Εκτυπώστε τη σελίδα
29-01-2021 14:10

Οι αθλήτριες της Pre League ζητούν την επιστροφή στις προπονήσεις

Οι 12 αρχηγοί των ομάδων της Pre League Γυναικών με επιστολή τους προς την Ομοσπονδία ζητούν την επανέναρξη των προπονήσεων για τους συλλόγους της κατηγορίας. Αναλυτικά:

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Ελπίζουμε η επιστολή αυτή να σας βρίσκει υγιείς.

Σας στέλνουμε αυτήν την επιστολή ως εκπρόσωποι των αθλητριών της preleague Γυναικών, με σκοπό την κινητοποίηση δράσεων ως προς την έναρξη του πρωταθλήματος και την επιστροφή των αθλητών της κατηγορίας μας στα αθλητικά κέντρα.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη συνθήκη, που αν μη τι άλλο, μας επιβάλλει αλλαγές όχι μονο στον τρόπο που αθλούμαστε αλλά και στον τρόπο που επικοινωνούμε, συναναστρεφόμαστε και ζούμε.

Ειναι αποδεκτό πλέον απο όλους μας πως οι επιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή είναι πολλές, ο στόχος όμως είναι ένας: διασφάλιση της υγείας μας, προστασία των γύρω μας.

Είναι επισης ευρεως αποδεκτό από όλους -αθλητές και μη- πως ένας από τους βασικούς στόχους στον αθλητισμό είναι δημιουργία ενός καλύτερου ανθρώπου μέσω της άσκησης του νου και της ψυχής δια της σωματικής δραστηριότητας. Συμμεριζόμαστε πλήρως τα νέα δεδομένα και γι αυτό το λόγο, υπομείναμε σιωπηρά τη διακοπή της αθλητικής μας δράσης και το "σφράγισμα" των γηπέδων.

Θεωρούμε όμως, χρέος μας να παραθέσουμε ανοιχτά και δημόσια την προσωπική μας τοποθέτηση ως αθλήτριες σε αυτό το μείζον ζήτημα, βαρύνουσας ζωτικής σημασίας.

Δηλώνουμε επίσημα λοιπόν ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη για εμάς τους αθλητές, η άμεση επανέναρξη των δραστηριοτήτων της Pre League Γυναικών (αρχικά στις προπονήσεις).

Επιβεβαιώνουμε, την ομόφωνη βούληση όλων των αθλητριών της Pre League Γυναικών για την πλήρη εφαρμογή του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου με πρόβλεψη για τεστ ανίχνευσης του SARS-COV-2, για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος όποτε κι αν αποφασισθεί η έναρξή του.

Επιπροσθέτως, αιτούμαστε την άμεση και δημόσια τοποθέτηση των ίδιων των σωματείων της Pre League Γυναικών.

Τέλος, αναμένουμε την δική σας τοποθέτηση καθώς και τον σχετικό σχεδιασμό ενός ειδικού πρωτοκόλλου διεξαγωγής του πρωταθλήματος, με σκοπό την ομαλή έκβασή του.

Αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση, και παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε, προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας.

Με εκτίμηση,
Οι αθλήτριες της preleague Γυναικών

Αρετή Αρμουτάκη (ΧΑΝΘ)
Κατερίνα Βλάχου (ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ)
Μαρία Κανέλλου (ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)
Αναστασία Φωκιανού (ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ)
Ροζαλίνα Παπαδοπουλου (ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ)
Φωτεινή Μπίσκου (ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ)
Ειρήνη Αναγνώστου (ΖΑΟΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ)
Ελένη Έρωτα (ΦΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ)
Χριστίνα Λουκά (ΑΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ)
Φλώρα Ιωαννίδου (ΑΠΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ)
Κωνσταντίνα Καραμούντζου (ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ) Διονυσία Τυφλιώρη (ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ) Γιοβάνη Μαρία Βασιλική (Συντονίστρια Αθλητριών Pre-League)