Εκτυπώστε τη σελίδα
25-11-2019 01:10

Οι Αμαζόνες τη νίκη, η Άρτεμις τις εντυπώσεις

Στην κορυφή της βαθμολογίας γύρισαν και πάλι οι Αμαζόνες, οι οποίες για την 7η αγωνιστική της Πρι Λιγκ επικράτησαν με πολύ άγχος 3-1 της ουραγού Άρτεμις Κορυδαλλού, η οποία έφτασε πολύ κοντά στο να φύγει με βαθμό από το κλειστό της Ερυθραίας.

Οι νεοφώτιστες πέτυχαν την πέμπτη σερί νίκη τους, έφτασαν τους 18 βαθμούς και άφησαν την ΑΕΚ στην δεύτερη θέση ενώ την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται το Αιγάλεω στην Ερυθραία.

Από την άλλη οι παίκτριες του Κορυδαλλού, κοίταξαν στα μάτια τις πρωτοπόρες, έδειξαν μεγάλο πάθος και διάθεση, δεν παράτησαν το ματς μετά το 2-0, κατέκτησαν το τρίτο σετ μετά από μεγάλη μάχη και έχασαν το τέταρτο στις λεπτομέρειες.Πλέον για τις φιλοξενούμενες, το επόμενο παιχνίδι με τους Μακεδόνες στην έδρα τους, έχει χαρακτήρα «τελικού»

Αγωνιστικά οι Αμαζόνες ξεκίνησαν καλύτερα προηγήθηκαν με 20-14 , η Άρτεμις μείωσε σε 22-17 αλλά οι γηπεδούχες με πρώτο χρόνο της Μαστοράκη πήραν το σετ με 25-19. Στο δεύτερο πάλι οι Αμαζόνες με Χριστοδούλου, Βαρουδάκη ξέφυγαν με 18-12, 23-15 και επικράτησαν με 25-16 από καρφί της Σιδεράτου.

Ένα μεγάλο θρίλερ, είχαμε στο τρίτο σετ. Αρχικά οι παίκτριες του Σαραντέα, μπήκαν πολύ δυνατά στο σετ, πέρασαν μπροστά με 14-17 με την Λουκά, οι γηπεδούχες πέρασαν μπροστά με 20-18, η Άρτεμις ισοφάρισε 22-22 με την εξαιρετική Λουκά και με την ίδια παίκτρια έφτασαν σε σετ μπολ με 23-24, η Μπολάνο έχασε σερβίς και έδωσε την ευκαιρία στις Αμαζόνες να ισοφαρίσουν σε 24-24, η Καλλή έφτασε την Άρτεμις σε δεύτερο σετ μπολ με 24-25 και η Κασδοβασίλη με εκπληκτικό ατομικό μπλοκ στη Βαρουδάκη, διαμόρφωσε το τελικό 24-26 και έκανε το 2-1, μέσα σε έντονα πανηγύρια από τις νεαρές αθλήτριες του Γιώργου Σαραντέα .

Μάχη είχαμε και στο τέταρτο. Οι Αμαζόνες ανέβασαν την απόδοση τους και με την Χριστοδούλου ξέφυγαν με 16-9 και 20-13 και πίστεψαν ότι το σετ κρίθηκε. Και πάλι οι φιλοξενούμενες δεν παράτησαν τον αγώνα, με άσσο της Λουκά και λάθος της Βαρουδάκη έκαναν σερί 9-3 και έφτασαν στο 23-22. Στη εξέλιξη η άπειρη Ορφανέα έχασε σερβίς και η Χριστοδούλου λύτρωσε τις πρωτοπόρες, διαμορφώνοντας το 25-23 και το οριστικό 3-1.

Από τις νικήτριες ξεχώρισαν η Χριστοδούλου που κράτησε όρθια τις Αμαζόνες στα κρίσιμα σημεία του ματς, η κεντρική Μαστοράκη και η Χρυσομάλλη. Από την Άρτεμις αν και έχασε είχε πολλές διακριθείσες που αγωνίστηκαν με πολύ πάθος, όπως η Λουκά, η Μπολάνο, οι δύο κεντρικές Κασδοβασίλη και Καλλή, θετικές οι Μπαξιβανάκη με την πασαδόρο Μικέλη ενώ εκπληκτική ήταν η ακραία Ευθυμιοπούλου που αγωνίστηκε ως λίμπερο καθώς ειχε πολύ υψηλα ποσοστά στην υποδοχή και βοήθησε αποφασιστικά να μείνει η Άρτεμις μέχρι το τέλος στο ματς.

 Τα σετ 3-1 (25-19, 25-16, 24-26, 25-22)

  ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Ατσιδαύτης): Χρυσομάλλη,  Χριστοδούλου, Βαρουδάκη, Σιδεράτου, Μαστοράκη, Κωτσιάκη / Γκιαούρη (λ), Κοντραφούρη (λ), Γιαννακοπούλου, Ζήση,  Αθανασίου.

ΑΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ( Σαραντέας): Μπολάνο, Μικέλη, Λουκά, Καλλή, Κασδοβασίλη, Μπαξιβανάκη, Ευθυμιοπούλου (λ) Ορφανέα

 

 

Σχετικά άρθρα