Εκτυπώστε τη σελίδα
17-11-2019 02:02

Κράτησαν την κορυφή οι Αμαζόνες με σπουδαίο διπλό στα Βριλήσσια

Μεγάλη νίκη στο ντέρμπι των βορείων προαστίων τη 6η αγωνιστικής της Πρι Λιγκ, πέτυχαν οι Αμαζόνες καθώς επικράτησαν εκτός έδρας των Βριλησσίων με 0-3 (13-25, 21-25, 22-25).

Με αυτό το καθαρό τρίποντο (τέταρτο σερί) η ομάδα του Στέλιου Ατσιδαύτη, κράτησε την κορυφή της κατηγορίας με 15 βαθμούς έναντι 14 της δεύτερης ΑΕΚ, ξεπέρασε μια δύσκολη έδρα και ελπίζει σε ακόμη καλύτερη συνέχεια καθώς υποδέχεται σε δύο σερί ματς, Άρτεμις Κορυδαλλού και Αιγάλεω.

Επίσης οι νικήτριες ευτύχησαν να έχουν σε καλή μέρα τις περισσότερες παίκτριες τους, πίεσαν πολύ την υποδοχή των Βριλησσίων με το καλό τους σερβίς, και με συγκέντρωση και ψυχραιμία κατάφεραν στα κρίσιμα σημεία του ντέρμπι, να επικρατήσουν και να «κλειδώσουν» την πολύτιμη νίκη.

Από την άλλη τα Βριλήσσια είχαν πολλά προβλήματα στην υποδοχή και στο μπλοκ, έκαναν εύκολα λάθη κυρίως από άγχος και δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το προβάδισμα στο σκορ που είχαν στο δεύτερο και τρίτο σετ.

Αγωνιστικά οι Αμαζόνες μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο σετ, αιφνιδίασαν τα Βριλήσσια που λόγω του τραυματισμού της διαγώνιας τους, Ελένη Έρωτα, υποχρεώθηκαν αρχικά να ξεκινήσουν με σχήμα ανάγκης που δεν μπόρεσε να λειτουργήσει, και έδωσε την ευκαιρία στις φιλοξενούμενες με αιχμή την Βαρουδάκη να επικρατήσουν εύκολα με 13-25.

Αντίθετα στο δεύτερο σετ είχαμε ντέρμπι. Με την παρουσία της Έρωτα από την αρχή και με πιο ορθολογικό σχήμα, τα Βριλήσσια μπήκαν με διάθεση και ενθουσιασμό στο σετ, προηγήθηκαν με 14-11 αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενες με σερί 10-4, προσπέρασαν με 18-21από άσσο της Χριστοδούλου.

Τα Βριλήσσια μείωσαν σε 20-21 αλλά οι Αμαζόνες με κρίσιμους πόντους της Βαρουδάκη προηγήθηκαν με 20-22 και 21-24 ενώ η Σιδεράτου με άσσο διαμόρφωσε το 21-25, και το 0-2 για την ομάδα της Ερυθραίας.

Κόντρα είχαμε και στο τρίτο σετ, με τις παίκτριες του Ταμπουρατζή να τα δίνουν όλα για να το κατακτήσουν και να επιστρέψουν στο ματς αλλά και τις Αμαζόνες να αντέχουν στην πίεση των γηπεδούχων. Τα βριλήσσια αρχικά προηγήθηκαν με 6-3,8-5 αλλά οι Αμαζόνες ισοφάρισαν με 12-12 και ξέφυγαν με 15-20 από επίθεση της Χριστοδούλου. Τα Βριλήσσια αντέδρασαν και με σερί 6-0 από ξέσπασμα της Γκρέκα και δυο πόντους από Τέζα και Κάβουρα, πέρασαν μπροστά με 21-20 αλλά δεν άντεξαν στη συνέχεια.

Οι παίκτριες του Ατσιδαύτη, μπόρεσαν και ανέτρεψαν το σκορ, καθώς προσπέρασαν με 22-23 από ατομικό μπλοκ της Κωτσιάκη, η Χριστοδούλου με άσσο έκανε το 22-24 και έφερε την ομάδα της σε ματς-μπολ ενώ η Σιδεράτου με ατομικό μπλοκ υπέγραψε το 22-25 και σφράγισε το τελικό 0-3.

Από τις Αμαζόνες ξεχώρισαν Βαρουδάκη, Χριστοδούλου, Σιδεράτου, Κωτσιάκη, Χρυσομάλλη από τα Βριλήσσια, Κάβουρα, Έρωτα που έπαιξε δυόμιση σετ με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, Γκρέκα και Τέζα.

Τα σετ 0-3 (13-25, 21-25, 22-25)

Διαιτητές Σταρίδας-Κυργιαλάνη

Βριλήσσια (Ταμπουρατζής): Γκρέκα, Τέζα, Καβριγιάννη, Χαμπηλομάτη, Μποκή, Κάβουρα, Κοκκινάκη (λ), Έρωτα, Κοντούδη, Καμπυλαυκά, Στάθη

Αμαζόνες (Ατσιδαύτης): Βαρουδάκη, Χριστοδούλου, Σιδεράτου, Χρυσομάλλη, Κωτσιάκη, Μαστοράκη, Γκιαούρη (λ)

 Φωτό: Sports On Air

 

Σχετικά άρθρα