8η αγωνιστική

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

«Ι. Λεμονίδης», 17.00: Α.Σ. Ελπίς - Γ.Σ. Πανιώνιος
Διαιτητές: Κατσιούλης, Χλωρός, Παρατηρητής: Σιδηράς.

Βριλησσίων, 17.45: Φ.Ο. Βριλησσίων - Α.Ο.Φ. Πορφύρας
Διαιτητές: Λιδωρικιώτη, Χαμπιλού, Παρατηρητής: Πολίτης.

Παραλίας, 18.00: Απόλλων Καλαμάτας - Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση
Διαιτητές: Χανδρινός, Καραγιαννόπουλος, Παρατηρητής: Τομαράς.

Δ.Α.Κ. Πεύκων, 18.30: Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων - Α.Σ. Μακεδόνες
Διαιτητές: Μαλακίδης, Τσιούλα, Παρατηρητής: Τσοπάνογλου.

«Στ. Καλαϊτζής», 20.00: Α.Ο.Ν. Αμαζόνες - Ο.Φ.Α. Απολλώνιος
Διαιτητές: Νικάκης, Οικονόμου Μ., Παρατηρητής: Καπάνταης.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

«Μ. Τσικίνας», 19.00: Χ.Α.Ν.Θ. - Α.Π.Σ. Αίας
Διαιτητές: Παπαδόπουλος Αρ., Δρανίτσας, Παρατηρητής: Κουκουμάκας Ν.


Η βαθμολογία ΕΔΩ.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ