Εκτυπώστε τη σελίδα
29-06-2020 12:56

Πρωταθλητές Πεύκων: Η ανερχόμενη δύναμη του γυναικείου βολεϊ (φωτο)

Μία από τις κορυφαίες ομάδες στα φετινά γυναικεία πρωταθλήματα ηταν και οι Ακαδημίες Πρωταθλητές Πεύκων. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που εδρεύει στο Ρετζίκι και έχει ιστορία μόλις 10 χρόνων, με μια επική αήττητη πορεία 18 σερί νικών και απολογισμό 54-9 σετ, 53 βαθμούς, σάρωσε στον Β΄ομιλο της Α2 γυναικών και πήρε δίκαια και άξια το εισιτήριο για την Πρι Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η ομάδα του Μανώλη Σκουλικάρη ήταν κατά πολύ ανώτερη με το ρόστερ που είχε δημιουργήσει ενώ θα μπορούσε κανείς να την παρομοιάσει με ένα «φορτηγό» που που έτρεξε με σπασμένα φρένα και «ισοπέδωσε» όποιον βρήκε μπροστά του.

Δημήτρης Ιακωβακης: « Όλη η ομάδα είναι μια μεγάλη οικογένεια»

Αρχικά ο γενικός αρχηγός των Πεύκων Δημήτρης Ιακωβάκης, φανερά ικανοποιημένος από την επική κατάκτηση του τίτλου και την ιστορική άνοδο στην Πρι Λιγκ δήλωσε:« Είμαι ο πιο χαρούμενος έφορος. Ειδικά η επιτυχία της ομάδας να πάρει με αυτό το αήττητο σερί 18/18 νίκες, το πρωτάθλημα της Α2 και την άνοδο ήταν κάτι το εκπληκτικό. Τα κορίτσια έπαιξαν σε όλα τα παιχνίδια με πολύ όρεξη, πάθος, διάθεση, είχαν συγκέντρωση και κυρίως δεν υποτίμησαν κανένα αντίπαλο. Για μας δεν υπήρχε εύκολο παιχνίδι, και σε όλα τα ματς κατεβαίναμε με μεγάλη σοβαρότητα.

Η ομάδα των Πεύκων, ολη τη σεζόν λειτούργησε οικογενειακά, υπήρξε σωστή συνεργασία διοίκησης, προπονητικού επιτελείου, παικτριών και φροντίζαμε να λύνουμε άμεσα όλα τα προβλήματα που προέκυπταν.Στόχος μας και στη Πρι λιγκ είναι να συνεχίσουμε με το ίδιο στιλ, σίγουρα θα προσπαθήσουμε να ενισχυθούμε σε κάποιες θέσεις που θα μας ζητήσει ο προπονητής, ώστε να παρουσιαστούμε και στη νέα κατηγορία σοβαροί και δυνατοί.»

Μανώλης Σκουλικάρης: « Τα Πεύκα είναι η ανερχόμενη δύναμη της Θεσσαλονίκης»

Ο προπονητής και στρατηγός της ανόδου, Μανώλης Σκουλικάρης υποστήριξε:« Θεωρώ ότι αξίζαμε δίκαια την άνοδο. Η ομάδα έκανε μια εκπληκτική χρονιά και αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα που έφερε μέσα στο γήπεδο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες του φετινού ρόστερ, οποίες δούλεψαν σκληρά για να καταφέρουν αυτή την πορεία.

Πρώτη φορά η ομάδα τερμάτισε αήττητη στην ιστορία της και πήρε παράλληλα την άνοδο στην Πρι Λιγκ.Οι πρώτες αγωνιστικές ήταν δύσκολες γιατί ήμασταν κοντά με 2-3 ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο, αλλά καταφέραμε να αντιδράσουμε και να πάρουμε σημαντικές νίκες που μας έδωσαν ψυχολογία και ηρεμία.

Η ομάδα σταδιακά, και από παιχνίδι σε παιχνίδι, βρήκε ρυθμό, απέκτησε χημεία, και μπόρεσε να τερματίσει εκεί που είχαμε προγραμματίσει.Κρίμα που η έξαρση της πανδημίας, έφερε την διακοπή του πρωταθλήματος και δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν μέσα στο γήπεδο.Αφιερώνουμε την άνοδο στην διοίκηση που ήταν πάντα δίπλα μας και φρόντιζε να μας παρέχει τα πάντα, την κ.Σταμπουλή , το κ. Μουρατίδη, το κ.Ιακωβάκη.

Επίσης θα ηθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου τον γυμναστή τον κ. Στυλιανίδη, τον βοηθό μου τον κ. Γεωργιάδη. Τα Πεύκα είναι η ανερχόμενη δύναμη της Θεσσαλονίκης.Όσον αφορά την παρουσία μας στην Πρι Λιγκ , σίγουρα είναι μια πιο δύσκολη κατηγορία από την Α2, στόχος είναι παρουσιαστούμε και πάλι δυνατοί και ανταγωνιστικοί, ώστε να έχουμε μια καλή πορεία.»

Βελίκοβα: «Πετύχαμε αυτό το ρεκόρ γιατί δεν υποτιμήσαμε κανένα αντίπαλο»

Η εμβληματική ακραία, Μαριετα Βελίκοβα που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά από τρία χρόνια προσφοράs στο σύλλογο, υποστήριξε για την φετινή πορεία της ομάδας. « Σίγουρα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας, το μυστικό της οποία ήταν ότι όλοι ήμασταν μια οικογένεια και αυτό βγήκε στο γήπεδο.Τα Πεύκα είναι μια από τις πιο οργανωμένες ομάδες που υπάρχουν στο άθλημα του βόλεϊ, η συνεργασία διοίκησης, προπονητών και αθλητριών ήταν άψογη, ολη την χρονιά ενώ γίνεται πολύ καλή και ποιοτική δουλειάς στις προπονήσεις. Ο κ. Σκουλικάρης βοηθάει τις αθλήτριες να εξελιχτούν και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα παιχνίδια.

Οι 18 νίκες ήρθαν γιατί η ομάδα αντιμετώπισε όλα τα παιχνίδια με σοβαρότητα, δεν υποτίμησε κανένα αντίπαλο ενώ μπαίναμε στα ματς με την ψυχολογία ότι δεν πρόκειται να χάσουμε. Σίγουρα θέλαμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο και να το πανηγυρίσουμε εκεί.Πάντως και μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος, η ομάδα είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο. Γενικά παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ από την αρχή και πιστεύω δίκαια και άξια καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα στην Πρι Λιγκ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα Πεύκα δεν έχουν την μεγάλη ιστορία άλλων γνωστών ομάδων της Θεσσαλονίκης, είναι ομάδα 10 χρόνων, η οποία έχει καταφέρει τόσα πολλά. Μπορεί να μην αγωνιστώ άλλο φέτος για προσωπικούς λόγους, αλλά θα είμαι όσο μπορώ κοντά στις συμπαίκτριες και τον προπονητή μου στα περισσότερα παιχνίδια.

Η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό και ο στόχος της στην Πρι Λιγκ δεν θα είναι απλά η παραμονή αλλά να φτάσουν όσο ψηλότερα μπορούν.Τελος θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση και όσους βοήθησαν για να ετοιμαστεί πριν λίγες εβδομάδες, αυτή η γιορτή του του σωματείου αλλα και το αφιέρωμα που μου έκαναν. Ηταν συγκλονιστική βραδιά, δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου."

 Μαρία Κοτέογλου: « Η ομαδική δουλειά και το πλήρες ρόστερ έφεραν τον τιτλο»

Η έμπειρη αρχηγός Μαρία Κοτέογλου υποστήριξε με την σειρά της στην ΕΡΤ-3« Η ομαδική δουλειά, το πλήρες ρόστερ και από ένα σημείο και μετά η ψυχολογία μας βοήθησε να τερματίσουμε αήττητες. Στόχος μας και στην Πρι Λιγκ θα είναι ο πρωταθλητισμός χωρίς δέσμευση να είμαστε αήττητες και ότι καλύτερο γίνει. Αν είναι να έρθει η Α1, καλοδεχούμενη.»

Κατερίνα Γαβριηλίδου: «Τα Πεύκα ήταν η καλύτερη ομάδα με διαφορά »

Η εξαιρετικά ταλαντούχα πασαδόρος ,Κατερίνα Γαβριηλίδου, η οποία ανανέωσε για τρίτη σεζόν με την νεοφώτιστη ομάδα της Πρι Λιγκ , τόνισε για το αήττητο πρωτάθλημα:

«Χαίρομαι που θα συνεχίσω να είμαι μέλος της οικογένειας των Πεύκων. Η ομάδα κατέκτησε δίκαια την άνοδο στο γήπεδο και αν δεν ήταν η διακοπή του πρωταθλήματος από την πανδημία, πάλι θα τερμάτιζε πρώτες και αήττητες. Τα Πεύκα ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα, όλα τα παιχνίδια τα αντιμετωπίσαμε με μεγάλη σοβαρότητα, πάθος και βγάλαμε πολύ ενέργεια στο γήπεδο.Πλέον και στην Πρι Λιγκ που είναι μια πιο ανταγωνιστική κατηγορία θα εμφανιστούμε δυνατές.

"Όπλο" μας και πάλι θα είναι η ομοιογένεια αφού ήδη οι περισσότερες θα μείνουμε, ενισχυμένες με κάποιες μεταγραφές, τον Μανώλη Σκουλικάρη στον πάγκο που όλοι ξέρουμε πόσο σκληρά δουλεύει στις προπονήσεις και τι αποτελέσματα έχει φέρει, και με την συμπαράσταση της διοίκησης, πιστεύω ότι θα έχουμε μια επίσης αρκετά καλή πορεία στην Πρι Λιγκ.» 

  Το φετινό ροστερ των Πεύκων αποτέλεσαν

Κοτέογλου Μαρία Ακραία

Γαβριηλίδου Κατερίνα Πασαδόρος

Τυφλιώρη Διονυσία   Κεντρική

Βελίκοβα Μαριέτα     Ακραία

Τσιτσιπλάμη Ελένη Διαγώνια

Δήμητρα Κιουτσιούκη Κεντρική

Μαντώ Φαλέγκα   Ακραία

Ευδοκία Νικολαϊδου Διαγώνια

Ιωάννα Βογιατζόγλου Ακραία

Ειρήνη Κελεσίδου   Λίμπερο

Βλάχου Βιβή πασαδόρος

Ματσαρόκη Αναστασία

Χρύσα Καντούρη Κεντρική

Κύρκου Σοφία Λίμπερο.

Βιβιαν Πεσόα πασαδόρος

 

Καλιμάνης Παναγιώτης

1.jpg2.jpg4.jpg6.jpg5.jpg3.jpg