Εκτυπώστε τη σελίδα
05-01-2022 16:10

Στον πάγκο του Πανερυθραϊκού επέστρεψε ο Γιάννης Λάϊος

Ένας θρύλος του βόλεϊ και της προπονητικής ο Γιάννης Λάϊος, επέστρεψε και πάλι στον πάγκο του Πανερυθραϊκού. Ο 70 χρονος τεχνικός ανέλαβε και πάλι την ομάδα των βορείων προαστίων με συνεργάτη τον μέχρι τώρα προπονητή του συλλόγου Μιχάλη Χατζηπέρρο ενόψει των πλέι άουτ της Πρι Λιγκ Ανδρών.  Στόχος του ΑΣ είναι να μπορέσει να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Η ομάδα της Ερυθραίας τερμάτισε στην τέταρτη θέση του Α’ ομίλου της Πρι Λιγκ στην κανονική περίοδο.

Να αναφέρουμε για τον Γιάννη Λαϊο πως ως προπονητής έχει πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, τρία κύπελλα Ελλάδας, και το κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης (1996). Ακόμα διετέλεσε προπονητής της εθνικής ανδρών και γυναικών, του Πανελληνίου και του Παναθηναϊκού, του Απόλλωνα Σμύρνης, Κύζικο Νέας Περάμου για δύο χρόνια, Ηρακλή Κηφισιάς, και στις Κυπριακές Δερύνεια και ΑΠΟΕΛ.

Ως αθλητής διακρίθηκε ως πασαδόρος του Ολυμπιακού κερδίζοντας πολλά πρωταθλήματα, αλλά και κύπελλα, ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα και με τον Παναθηναϊκό. Με την εθνική ομάδα είχε 217 συμμετοχές!