1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-03-2020 04:13

Η Λαμία επέβαλλε το δικό της «νόμο» και ανέβηκε στην τρίτη θέση

Σε «εξολοθρευτή» των ομάδων των βορείων προαστίων εξελίσσεται η Λαμία, η οποία μετά τις Αμαζόνες, επικράτησε και του μαχητικού ΖΑΟΝ στο Χαλκιοπούλειο με 3-1 (25-22, 24-26, 25-12, 25-21) σετ στο μεγάλο ντέρμπι για την 18η αγωνιστική της Πρι Λιγκ, και ανέβηκε στην τρίτη θέση.

Ήταν η έκτη σερί νίκη για την ομάδα του Ηλία Αγγέλη που  χειροκροτήθηκε θερμά από τους φιλάθλους του και πλέον θέλει να τελειώσει την κανονική περίοδο στην τρίτη θέση, ώστε να έχει το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ.Κορυφαίες των νικητριών  οι Τζούριτς,Σαββίδου,Νούσια.

 Αγωνιστικά το πρώτο σετ, είχε αρκετές εναλλαγές στο σκορ, η Λαμία ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 9-5 ο ΖΑΟΝ ισοφάρισε σε 9-9 και πέρασε μπροστά στα μέσα με 17-19, όμως οι γηπεδούχες, πέρασαν ξανά μπροστά στο τέλος κατακτώντας το σετ στις λεπτομέρειες με 25-22.Στο δεύτερο σετ ο ΖΑΟΝ προηγήθηκε με 3-6 όμως γρήγορα ο ΑΟΛ ισορρόπησε τη κατάσταση και πέρασε μπροστά με καρφί της Νούσια 17-14. Οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν με την Ευδοξία Αργυροπούλου, μείωσαν στον πόντο και ισοφάρισαν ε 17-17.

Η Τζούριτς έβαλε ξανά την ομάδα της Λαμίας μπροστά με 20-18. Το γρήγορο παιχνίδι της Σαββίδου με τη Φαλιάγκα σε συνδυασμό με το καλό σέρβις της Τζούριτς έφεραν το 22-18.Ο ΖΑΟΝ μείωσε σε 23-21, στην εξέλιξη του σετ, η Νούσια με επιτυχημένη επίθεση στη μικρή διαγώνιο έφερε τον ΑΟΛ στο σετ μπολ με 24-21 αλλά ο ΖΑΟΝ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με πίεση από το σέρβις, οι παίκτριες του Κώστα Λιώση, έτρεξαν σερί 5-0 και το κατέκτησαν με 24-26 κάνοντας το 1-1.

Στο 3ο σετ ο ΑΟΛ ήταν μπήκε με πείσμα και αποφασιστικότητα προηγήθηκε 5-0 και 10-2. Το καλό μπλοκ άμυνα, η πίεση από το σέρβις με την ακραία Νούσια να είναι ασταμάτητη, έφεραν τη διαφορά στους 12 πόντους 17-5. Ο ΖΑΟΝ παράτησε το σετ και η Λαμία το κατέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες με 25-12 και προηγήθηκε με 2-1.Στο τέταρτο σετ το καλό σέρβις της Νούσια έφερε τον ΑΟΛ να ξεκινάει με 3-0.

Ο ΖΑΟΝ αντέδρασε, ισοφάρισε γρήγορα και πέρασε μπροστά με σκορ 5-7 ενώ αργότερα οι φιλοξενούμενες εκτόξευσαν τη διαφορά στο 9-14.Με αιχμή την Τζούριτς και από σέρβις της Νούσια, ο ΑΟΛ μείωσε τη διαφορά στους δύο 12-14.

Το σέρβις της Παπαμίχου και ένα ξέσπασμα της Τζούριτς, έφεραν τον ΑΟΛ από το - 5 στο +2 με 17-15. Το σετ πήγε πόντο, πόντο με τις γηπεδούχες να ξεφεύγουν με 23-20 ενώ η εξαιρετική Τζούριτς έφτασε το ντέρμπι στο ματς μπολ με 24-21 για να το κατακτήσει τελικά η ομάδα της Φθιωτιδας με 25-21 και να διαμορφώσει το οριστικό 3-1 που την εκτόξευσε στην τρίτη θέση.

Τα σετ 3-1 (25-22, 24-26, 25-12, 25-21)

Α.Ο. ΛΑΜΙΑΣ 2013 (Αγγέλης):
Φαλιάγκα, Παπαδοπούλου, Σαββίδου, Νούσια, Παπαμίχου, Κόγιτς / Μάρκου (λ), Βλάχου, Καϊμάκη.

Ζ.Α.Ο.Ν. (Λιώσης): Μελετιάδη, Αναγνώστου, Αργυροπούλου Ευδ., Αρβανιτοπούλου, Ποδαρά, Γεωργιλά / Αργυροπούλου Μ. (λ), Σωτηρίου, Κούτσικου, Οικονόμου.

 

φωτό Lamiasports

Σχετικά άρθρα

  • Eπιστροφή Γιοβάνη στο ΖΑΟΝ
    Στο ΖΑΟΝ  επέστρεψε μετά πο ένα χρόνο η Μάρβη Γιοβάνη. Η πολύπειρη διαγώνια μετά την αποχώρηση της από την Θέτιδα Βούλα με την οποία αγωνίστηκε στον πρώτο γύρο της Volley League, συμφώνησε με την διοίκηση της ομάδας των βορείων προαστίων να επιστρέψει στο Ζηρίνειο, ώστε να την ενισχύσει επιθετικά στον δεύτερο γύρο της Πρι Λιγκ.
  • Απόδραση θρίλερ της Λαμίας απο το Αιγάλεω με 2-3
    Εντυπωσιακή η Λαμία σημείωσε την πέμπτη σερί νίκη της στην Πρι Λιγκ στο Αιγάλεω με 2-3 και πλησίασε στον πόντο τον τρίτο ΖΑΟΝ,τον οποίο υποδέχεται στην έδρα της την επόμενη αγωνιστική.
  • Ο Βότσης πήρε βαθμό από το Ζ.Α.Ο.Ν. που πάει σε ντέρμπι με τη Λαμία
    Έκπληξη στο Ζηρίνειο όπου για την 17η αγωνιστική της Πρι Λιγκ, ο ΖΑΟΝ ειχε απώλεια βαθμού από το νεοφώτιστο Βότση, τον οποίο τελικά κέρδισε πολύ δύσκολα με 3-2.
  • «Κλείδωσε» τετράδα η Λαμία και «βύθισε» τα Βριλήσσια
    Σημαντικό «διπλό» για τη Λαμία μέσα στα Βριλήσσια με 1-3 για την 15η αγωνιστική της Πρι Λιγκ. Η ομάδα της Φθιώτιδας με το τρίποντο αυτό, «κλείδωσε» την τετράδα αφού απομακρύνθηκε στο +8 από το πέμπτο Αιγάλεω και πήρε ψυχολογία γα το ντέρμπι με τις Αμαζόνες που ακολουθεί στην έδρα της.
  • Σπουδαία νίκη για τη Λαμία στον Κορυδαλλό
    Δύσκολη νίκη με ανατροπή, πήρε η Λαμία στον Κορυδαλλό κόντρα στην Άρτεμις με 2-3 για την 14η αγωνιστική της Πρι Λιγκ. Οι γηπεδούχες αν και προηγήθηκαν με 2-1 δε μπόρεσαν στη συνέχεια να αντισταθούν στην αντεπίθεση διαρκείας των φιλοξενούμενων που γύρισαν το ματς και πήραν το τάι μπρέικ με περίπατο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ