Εκτυπώστε τη σελίδα
31-07-2020 22:05

Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος Pre League γυναικών 2020-21

Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος Pre League γυναικών 2020-21:
 


PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι 12 ομάδες της κατηγορίας χωρίστηκαν σε 2 ομίλους των 6 (Α' όμιλος: Χ.Α.Ν.Θ., Α.Ο. Αιγάλεω, Γ.Σ. Ηλιούπολης, Γ.Σ. Πανιώνιος, Α.Σ. Μακεδόνες, Α.Σ.Π. Κόρινθος και Β' όμιλος: Ζ.Α.Ο.Ν., Α.Σ. Ακαδημίες Πρωτ. Πεύκων, Απόλλων Καλαμάτας, Α.Π.Σ. Ναύαρχος Βότσης, Α.Γ.Σ. Άρτεμις, Φ.Ο. Βριλησσίων).

Α' ΦΑΣΗ

Σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία (10 αγωνιστικές).

Β' ΦΑΣΗ - ΑΝΟΔΟΣ

Στη Β' φάση της ανόδου συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 3 πρώτες θέσεις κάθε ομίλου της Α' φάσης και δημιουργούν νέο όμιλο και θα διεξαχθεί νέο πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως και 6 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος.

Στη Volleyleague Γυναικών θα αγωνίζονται από την νέα αγωνιστική περίοδο 2021-2022 οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα του ομίλου της Β΄φάσης.

Β' ΦΑΣΗ - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, στη Β΄φάση θα δημιουργηθεί νέος όμιλος με τις 3 τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο της Α' φάσης και θα διεξαχθεί νέο πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 7 έως και 12 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και την 12η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος θα υποβιβαστούν στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών) και θα τοποθετηθούν στην Ζώνη (Α ή Β) που γεωγραφικά ανήκουν.