Εκτυπώστε τη σελίδα
27-10-2019 22:40

Εντυπωσιακό το Αιγάλεω επικράτησε άνετα 3-1 των Μακεδόνων

Επιστροφή στις νίκες για το Αιγάλεω, καθώς μετά την κακή εμφάνιση κόντρα στο Πανιώνιο, επικράτησε δίκαια των Μακεδόνων Αξιού με 3-1 για την τρίτη αγωνιστική της Πρι Λιγκ. Οι νικήτριες ήταν εντυπωσιακές κατά διαστήματα, έπαιξαν με πάθος, πίεσαν πολύ στο σερβίς όπου κέρδισαν πολλούς άσσους που καθόρισαν την εξέλιξη του ματς.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενες στην δεύτερη έξοδο τους στην Αθήνα, παρουσιάστηκαν κάκιστες στην υποδοχή, έκαναν πολλά λάθη, πάλεψαν μόνο στο δεύτερο σετ και έδωσαν την δυνατότητα στο Αιγάλεω να πάρει ένα άνετο τρίποντο.

   Αγωνιστικά η καλή βραδιά για το « Σίτι» φάνηκε από το πρώτο σετ όταν με όπλο το σερβίς που μεταφράζεται σε 8 άσσους, άνοιξε εύκολα τη διαφορά από το 9-8, καθώς με αιχμές τις Θώδη, Παρισάκη, Τζαλαλή ανέβασε την διαφορά στο 23-13 και κατέκτησε το σετ με 25-13.

Ανατροπή σκηνικού είχαμε στο δεύτερο σετ με το παιχνίδι να γίνεται πραγματικό ντερμπι. Οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν, μπήκαν πιο δυνατά, κράτησαν την υποδοχή, έκαναν μπλοκ και το παιχνίδι πήγε πόντο πόντο μέχρι το 18-18. Το Αιγάλεω με Παρισάκη και Θώδη ξέφυγε με 21-18 αλλα οι Μακεδόνες με Δορούκα και Ζίγκα έφεραν το ματς στα ίσια 21-21.Η Βλάχου έβαλε μπροστά το Αιγάλεω με 22-21 αλλα με ξέσπασμα της Ζιώγα, οι φιλοξενούμενες πέρσαν μπροστά με 22-24 και «καθάρισαν» το σετ 23-25 με πλασέ της Λευκορωσίδας Τσιμαφέγεβα.

Και ενώ όλοι οι φίλαθλοι στο κλειστό περίμεναν μια πιο δυνατή μονομαχία στα επόμενα σετ, μετά την ισοφάριση των Μακεδόνων, είχαμε επανάληψη του πρώτου σετ. Το Αιγάλεω με την είσοδο της Υφαντή που βοήθησε αποτελεσματικά στην επίθεση και πίεση στο σερβίς, αποσπάστηκε εύκολα στο σκορ με 13-4, οι Μακεδόνες αντέδρασαν προσωρινά και με την εξαιρετική Ζιώγα και την Τσιμαφέγεβα, μείωσαν σε 15-10 αλλά μέχρι εκεί.

Οι παίκτριες της Αγγελικής Αντωνιάδη, ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοση τους και με την Βλάχοι να παίζει πολλούς πρώτους χρόνους με την Μανώλικα και την Θώδη να είναι ασταμάτητη, έκανε σερί 9-4 και έφτασε εύκολα στο 24-14 ενώ από σερβίς άουτ της Δορούκα το σετ τελείωσε με 25-16.

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το τέταρτο σετ, με το Αιγάλεω να μπαίνει δυνατά και αποφασιστικά και τους Μακεδόνες να μην μπορούν να βγάλουν υποδοχή και να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Το Αιγάλεω ξεκίνησε με 12-5 και στη συνέχεια με τις Παρισάκη, Θώδη, Υφαντή να παίρνουν «φωτιά», εκτόξευσαν την διαφορά σε 20-11, 23-13 και 25-15 από λάθος των Μακεδόνων, που είχαν την εικόνα κατάρρευσης.

Από το Αιγάλεω που ήταν πολύ ανώτερο και πήρε πολλά από πολλές, ξεχώρισαν οι εξαιρετικές Θώδη, Βλάχου Παρισάκη, Μανώλικα, Υφαντή ενώ από τους Μακεδόνες που φάνηκαν μόνο σε ένα σετ, κορυφαία η Ζιώγα και κατά διαστήματα η Τσιμαφέγεβα.

Τα σετ 3-1 (25-13, 23-25, 25-16, 25-15

Διαιτητές Μουλά Ειρ-Οικονόμου Β.

Αιγάλεω (Αντωνιάδη): Βλάχου, Μανώλικα, Πατεράκη, Θώδη, Παρισάκη, Τζαλαλή , Λύρα (λ), Σολωμού, Κράνη, Υφαντή,Κοκμοτού

Μακεδόνες (Οικονομίδης): Τσιμαφέγιεβα, Ζίγκα, Ζιώγα, Δορούκα, Μητακίδου, Τσοχατζή, Ευθυμιάδου (λ), Τζεϊναρίδου Σ, Τζεϊναρίδου Δ, Παπαδοπούλου Ρ. (λ),  Δήμου, Παπαδοπούλου Μ.