1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-02-2022 16:04

Pre League Γυναικών: Σούπερ μονομαχία ΖΑΟΝ-Αιγάλεω με Αμερικανικά «όπλα», ντέρμπι Βότση-Πεύκων, μάχη Απόλλωνα Καλαμάτας-Βριλησσίων

Στο Ζηρίνειο κτυπάει η καρδιά της δεύτερης αγωνιστικής του Γ ομίλου της Πρι Λιγκ Γυναικών, καθώς κυριαρχεί η αυριανή (20.30) σούπερ αθηναϊκή μονομαχία στο Ζηρίνειο, ανάμεσα στο ΖΑΟΝ και το Αιγάλεω. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από πολύ καλές πορείες στην κανονική περίοδο, ξεκίνησαν με νίκες στην πρεμιέρα των πλέι οφ (Απόλλωνα Καλαμάτας και Βότση αντίστοιχα) ενώ στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, ενισχύθηκαν με Αμερκανίδες παίκτριες.

Αρχικά η ομάδα του Κώστα Λιώση μετά από 20 χρόνια απέκτησε ξένη (τελευταία φορά το 2002 που πήρε το Κύπελλο της Α1 και είχε την Βουλγάρα Ουζούνοβα) την Αμερικανίδα κεντρική (1μ84) 'Ιγκριντ Χάνσεν Τουτλαντ, και η οποία θα ντεμπουτάρει στο αυριανό ντέρμπι με το «Σίτι». Να σημειωθεί ότι ο ΖΑΟΝ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και απουσίες ενώ αγωνιστικά θέλει να διπλασιάσει τις νίκες τους ως γηπεδούχος και να σπάσει το αρνητικό σερί που έχει κόντρα στις «μπλέ».

Από την άλλη το φιλοξενούμενο Αιγάλεω πηγαίνει στο Ζηρίνειο με πολύ καλή ψυχολογία από την εκπληκτική πορεία που είχε στην κανονική περίοδο και τερμάτισε πρώτο (9 νίκες σε 10 ματς), αλλά και από τις δυο νίκες με 3-0 που πέτυχε στον ‘Α ομιλο της κανονικής περιόδου, όταν συναντήθηκαν οι δύο ομάδες.

Τέλος η ομάδα της Αγγελικής Αντωνιάδη, δυνάμωσε το ρόστερ με την προσθήκη της επίσης Αμερικανίδας ακραίας/ διαγώνιας, Αμπι Μπέρτικς (1μ90) η οποία είναι και η πρώτη ξένη στην ιστορία του συλλόγου.

Ντέρμπι έχουμε και στη Θεσσαλονίκη όπου ο Βότσης υποδέχεται τα Πεύκα. Οι γηπεδούχες που έκαναν εξαιρετική πορεία στον Β΄ομιλο της κανονικής περιόδου και τερμάτισαν στην δεύτερη θέση, θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα στην πρεμιέρα από το Αιγάλεω, όπου πάλεψαν με μεγάλο πάθος.

Επίσης μεγάλη ατυχία για την ομάδα του Ναυάρχου αποτελεί η απουσία της βασικής πασαδόρου, Ελπινίκης Ζωίδου η οποία εγχειρίστηκε στους χιαστούς και τέθηκε νοκ άουτ απο το υπόλοιπο της σεζόν. Από την άλλη τα φιλοξενούμενα Πεύκα έρχονται με φόρα. Με ατού την καλή ψυχολογία που απέκτησαν μετά το σπάσιμο του αήττητου σερί του Αιγάλεω με μεγάλη ανατροπή στο φινάλε της κανονικής περιόδου, και με έξτρα μεταγραφική ενίσχυση, κατεβαίνουν να αγωνιστούν τα Πεύκα

Η επιστροφή της πανύψηλης Άλκηστης Καραφουλίδου στην θέση της διαγώνιου αλλά και η απόκτηση της Αμερικανίδας πασαδόρου, Αμάντα Πέτερσον, ως δεύτερης ξένης, δυνάμωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό το «οπλοστάσιο» του Μανώλη Σκουλικάρη. Τα Πεύκα ξεκίνησαν τα πλέι οφ με καθαρό τρίποντο κόντρα στα Βριλήσσια και θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους, και να μείνουν πρώτα στην κορυφή σε τυχόν βαθμολογική απώλεια του Αιγάλεω η του ΖΑΟΝ.

 Τέλος στην Καλαμάτα ο γηπεδούχος Απόλλωνας υποδέχεται τα Βριλήσσια. Η Μεσηνιακή ομάδα  μετά την ήττα στο Ζηρίνειο θέλει  το πρώτο καθαρό τρίτποντο στην πολύ δυνατή έδρα της στον όμιλο των πλέι οφ, ώστε να ειναι κοντά στις αρχικές θέσεις της βαθμολογίας.  Η αποστολή της δεν ειναι καθόλου εύκολη καθώς η αθηναική ομάδα είναι ενισχυμένη μεταγραφικά  σε σύγκριση με τα ματς των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο ενω εχει και εξαιρετική ψυχολογία μετά την εκπληκτική πρόκριση που πέτυχαν στο τοπ-6 των πλέι οφ, κόντρα στη ΧΑΝΘ.

Δυνατές μάχες σε Κύμινα και ΧΑΝΘ για τον Δ' ομιλο

 Εκτός απο τα πλέι οφ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ΄'εχουμε και στο Δ όμιλο των πλέι άουτ. Οι Μακεδόνες Αξιού υποδέχονται στα Κύμινα τον πολύ βελτιωμένο και ενισχυμένο Πανιώνιο και η Άρτεμις Κορυδαλλού υποδέχεται τον ΓΣ  Ηλιούπολης με στόχο την πρώτη φετινή νίκη στην κατηγορία. Τέλος το δεύτερο ντέρμπι γίνεται την Κυριακή επίσης στη Θεσσαλονίκη όπου η ΧΑΝΘ αντιμετωπίζει την πολύ δυνατή Κόρινθο, η οποία ζόρισε ολα τα φαβορί ανόδου στον πολύ δύσκολο Α΄ομιλο της κανονικής περιόδου που συμμετείχε.

Pre League Γυναικών - Γ' Όμιλος - 2η αγωνιστική

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Βότση 18.00: ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση - ΑΣ Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων

Διαιτητές: Τοσουνίδης, Σταυριανίδης, Γραμματεία: Πασπαλά, Παρατηρητής: Κουκουμάκας.

Παραλίας 18.00: Απόλλων Καλαμάτας - ΦΟ Βριλησσίων
Διαιτητές: Καραγιαννόπουλος, Κανελλίδης, Γραμματεία: Πανδή, Παρατηρητής: Τομαράς.

Ζηρίνειο 20.30: ΖΑΟΝ - ΑΟ Αιγάλεω
Διαιτητές: Χρηστίδης, Γεωργάκη, Γραμματεία: Οικονόμου Δ., Παρατηρητής: Ανδρονικίδης.

Pre League Γυναικών - Δ' Όμιλος - 2η αγωνιστική

Σάββατο Φεβρουαρίου 2022

ΔΑΚ Κυμίνων 17.00: ΑΣ Μακεδόνες - ΓΣ Πανιώνιος

Διαιτητές: Μαυρίδης, Γιωγιού, Γραμματεία: Σιδηρά, Παρατηρητής: Δεληκωστίδης.

2ο Κορυδαλλού 19.00: ΑΓΣ Άρτεμις - ΓΣ Ηλιούπολης

Διαιτητές: Παπαχατζής Π., Μάλφας, Γραμματεία: Λυκούδη, Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

«Μ. Τσικίνας» 16.30: ΧΑΝΘ - ΑΣΠ Κόρινθος

Διαιτητές: Δρανίτσας, Κυριακόπουλος, Γραμματεία: Δεληκωστίδου, Παρατηρητής: Τσοπάνογλου.

Η βαθμολογία του Γ΄ομίλου ΕΔΩ.

 Η βαθμολογία του  Δ ομίλου ΕΔΩ

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ