Εκτυπώστε τη σελίδα
21-11-2021 12:36

«Ιντερ-Σίτι» κορυφής 3-0 τα Πεύκα με 5/5 και χωρίς απώλεια σετ (15-0)!

Ασταμάτητο τρένο το Αιγάλεω επικράτησε και της Ακαδημίας Πρωταθλητών Πεύκων με 3-0 (25-18, 25-20, 25-19) στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Πρι Λιγκ Γυναικών που ήταν παράλληλα και το φινάλε του Ά γύρου, και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του Ά ομίλου μόνο πρώτο και αήττητο με 5/5, 15 βαθμούς, και χωρίς απώλεια σετ (15-0).
Αγωνιστικά το « ΙντερΣίτι» ήταν ανώτερο, έπαιξε με πολύ πάθος , ενθουσιασμό, είχε φρεσκάδα, έκανε λίγα λάθη και πίεσε αφόρητα στο σερβίς με αποτέλεσμα να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην υποδοχή των Πεύκων

Επίσης η ομάδα της Αγγελικής Αντωνιάδη πήρε πολλά από πολλές αθλήτριες που βρέθηκαν σε καλή βραδιά και βοήθησαν αποφασιστικά για να κατακτηθεί αυτό το πέμπτο σερί τρίποντο. Με μαέστρο την Κατερίνα Βλάχου και εξαιρετικές στην επίθεση τις Φακοπουλίδου, Ράπτη αλλά και αρκετά θετικές τις Μελετιάδη, Πατεράκη, το Αιγάλεω δίκαια κέρδισε τα χειροκροτήματα των φιλάθλων του που έδωσαν το παρών στο γήπεδο και στο τέλος του ματς τις αποθέωσαν.

Από την άλλη η ομάδα του Μανώλη Σκουλικάρη, εκτός από τα σοβαρά προβλήματα στην υποδοχή, έχασε αρκετές μάχες στο φιλέ, έκανε πολλά λάθη ενω για ένα ακόμη παιχνίδι υστέρησαν και τα επιθετικά της ατού. Από τις ηττημένες που παλεψαν μόνο στο δεύτερο σετ, ξεχώρισε, η πασαδόρος Μπάγγου και κατά διαστήματα η ακραία, Κοτέογλου. Να σημειωθεί ότι ήταν η τρίτη σερί ήττα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία έμεινε στον -8 από την κορυφή, και την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Κόρινθο σε ένα επίσης δύσκολο παιχνίδι για την πρώτη τριάδα του Ά ομίλου.

Η εξέλιξη του αγώνα

Αγωνιστικά στο πρώτο σετ το Αιγάλεω ξεκίνησε πολύ δυνατά και αποφασιστικά, το αρχικό 9-8 έγινε 14-9, και 16-10 με την Φακοπουλίδου, 19-13 από άουτ επίθεση της Νέβες, 22-15 με την Φακοπουλίδου, 24-18 μείωσε με άσσο η Τσιτσιμπλάμη και η Οικονομάκη σφράγισε το σετ με 25-18 και 1-0. 

Στο δέυτερο είχαμε ντέρμπι. Τα Πεύκα αντέδρασαν , βελτίωσαν την υποδοχή και την επίθεση τους και μπόρεσαν να είναι κοντά στο σκορ. Το Αιγάλεω πήρε προβάδισμα με 10-6 αλλά οι φιλοξενούμενες με σερί 9-3 από Νέβες, Κοτέογλου και πρώτο χρόνο της Κούση, πέρασαν μπροστά με 13-15. Η Φακοπουλίδου ισοφάρισε σε 15-15 αλλά και πάλι οι παίκτριες του Σκουλικάρη πήραν προβάδισμα με 15-17. Πολύ γρήγορα το Αιγάλεω απάντησε με το δικό του σερί, και με την Κόνιαρη που είχε μπει αλλαγή και την Ράπτη, έκανε επιμέρους σκορ 8-1, και εκτόξευσε την διαφορά στο 23-18 ενώ στην εξέλιξη πήρε το σετ με 25-20 και το προβάδισμα με 2-0.

Καταιγιστικό ήταν το Αιγάλεω στο τρίτο σετ. Οι παίκτριες της Αντωνιάδη με όπλο το σερβίς που της απέφερε αρκετούς άσσους, πάτησε «γκάζι» και ξέφυγε με το εντυπωσιακό 16-8 με την Ράπτη, κόντρα στα Πεύκα που φάνηκαν επηρεασμένα από την ανατροπή του δεύτερου σετ. Λίγο αργότερα η Φακοπουλίδου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 17-9, και στη συνέχεια το Αιγάλεω χαλάρωσε..

Τα Πεύκα με αιχμή την Κοτέογλου και άσσο της Λιούνη μείωσαν σε 21-16 αλλα μέχρι εκεί, και πάλι το «Σίτι» ανέβασε στροφές και μπλοκ της Μελετιάδη και επίθεση της Φακοπουλίδου κατέκτησε το σετ με 25-19, και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

  Τα σετ 3-0 ( 25-18, 25-20, 25-19)

Δαιτητές Προκοπίου-Γεωργάκη  

Αιγάλεω (Αντωνιάδη) Βλάχου, Ράπτη, Φακοπουλίδου, Μελετιάδη, Πατεράκη, Οικονομάκη, Λύρα (λ), Κόνιαρη, Τριγωνίδου (λ) 

Πεύκα (Σκουλικάρης): Μπάγγου, Κοτέογλου, Τσιτσιμπλάμη, Νέβες, Ματσαρόκη, Κούση , Μυρίδου (λ), Σακκά, Κυριακίδου, Τόλιου, Λιούνη