1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-04-2020 15:54

Αμαζόνες: Ημερολόγιο καραντίνας δια χειρός Χρυσάνθης Χριστοδούλου

Η ανατροπή της καθημερινής μας ζωής από την επέλαση του κορονοϊού, η αναστολή των πρωταθλημάτων βόλεϊ, και η υποχρεωτική καραντίνα που περνάμε όλοι, δεν μπόρεσαν να περάσουν απαρατήρητα από την Χρυσάνθη Χριστοδούλου.

Η έμπειρη ακραία των Αμαζόνων η οποία με το συνεχές σκοράρισμα της, βοήθησε καθοριστικά το σύλλογο της Ν. Ερυθραίας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην φετινή Πρι Λιγκ και να είναι μια ανάσα από την άνοδο της στην Volleyleague γυναικών, έπιασε το πληκτρολόγιο και αποφάσισε να μοιραστεί τις προσωπικές της σκέψεις, και συναισθήματα αλλα και τις συνολικές αντιδράσεις των συμπαικτριών  και του προπονητή της ομάδας της για όσα πρωτοφανή βιώνουμε από την πανδημία, ώστε να γράψει το «ημερολόγιο καραντίνας» των Αμαζόνων.

  Αρχικά η Ηρακλειώτισσα αθλήτρια της ομάδας των βορείων προαστίων ξεκίνησε να αφηγείται την εξέλιξη των γεγονότων, κάπως έτσι:  

"Πριν την καραντίνα..8.3.2020 : Η 19η αγωνιστική έχει ολοκληρωθεί με νίκη στο Αιγάλεω και εμείς βρισκόμαστε σταθερά στη 2η θέση. Φτάσαμε ως εδώ με πολύ κόπο και προσπάθεια, θυσιάζοντας πολλά από την καθημερινότητα μας, κάποιες φορές αισθανόμασταν κουρασμένες και χρειάστηκε να υπερβούμε τον εαυτό μας για να τα καταφέρουμε. Έχουμε ακόμη 3 αγωνιστικές και τα μπαράζ ανόδου και .. θέλουμε να τα καταφέρουμε!

10.3.2020 : Στην προπόνηση επικρατεί μια αναστάτωση , το μυαλό μας είναι στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, αύξηση κρουσμάτων, κλείσιμο σχολείων και δημόσιων χώρων. Μας προκαλούν ανησυχία όλα αυτά, μια αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα.

11.3.2020 : Ανακοινώνεται η αναστολή του Πρωταθλήματος έως τις 22/3.

14.3.2020 : Η καραντίνα αποτελεί πλέον γεγονός.

Πρώτο κεφάλαιο καραντίνας των Αμαζόνων .. με μάτια στο chatroom

Εβδομάδα 1η: Η επικοινωνία μας είναι σχεδόν καθημερινή. Παρακολουθούμε με αγωνία την επικαιρότητα , σχολιάζουμε την κατάσταση, εμφανίστηκαν κρούσματα σε φίλους και γνωστούς, ευχόμαστε περαστικά ο ένας στον άλλον, κουράγιο και υπομονή . Κι εκεί που η ατμόσφαιρα αρχίζει να βαραίνει , προσπαθούμε να την ‘’διακωμωδήσουμε’’ με αστεία βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Εβδομάδα 2η : Προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στη νέα καθημερινότητα ανταλλάζουμε ιδέες με γυμναστική , μαγειρική , βιβλία, ταινίες , σειρές, για να γεμίσουμε το χρόνο. Παράλληλα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και στον αθλητισμό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες μεταφέρθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, κάποια πρωταθλήματα σταμάτησαν χωρίς νικητές και χαμένους, άλλα αναβλήθηκαν, άλλα αναστάλθηκαν μέχρι νεωτέρας . Αναρωτιόμαστε.. τι θα γίνει με εμάς; θα ξαναπαίξουμε;! Περιμένουμε ..

.Εβδομάδα 3η : Συνεχίζουμε να #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ ! Κάποιες φορές γυμναζόμαστε όλες μαζί με βιντεοκλήση ή ανταλλάζουμε φωτογραφίες, κάνουμε πλάκα στον κόουτς ότι είμαστε έτοιμες αν χρειαστεί να μπούμε να παίξουμε, έτοιμες να κάνουμε μέγιστα άλματα , η Δ. λέει και «τι δεν θα ‘δινα για ένα διπλάκι!» , η Σ. συμπληρώνει : «Μια μανσετάδα , έστω και με δύο μπάλες» γελάμε, όλες το θέλουμε , ανυπομονούμε ! Έρχεται στο μυαλό μου μια φράση του κόουτς 2 ημέρες πριν την καραντίνα : ‘’ θα παρακαλάτε για προπόνηση και θα λέω όχι !’’. Για δες .. που έγινε !

 Το παράλληλο..σύμπαν!

Εβδομάδα 4η:Σε ένα παράλληλο σύμπαν, αυτήν την περίοδο θα ξεκινούσαν τα play off, θα προπονούμασταν καθημερινά , θα είχαμε δύο ίσως και τρία παιχνίδια την εβδομάδα, θα αγωνιζόμασταν για όλα όσα πασχίζαμε όλη τη χρονιά.

Ωστόσο αντί αυτού, έχουμε κληθεί να συμμετέχουμε σε έναν διαφορετικό αγώνα πιο ειδικό , πιο συλλογικό και τα πάμε καλά , φερόμαστε υπεύθυνα, ακολουθούμε τις οδηγίες , πειθαρχούμε , υπακούμε , είμαστε ενωμένοι. Είμαι αισιόδοξη πως θα τα καταφέρουμε ! Όλοι θέλουμε να γυρίσουμε στο γήπεδο, να παίξουμε και αναμένουμε τις εξελίξεις για το πρωτάθλημα μας.

Διερωτόμαστε ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον αθλητισμό; πως θα γίνει η επανεκκίνηση ;  Θα έρθουν οι απαντήσεις, σε κάποιους θα αρέσουν σε κάποιους όχι, θα τις ενστερνιστούμε. Γιατί .. μην ξεχνάμε ότι η υγεία , η δική μας , της οικογένειας μας και των συνανθρώπων μας έχει μεγαλύτερη αξία από οτιδήποτε άλλο και σε αυτόν τον αγώνα συναγωνιζόμαστε γι’ αυτήν, όλοι μαζί! Ας κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή !

Θα έρθουν καλύτερες μέρες !

Είμαι σίγουρη ότι όλοι μας θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την δοκιμασία

Εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους, με Υγεία !

#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ"

 

Φωτό Δημητρης Αντωνάκης

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ