1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-05-2020 22:03

Η μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ στη Volleyleague μετά απο τρία χρόνια

Μετά από άγχη και αγωνίες 3 ετών, και σε συνδυασμό με την χθεσινή απόφαση της ΕΟΠΕ για τα πρωταθλήματα που διοργανώνει, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ και πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2012 κατέκτησε και τυπικά την άνοδο και επέστρεψε στα σαλόνια της Volleyleague.

Μια άνοδο που της είχαν στερήσει τα προηγούμενα χρόνια, ο Ηλυσιακός και το δίδυμο ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού. Μάλιστα η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα της, ομαδική φωτογραφία τις «κιτρινόμαυρες» πρωταθλήτριες με λεζάντα που αναφέρει «We are back»

Η Ένωση που αρχικά ξεκίνησε στην Πρι Λιγκ με ήττα-σοκ από τις Αμαζόνες με 3-0, αποτέλεσμα που δημιούργησε μεγάλη "τρικυμία" στο σύλλογο και υποχρέωσε τον τότε κόουτς. Μανώλη Αποστολογιωργάκη σε παραίτηση, βρήκε στη συνέχεια το δρόμο της.

Με τον Γιώργο Μπακοδήμο στο τιμόνι της και την πολύτιμη προσθήκη της Πένυς Καραγκούνη, η ομάδα βρήκε ψυχολογία και αγωνιστικό ρυθμό, αξιοποίησε το σπουδαίο ρόστερ που είχε και μετά από μια μεγάλη μονομαχία για ένα ολόκληρο γύρο με τις νεοφώτιστες Αμαζόνες, κατάφερε να πατήσει «γκάζι» και να ξεπεράσει με εντυπωσιακό τρόπο την ομάδα της Ερυθραίας.

«Κλειδί» για την ΑΕΚ αποδείχθηκε το ντέρμπι του δεύτερου γύρου, αρχές Φλεβάρη στο Σχολικό της Φιλαδέλφειας, όπου οι «κιτρινόμαυρες» πολύ ανώτερες επικράτησαν άνετα με 3-0 των Αμαζόνων, πήραν το προβάδισμα στην βαθμολογία που κυνηγούσαν και με φοβερό σερί νικών στη συνέχεια "κλείδωσαν" την κορυφή και το απευθείας εισιτήριο ανόδου.

. Η “Ένωση” 3 αγωνιστικές πριν την διακοπή λόγω του κορονοϊού, ήταν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 53 βαθμούς, 5 μπροστά από τους διώκτες της και με 54 κερδισμένα και μόλις 7 χαμένα σετ.

Η ομάδα που κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Pre League και την σημαντική άνοδο αποτέλεσαν:
1. Κουντουρά Έλενα
2. Μπελιά Μαριάννα
3. Νομικού Μαρία
4. Χάνα Μαργαρίτα
5. Καββαδία Αγγελική
6. Μπίσκου Φωτεινή
8. Σπηλιωτοπούλου Αλίκη
9. Βυζαντινού Ευαγγελία
10. Ράπτη Μάρα
11. Κουδούνα Δανάη
12. Διάλλα Βασιλική
14. Μασούρα Ευσταθία
17. Αντωνιάδη Βάσια
19. Καραγκούνη Πένυ

Προπονητής: Μπακοδήμος Γιώργος
Βοηθός Προπονητή-Στατιστικολόγος: Παναγιώτης Τσιότρας
Team Manager: Παναγιωτίδης Νίκος
Φυσιοθεραπευτής: Κουβαράς Κωνσταντίνος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ