Εκτυπώστε τη σελίδα
12-01-2019 02:36

Επανεκκίνηση στην Πρι Λιγκ με ντέρμπι σε Λαμία και Θεσσαλονίκη

Ώρα για δράση και πάλι στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Πρι Λιγκ μετά από 20 μέρες απραξία.
Με τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής που είναι και η τελευταία του πρώτου γύρου, ξεκινάει το πρώτο σερβίς του 2019. Τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν είναι το ντέρμπι τετράδας ανάμεσα σε Λαμία και Παναθηναϊκό, αλλα και η Θεσσαλονικιώτικη κόντρα της ΧΑΝΘ και του ΠΑΟΚ.

Αρχικά από το Σαββατο που γίνονται τρία ματς, το παιχνίδι που κλέβει την παράσταση είναι στο «Χαλκιοπούλειο» όπου η σκληροτράχηλη τέταρτη της βαθμολογίας , Λαμία φιλοδοξεί να «φρενάρει» τον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό που στα τελευταία 10 παιχνίδια, μετράει εννιά νίκες και μία ήττα από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι «πράσινες» του Καμπερίδη με διπλό, θα παραμείνουν σε επαφή με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ που αγωνίζεται την Κυριακή στη ΧΑΝΘ, ενώ η γηπεδούχος θα παλέψει να πάρει βαθμό ή βαθμούς που θα την μακριά από τα πλέι άουτ.

Η τρίτη της βαθμολογίας ΑΕΚ ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο στην έδρα της, κόντρα στον ασταθή Πανιώνιο που παλεύει για την παραμονή του, με στόχο το τρίποντο που θα της δώσει την δυνατότητα να πιάσει ή να ξεπεράσει τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Τέλος με το παιχνίδι-κλειδί για την παραμονή, ανάμεσα στον ένατο Μεσσαρά και τα όγδοα Βριλήσσια, τους οποίους χωρίζουν δύο βαθμοί, ολοκληρώνεται η πρώτη δόση της 11ης αγωνιστικής.

Συνέχεια με τρια ακόμη παιχνίδια περιλαμβάνει και η Κυριακή. Μονόδρομο αποτελεί για το Αιγάλεω η νίκη στην αναμέτρηση με τον ουραγό Ηρακλή Κηφισιάς. Το «Σίτι» θέλει πάση θυσία το τρίποντο, ώστε να σπάσει το αρνητικό σερί των 8 ηττών και να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη οι φιλοξενούμενες με υπηρεσιακό προπονητή μετά την μετακίνηση του μέχρι τώρα τεχνικού, Βασίλη Μανθάτη στο Μαρκόπουλο, θα παλέψουν για την πρώτη νίκη τους στην Πρι Λιγκ.

Δυνατό παιχνίδι στο Ζηρίνειο όπου ο γηπεδούχος ΖΑΟΝ που βρίσκεται στην πέμπτη θέση υποδέχεται την έκτη Άρτεμις. Η ομάδα του Κώστα Λιώση ψάχνει το τρίποντο, ώστε να πλησιάσει την Λαμία στην πρώτη τετράδα ενώ από την άλλη η μαχητική ομάδα του Κορυδαλλού με 4/5 νίκες στα τελευταία παιχνίδια θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη.

Η αυλαία της 11ης αγωνιστικής θα πέσει με το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, όπου η γηπεδούχος ΧΑΝΘ που διαθέτει σκληρή έδρα και κυνηγάει την παραμονή της, υποδέχεται τον πρωτοπόρο και αήττητο ΠΑΟΚ που ψάχνει ένα ακόμη διπλό, ώστε να μείνεις μόνος στην κορυφή, πριν την μεγάλη μονομαχία ανόδου με τον Παναθηναϊκό στη Μίκρα την επόμενη αγωνιστική.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο 12 Ιανουαρίου

Μοιρών 16.00: ΓΑΣ Μεσσαράς - ΦΟ Βριλησσίων
Διαιτητές: Τραχαλάκη, Αμαργιανιτάκης, Γραμματεία: Κουνδουράκη, Παρατηρητής: Καρπουζάς.

Χαλκιοπούλειο 18.00: ΑΟ Λαμίας 2013 - Παναθηναϊκός ΑΟ
Διαιτητές: Κούτσης, Μαυράκης, Γραμματεία: Τσάβου, Παρατηρητής: Παναγής.

Σχ. Ν. Φιλαδέλφειας 18.45: ΑΕΚ - ΓΣ Πανιώνιος
Διαιτητές: Νικολόπουλος, Μάλφας, Γραμματεία: Τάλαρου, Παρατηρητής: Καπάνταης.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου

Στ. Βενέτης 17.00: ΑΟ Αιγάλεω - ΓΣ Ηρακλής Κηφισιάς
Διαιτητές: Μαριδάκης, Διαμαντής, Γραμματεία: Κληματσίδα, Παρατηρητής: Μαυρικίδης.

Ζηρίνειο 17.30: ΖΑΟΝ - ΑΓΣ Άρτεμις
Διαιτητές: Λιδωρικιώτη, Χρηστίδης, Γραμματεία: Νυδριώτη, Παρατηρητής: Τσιμπινός.

Μ. Τσικίνας 19.00: ΧΑΝΘ - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Γιωγιού Αλκ. Ισκάς, Γραμματεία: Σιδηρά, Παρατηρητής: Καραγιάννης.