1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-09-2019 18:50

Η Άρτεμις Κορυδαλλού καινοτομεί με τον πολυχώρο «Στάθης Σαραντέας»

«Σάρκα και οστά» πήρε μετά από πολύμηνες προσπάθειες, το όραμα του Γιώργου Σαραντέα. Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς της Άρτεμις, στην πόλη του Κορυδαλλού, είναι έτοιμος να ανοίξει τις πύλες του ο πολυχώρος αθλητισμού και πολιτισμού, «Στάθης Σαραντέας» που φέρει το όνομα του ιδρυτή του συλλόγου.

Τα εγκαίνια των κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται Ζωοδόχου Πηγής 16 στον Κορυδαλλό, θα γίνουν την Παρασκευή 27/9 (18.00)

Για την πραγματοποίηση του οράματος του αλλα και του σκοπούς λειτουργίας αυτού του πολυχώρου που θα αποτελεί στολίδι για την πόλη του Κορυδαλλού αλλά και για το άθλημα του βόλεϊ, ο εμπνευστής του όλου εγχειρήματος, Γιώργος Σαραντέας, δήλωσε στο «Volleynews.gr»:

-Κύριε Σαραντεα, αρχικά είδαμε πρόσφατα κάποιες φωτογραφίες που μας προετοίμαζαν για κάτι σπουδαίο και πάλι από την Άρτεμις

«,Φέτος ο Σύλλογος κλείνει 50 χρονια λειτουργίας,50 χρονια προσφοράς σε αθλητικό,πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο στην πόλη του Κορυδαλλού αλλά κι έξω από αυτήν κάτι που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους.»

-Απο το 2006 που πέθανε ο πατέρας σας, και μετά την ανάληψη του συλλόγου από εσας και τους συνεργάτες σας, η Άρτεμις μας έχει συνηθίσει σε καινοτομίες, κυρίως σε θέματα οργάνωσης και προβολής τι θα παρουσιάσετε τώρα;

"Καιρό τώρα είχα στο μυαλό μου ένα χώρο του Συλλόγου έξω από τα στενά πλαίσια των γραφείων μιας ομαδας,κάτι πιο «πολυμορφικό» κάτι που θα πρόβαλε το Σύλλογο αλλά ταυτόχρονα θα ένωνε μέσω συνεργασιών τα Σωματεία της πολης αλλά και θα έδινε βήμα στους ανθρώπους που παλεύουν για το ΒΟΛΕΙ και το beach volley.»

-Αυτό που μας λέτε ακούγεται εντυπωσιακό αλλά και ουτοπικό για την πεζή ελληνική πραγματικότητα της μετριότητας και του συμφέροντος.

«Το ίδιο μου έλεγαν και το 2006 για πολλά που επιχειρήσαμε, αλλά τα αποτελέσματα και η πορεία μας το διέψευσαν. Ας τα παρουμε όλα από την αρχή λοιπόν. Η ονομασία του «πολυχώρου μας» δεν θα μπορούσε να ήταν παρά μια επιβράβευση και μια οφειλή της τοπικής κοινωνίας στον άνθρωπο που ίδρυσε την ΑΡΤΕΜΙΣ και συνέδεσε όλη του τη ζωή σε κάθε επίπεδο με αυτή την πόλη. Η ονομασία «ΣΤΑΘΗΣ ΣΑΡΑΝΤΕΑΣ» συνδέει άρρηκτα την ιστορία αλλά και το όραμα που εκφράζουμε.»

-Θελετε να μας πείτε τι θα περιλαμβάνει ο χώρος αυτός;

«Μιλάμε για ένα χώρο ενιαίο 200τμ,που διαιρείται σε δυο ισομερή τμήματα. Το ένα θα στεγάζει έναν ειδικό χωρο εκγύμνασης, ενδυνάμωσης και εκμάθησης του αθλήματος μας και θα μπορεί να φιλοξενήσει και ποικίλες δραστηριότητες η σεμινάρια για όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους σε αυτό που αγαπούν.

Το υπολοιπο φιλοξενεί την τροπαιοθήκη της ομαδας, μια πλούσια προσωπική συλλογή από μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις,τα γραφεία μας καθώς μια εξειδικευμένη «μπουτίκ» αθλητικού ρουχισμού και προϊόντων για τα δυο αθλήματα που υπηρετούμε.

Ο ίδιος χώρος μετατρέπεται σε χώρο παρακολούθησης βίντεο από τα τμήματα μας και τους προπονητές τους η χώρος παραμονής και ξεκούρασης,η μελέτης για τις αθλήτριες του γυναικείου μας τις ημέρες που έχουν τις διπλές τους προπονήσεις.»

Δεν υπερβάλετε όταν μιλάτε για πολυχώρο κύριε Σαραντεα. Τι είναι αυτό που τον διαφοροποιεί;

«Το όραμα μου δεν είναι τα παραπάνω αλλά η πολύ λειτουργικότητα του στις ανάγκες της πολης και του αθλήματος. Θα ήθελα να φιλοξενήσουμε εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Μικρες θεατρικές ομαδες που δεν μπορούν να δράσουν γιατί δεν έχουν το χώρο. Να κάνουμε παιδικά σκετς και παιχνίδια απασχολώντας τους μικρους μας φίλους από κάθε χώρο μέσα από πολλές συνεργασίες.»

Μεγαλόπνοο σχέδιο και λογικά θα πρέπει να το αγκαλιάσουν πολλοί για να επιτύχει..

« Δεν είμαι ειδικός σε όλα τα παραπάνω,αλλά έχω πολλούς φίλους και ειδικούς σε όλα αυτά. Το μόνο που μένει είναι να συνεργαστώ μαζί τους και στο όνομα της ΑΡΤΕΜΙΣ να τους δώσω το «βήμα» που χρειάζονται για να εκδηλώσουν τις ιδέες τους."

Για τα αθλήματα που αγαπάτε τι σκέφτεστε;

«Ο πολυχώρος θα χρησιμεύσει για συναντήσεις προπονητών και στελεχών, αθλητών και παραγόντων 1-2 φορές τον μήνα για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Πιστεύω ότι όσοι είναι ανοιχτόμυαλοι θα το αγκαλιάσουν, οι άλλοι μάλλον θα συνεχίσουν να εθελοτυφλούν, αλλά δεν είναι αυτοί που με ενδιαφέρουν.

Με δυο λέξεις πως θα περιγράφατε αυή την καινοτόμα κίνηση;

"Μα πως αλλιως εκτος από αυτό που του ταιριάζει: «ΣΤΑΘΗΣ ΣΑΡΑΝΤΕΑΣ» πιο πολυεπίπεδο δεν γίνεται. Περιμενουμε  λοιπόν ολους τους φίλους μας στα εγκαίνια την Παρασκευή 27/9 στις 18.00 (Ζωοδόχου Πηγής 16, Κορυδαλλός)

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ