1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-10-2019 00:20

Pre League: Στην «πολ ποζίσιον» οι 12 ομάδες του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος (ρόστερ, πρόγραμμα)

Τα φιλικά τελείωσαν και πλέον έφτασε η ώρα της δράσης. Μετά από εξι μήνες σχεδόν διακοπή, το πιο ανταγωνιστικό και αμφίρροπο πρωτάθλημα του γυναικείου βόλεϊ, η Πρι Λιγκ, κάνει σερβίς για τρίτη σερί σεζόν.

Δώδεκα ομάδες με 150 αθλήτριες βρίσκονται στην «πολ ποζίσιον» και περιμένουν να ανοίξει το «πράσινο φανάρι εκκίνησης» για να ξεκινήσουν το φετινό ράλι της κανονικής περιόδου που θα διαρκέσει 22 αγωνιστικές. Επίσης για πρώτη φορά οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν με μια ξένη αθλήτρια στην εξάδα γεγονός που ενισχύει τα ρόστερ και ανεβάζει τον ανταγωνισμό.

Στον αγωνιστικό τομέα, θεωρητικά και βάσει των μεταγραφικών κινήσεων, υποψήφιες για 1-4 και για τα δύο εισιτήρια ανόδου στα σαλόνια της Volleyleague, παρουσιαζονται η ΑΕΚ που έχασε πέρυσι για δεύτερη σερί σεζόν την άνοδο στα πλέι οφ, και η τριπλέτα των βορείων προαστίων, δηλαδή τα Βριλήσσια, οι νεοφώτιστες Αμαζόνες και ο ΖΑΟΝ. Πολύ κοντά μεταξύ τους και για την 5η θέση που επίσης οδηγεί στα πλεϊ οφ ανόδου είναι η Λαμία, οι Μακεδόνες Αξιού, η Κόρινθος, δηλαδή, οι δυο ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Α1 ενώ με ελάχιστη διαφορά ακολουθούν Αιγάλεω και Πανιώνιος που αρχικά θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την περυσινή εμπλοκή στα πλέϊ άουτ και μετά να κυνηγήσουν το κάτι παραπάνω. .

Πάντως η συγκριμένη μεσαία πεντάδα, δείχνει αρκετά απρόβλεπτη, και επειδή αναφερόμαστε σε γυναικείο βόλεϊ, μπορεί να έχουμε μεγάλες ανατροπές για τις θέσεις 5-7 και δεν αποκλείεται κάποιες ομάδες να βρεθούν πιο ψηλότερα η χαμηλότερα.

Από κει και πέρα και σύμφωνα με τα ρόστερ που διαμόρφωσαν, η ΧΑΝΘ, η Άρτεμις που άλλαξε ριζικά την ομάδα της και ο νεοφώτιστος Βότσης θα παλέψουν σκληρά για την παραμονή τους στην ζώνη των πλέι άουτ (8-11). Στην Α2 υποβιβάζεται απευθείας η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία (12η) και η 11η που θα προκύψει από τα διαδοχικά πλέι άουτ της Β’ φασης (8-11, 9-10)

Πρεμιέρα στα Βριλήσσια

Η πρεμιέρα θα γίνει το Σάββατο στις 17.45 στα Βριλήσσια όπου η φιλόδοξη ομώνυμη ομάδα που ενισχύθηκε σημαντικά με έμπειρες και ταλαντούχες παίκτριες (Τέζα, Κοκκινάκη, Γκρέκα, Χαμπηλομάτη) θελει να ξεκινήσει με το δεξί κόντρα στους μαχητικούς Μακεδόνες Αξιού. Περίεργη χρονιά για το σύλλογο της Θεσσαλονίκης που διατήρησε σχεδόν τον περυσινό κορμό της Α1 και πήρε την Λευκορωσίδα ακραία Τσιμαφέγεβα, η οποία θα ντεμπουτάρει στην κατηγορία, με στόχο να βοηθήσει τις φιλοξενούμενες να πάρουν θετικό αποτέλεσμα. Ατου για τις Θεσσαλονικιές και οι  Ζιώγα, Ζίγκα, Τσοχατζή, Μητακίδου.

Ακολουθεί το ντέρμπι Λαμίας-ΑΕΚ , όπου οι δύο ομάδες που μονομάχησαν πέρυσι δυνατά στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου και στα πλέι οφ ανόδου, καλούνται να συγκρουστούν από την πρεμιέρα. Τρίτη και φαρμακερή για την Ένωση φέτος που θέλει πάση θυσία την άνοδο, και ενισχύθηκε με Νομικού, Ράπτη, Διάλλα, Μπίσκου. Ανανεωμένη αρκετά η Λαμία με όπλο την σκληρή έδρα της και ατού τις Σαββίδου, Τσιάκουλα, Νούσια, Τζούριτς, θα επιδιώξει να πάρει το ντέρμπι και την ψυχολογία για την συνέχεια.

Αν και πρώτη αγωνιστική, μοιάζει με ντέρμπι παραμονής η τρίτη συνάντηση της ημέρας, ανάμεσα στο νεοφώτιστο Βότση και την νεανική ομάδα της Άρτεμις Κορυδαλλού, όπου τα μεταξύ τους αποτελέσματα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την φετινή πορεία τους στην κατηγορία.

Την Κυριακή την σκυτάλη παίρνει η αναμέτρηση του Αιγάλεω και της Κορίνθου. Δυνατό παιχνίδι του μεσαίου γκρουπ δυναμικότητας, με το «Σίτι» να ποντάρει στην δύναμη της έδρας, στις νέες μεταγραφές (Θώδη, Παρισάκη, Πατεράκη, Υφαντή), τις σταθερές αξίες Βλάχου, Μανώλικα αλλά και την Κόρινθο στην εμπειρία της, την παρουσία της Ουκρανής Λιουτίκοβα και το πάθος των Παναγοπούλου, Λαγουδάκη, Πατουχέα, Αλατζάκη, Γιώτα.

Στο Ζηρίνειο ο ενισχυμένος και φέτος ΖΑΟΝ έχει το προβάδισμα λόγω έδρας, εμπειρίας και ενισχυμένου ρόστερ ( Σωτηρίου, Αργυροπούλου Ευδοξία, Μελετιάδη, και απο πέρυσι Αρβανιτοπούλου, Ποδαρά ) κόντρα στη ΧΑΝΘ που ξεκάθαρος στόχος της είναι η παραμονή.

Τέλος στην Ερυθραία κλείνει η αγωνιστική με τις νεοφώτιστες Αμαζόνες να θέλουν να καλπάσουν στην πρώτη νίκη τους στην κατηγορία, κόντρα στον Πανιώνιο, με όπλο τον περυσινό κορμό αλλά και τις σημαντικές προσθήκες των Χρυσάνθη Χριστοδούλου και Δέσποινα Σιδεράτου από Ηλυσιακό και Πορφύρα αντίστοιχα.

Απρόβλεπτες και ανανεωμένες οι φιλοξενούμενες με «κλειδιά» τις Κομλένοβιτς, Φλιάκου,Τζαλαλή, Καρέλια, Μικρουδάκη θα παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Pre League - 1η αγωνιστική

Σάββατο 12 Οκτωβρίου

Βριλησσίων 17.45: ΦΟ Βριλησσίων - ΑΣ Μακεδόνες
Διαιτητές: Πρέντζας, Ράντσιου, Γραμματεία: Ταλάρου, Παρατηρητές: Ράπτης.

Χαλκιοπούλειο 18.00: ΑΟ Λαμίας 2013 - ΑΕΚ
Διαιτητές: Θεμελής, Μαυράκης, Γραμματεία: Τσάβου, Παρατηρητής: Αντωνούλης

ΕΑΚ Βότση 18.00: ΑΠΣ Ναύαρχου Βότση - ΑΓΣ Αρτέμις
Διαιτητές: Μαυρίδης, Τσιούλα, Γραμματεία: Πασπαλά, Παρατηρητής: Μιχελινάκης

Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Στ. Βενέτης 17.00: ΑΟ Αιγάλεω - ΑΣΠ Κόρινθος
Διαιτητές: Νικολόπουλος, Γεωργάκη, Γραμματεία: Μαλκοπούλου, Παρατηρητής: Πέρρος.

Ζηρίνειο 17.30: ΖΑΟΝ - ΧΑΝΘ
Διαιτητές: Αντωνόπουλος, Λιάκου, Γραμματεία: Καρατζογλίδου, Παρατηρητής: Τσιντομηνάς.

Στ. Καλαϊτζής 18.00: ΑΟΝ Αμαζόνες - ΓΣ Πανιώνιος
Διαιτητές: Χρηστίδης, Κυργιαλάνη, Γραμματεία Νυδριώτη, Παρατηρητής: Πολίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

  • Δυνατά φιλικά για τις γυναίκες της ΑΕΚ
    Η ομάδα βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ συνεχίζει την προετοιμασία για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο της Πρι Λιγκ, κατω απο τις οδηγίες του Μανώλη Αποστολογιωργάκη και απο αύριο θα ξεκινήσει και τους φιλικούς αγώνες
  • Στις 30 Ιουλίου κληρώνει για όλα τα πρωταθλήματα
    Την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 14.00 στα γραφεία της, η ΕΟΠΕ, ανακοίνωσε οτι θα γίνει η κλήρωση ολων των πρωταθλημάτων που διοργανώνει.
  • Παρέμεινε στο «Σίτι» η Κωνσταντίνα Τζαλαλή
    Στο Αιγάλεω θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν η Κωνσταντίνα Τζαλαλή. Η 24 χρονη (1μ83) διαγώνια και νηπιαγωγός που εντυπωσίασε πέρυσι με το πάθος της και βοήθησε αποτελεσματικά το «Σίτι» να κερδίσει την παραμονή του στα πλέι άουτ, συμφώνησε με την διοίκηση της αθηναϊκής ομάδας να παραμείνει για δεύτερη χρονιά στο ρόστερ του συλλόγου.
  • Στον ΑΟ Λαμίας θα συνεχίσει να πασάρει η Τζωρτζίνα Καϊμάκη
    Στον ΑΟ Λαμίας θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν η Τζωρτζίνα Καϊμάκη. Η 22 χρονη (1μ77) πασαδόρος , συμφώνησε με το σύλλογο της Φθιώτιδας να παραμείνει και τη νέα χρονιάς στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Πρι Λιγκ και να βοηθήσει τη ανανεωμένη ομάδα του Ηλία Αγγέλη , ώστε να βρεθεί και πάλι στην πρώτη πεντάδα και στα πλέι οφ ανόδου.
  • Κόρινθος: Ανακοινώνει ξένη και μεταγραφές μετά τις εκλογές
    Μεταγραφικές εξελίξεις έχουν τρεξει το τελευταίο διάστημα στην Κόρινθο, η οποία την φετινή σεζόν θα αγωνίζεται στην Πρι Λιγκ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ