Εκτυπώστε τη σελίδα
20-10-2019 18:09

Οι Μακεδόνες βράβευσαν την αρχηγό τους Ελένη Σπανού

Οι Μακεδόνες Αξιού στο παιχνίδι με τις Αμαζόνες το απόγευμα του Σαββάτου τίμησαν την Ελένη Σπανού, αρχηγό της ομάδας τα τελευταία πέντε χρόνια η οποία αποχώρησε το καλοκαίρι από την ομάδα των Κυμίνων.

Συγκινητική ήταν και η τοποθέτηση του προπονητή των Μακεδόνων Γιώργου Οικονομίδη ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά στη σελίδα του στο facebook:

«Πριν από αρκετά χρόνια, αναλαμβάνοντας τη γυναικεία ομάδα βόλλευ του ιστορικού Μέγα Αλέξανδρου Θεσσαλονίκης στο πρωτάθλημα της Α' Ε.ΠΕ.Σ.Θ, γνώρισα μεταξύ άλλων σπουδαίων αθλητριών, που σήμερα διαπρέπουν στα επαγγέλματά τους, την Ελένη Σπανού.

Εκείνο το καλοκαίρι, πριν την έναρξη της συνεργασίας μας, ήταν στην Γ' Λυκείου και όπως χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο αναζητούσε το μέλλον της μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.
Κατάφερε και πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε αρχικά για τα επόμενα 2 χρόνια της δική μου παραμονής στην ομάδα.

Η Ελένη συνέχισε ως το τέλος των σπουδών της.

Μετά την κτήση του πτυχίου της σταμάτησε το βόλλεϋ διότι συνέχισε τις σπουδές της στο εξωτερικό. Πέντε χρόνια μετά την πρώτη μας συνεργασία, επανήλθε στη δράση μετά από δική επιθυμία αλλά και προτροπή.
Περάσαμε μαζί άλλη μια χρονιά ξανά στο Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης, στη δεύτερη παρουσία μου στο σύλλογο. Το επόμενο καλοκαίρι δε θα συνέχιζα στην ομάδα.

Συζητήσαμε τη δική της προοπτική στο βόλλευ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει να εργάζεται σε ένα πολύ απαιτητικό επάγγελμα. Άκουσε την παρότρυνσή μου ώστε να ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας των Μακεδόνων Αξιού που θα συμμετείχαν στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας και αναζητούσαν κεντρικές.

Θυμάμαι να με ρωτάει: "coach από την Α' Ε.ΠΕ.Σ.Θ στην Α1;"

"Ελένη το βόλλεϋ είναι το ίδιο σε όποια κατηγορία κι αν παίζεις. Πήγαινε, δείξε συνέπεια και προσπάθησε να ευχαριστηθείς την παρουσία σου στη νέα σου ομάδα" Η Ελένη Σπανού για 5 χρόνια κατάφερε να συνδυάσει ένα δύσκολο επαγγελματικά ωράριο με τις αγωνιστικές απαιτήσεις της ομάδας των Μακεδόνων Αξιού. Στην πορεία έγινε αρχηγός και ηγήθηκε στις προσπάθειες των συναθλητριών της. Κατάφερε να μπει στο Δικαστικό Σώμα και να ξεκινά σε λίγο την καριέρα της, ως Ειρηνοδίκης.

Στο δεύτερο μισό της περασμένης χρονιάς συνεργασθήκαμε για τρίτη και τελευταία φορά στην ομάδα των Μακεδόνων Αξιού. Η συνολική της προσπάθεια και ο ηγετικός της χαρακτήρας θα αποτελέσουν σημαντική παρακαταθήκη στη διαμόρφωση παρόμοιας νοοτροπίας στις νεότερες αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλλεϋ των Μακεδόνων Αξιού τόσο μέσα όσο και έξω από τα παρκέ. Χθες η διοίκηση της ομάδας μας, τίμησε την Ελένη Σπανού για τη συνολική της προσφορά αυτά τα 5 χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Ελένη ήταν ιδιαίτερη η χαρά που αυτή η αναγνώριση με βρήκε παρόντα στον πάγκο της ομάδας για την οποία αφιέρωσες ένα σημαντικό κομμάτι του χρόνου σου. Να θυμάσαι πως οι στιγμές που ζούμε αποκτούν αξία όταν γίνονται αναμνήσεις.

Εύχομαι από τον αθλητικό χώρο να έχεις δημιουργήσει πολλές!».