1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-03-2020 20:32

Πρι Λιγκ: Καθοριστικές μονομαχίες σε Αιγάλεω, Ζηρίνειο, Θεσσαλονίκη

Σε τρεις δόσεις θα ολοκληρωθεί η 19η αγωνιστική της Πρι Λιγκ που περιλαμβάνει κρίσιμα ματς για τις ομάδες της πρώτης πεντάδας που θέλουν να παίξουν στα πλέι οφ αλλά και τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ.

Αύριο Σάββατο έχουμε δύο ματς. Αρχικά οι Μακεδόνες Αξιού που έχουν δύο σερί νίκες και είναι στην 8η θέση, υποδέχονται σε κομβικό ματς, στην έδρα τους την προτελευταία Άρτεμιςκαι θέλουν καθαρό τρίποντο για να ισοβαθμήσουν μαζί του και να αποφύγουν τα πλέι άουτ. Από την άλλη οι παίκτριες της ομαδας του Κορυδαλλού θα τα δώσουν όλα για να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από τα Κύμινα για να μείνουν εντός πεντάδας.

Ματς «φωτιά» στο Αιγάλεω. Η τοπική ομάδα που μετράει τέσσερις σερί ήττες και έχει 24 βαθμούς, «καίγεται» για επιστροφή στις νικες, καθώς υποδέχεται τις Αμαζόνες  στην σκληρή έδρα του, και θέλει τους τρεις βαθμους για να πάρει ψυχολογία και να παραμείνει σε τροχια πέμπτης θέσης. Οι φιλοξενούμενες Αμαζόνες που κατέχουν την δεύτερη θέση με 45 πόντους, έχουν νέα έξοδο στην Δυτική Άττική, και στοχεύουν και αυτές σε νέο διπλό που θα της βοηθήσει να διατηρήσουν την διαφορά που έχουν από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Μεγάλες μονομαχίες έχουμε και την Κυριακή. Η ασταμάτητη Ένωση που έχει ένα εκπληκτικό σερι 15 νικών, πηγαίνει στο κλειστό του Σελεπίτσαρη στη Νίκαια για να αντιμετωπίσει τον πέμπτο Πανιώνιο και να κάνει ένα ακόμη βήμα για την απευθείας άνοδο της στην Volleyleague. Από την άλλη ο Πανιώνιος που βρίσκεται στην πέμτπη θέση, εχει δύσκολη αποστολή με την ανώτερη ΑΕΚ και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος.

Κομβικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, όπου η γηπεδουχος ΧΑΝΘ, υποδέχεται την... "πυραυλοκίνητη" Λαμία. Η ομάδα του Ηλία Αγγέλη, βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, έχει έξι σερί νίκες, εχει κατακτήσει δύο ντέρμπι κορυφής με Αμαζόνες και ΖΑΟΝ και βρίσκεται από την προηγούμενη αγωνιστική στην τρίτη θέση. Σε περίπτωση που αποδράσει με νέο διπλό, θα κάνει ένα πολύ μεγάλο άλμα για την πρώτη τριάδα και θα έχει το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον τέταρτο ΖΑΟΝ, στους ημιτελικούς των πλέι οφ.

Από την άλλη η ασταθέστατη ΧΑΝΘ που είναι στην έβδομη θέση, θα επιδιώξει ένα θετικό αποτέλεσμα για να ανέβει βαθμολογικά και να διεκδικήσει και πάλι την πέμπτη θέση ενώ με ήττα και νίκη των Μακεδόνων, θα πέσει στην ζώνη των πλέι άουτ. Ντέρμπι έχουμε και στα βόρεια προάστια.

Ο «πληγωμένος» και τέταρτος ΖΑΟΝ, μετά την ήττα-κλειδί στη Λαμία, που τον έριξε στην τέταρτη θέση, αντιμετωπίζει τα μαχητικά Βριλήσσια, με στόχο το καθαρό τρίποντο που θα του δώσει και πάλι ψυχολογία και ελπίδες, σε περίπτωση που στραβοπατήσει η Λαμία στη ΧΑΝΘ. Από την άλλη τα φιλοξενούμενα Βριλήσσια θα παλέψουν στο Ζηρίνειο με πάθος και πείσμα, ώστε να «τσιμπήσουν» βαθμό η βαθμούς που θα τα βοηθήσουν να ξεφύγει από την ένατη θέση και τα πλέι άουτ.

Η αυλαία της αγωνιστικής θα κλείσει την Τετάρτη11/3 στην Κόρινθο ‘όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον φορμαρισμένο Βότση. Ο αγώνας γίνεται την παραπάνω ημερομηνία λογω συμμετοχής της ομάδας νεανίδων στον Δ’ προημιτελικό όμιλο στο γήπεδο του Μίλωνα.

Οι γηπεδούχοι που έχουν να κερδίσουν πέντε αγωνιστικές θα παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να μπορέσουν να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση, κόντρα όμως σε έναν αντίπαλο που είναι στο +10, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, είναι πολύ μαχητικός και ελπίζει βάσιμα στην αποφυγή στην αποφυγή και των πλέι άουτ.

Πρόγραμμα

Pre League - 19η αγωνιστική

Σάββατο 7 Μαρτίου

Κυμίνων 19.00: Α.Σ. Μακεδόνες - Α.Γ.Σ. Άρτεμις
Διαιτητές: Γιωγιού Αλκ., Δρανίτσας, Γραμματεία: Εμμανουηλίδου, Παρατηρητής: Τσοπάνογλου.

Στ. Βενέτης 19.15: Α.Ο. Αιγάλεω - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες
Διαιτητές: Οικονόμου Β., Αντωνόπουλος, Γραμματεία: Καστάνη, Παρατηρητής: Τσάκωνας.

Κυριακή 8 Μαρτίου

Μ. Τσικίνας 17.00: Χ.Α.Ν.Θ. - Α.Ο. Λαμίας 2013
Διαιτητές: Μαυρίδης, Μπέλλος Εμμ., Γραμματεία: Σιδηρά, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης.

Ζηρίνειο 17.30: Ζ.Α.Ο.Ν. - Φ.Ο. Βριλησσίων
Διαιτητές: Μεταξά, Μαύρος, Γραμματεία: Ακαρέπη, Επόπτες: Μπάμπαλης, Σταυρόπουλος, Παρατηρητής: Τσιντομηνάς.

Νίκαια 18.00: Γ.Σ. Πανιώνιος - Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Χρηστίδης, Χαμπιλού, Γραμματεία: Πατούχου, Παρατηρητής: Τσιμπινός.

Τετάρτη 11 Μαρτίου

Κορίνθου 18.00: Α.Σ.Π. Κόρινθος - Α.Π.Σ. Ναύαρχου Νότση
Διαιτητές: Πικραμένος, Κτενάς, Γραμματεία: Λιόντου, Παρατηρητής: Πολίτης

Βαθμολογία (18 αγώνες)


       1. ΑΕΚ (51-7) 50

  1. Αμαζόνες (45-17) 45
  2. Λαμία (43-25) 38
  3. ΖΑΟΝ (44-26) 36
  4. Πανιώνιος (33-34) 24
  5. Αιγάλεω (34-42) 24
  6. ΧΑΝΘ (29-39) 23
  7. ΑΣ Μακεδόνες (31-41) 21
  8. Βριλήσσια (29-39) 20
  9. ΑΠΣ Ναύαρχου Βότση (30-42) 19
  10. Άρτεμις (19-47) 11
  11. Κόρινθος (18-47) 10

 Φωτό Δημήτρης Αντωνάκης

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ