Εκτυπώστε τη σελίδα
07-07-2021 19:30

Νέος προπονητής στον Άθλο Ορεστιάδας ο Μπάμπης Σταματόπουλος

Ο Μπάμπη Σταματόπουλο είναι ο νέος προπονητής του Άθλου Ορεστιάδας στην Πρι Λιγκ, καθώς η διοίκηση των «βυσσινί» συμφώνησε με τον έμπειρο τεχνικό, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος ανάπτυξης και λειτουργίας των Ακαδημιών του συλλόγου, τα τελευταία τρία χρόνια.

Η ανακοίνωση του συλλόγου για τον Σταματόπουλο αναφέρει:

«Ο Άθλος Ορεστιάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον Χαράλαμπο Σταματόπουλο ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας στη Preleague για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Ο 50χρονος τεχνικός είναι μέλος στην οικογένεια του Άθλου από 2018 όταν και ανέλαβε την ανάπτυξη και λειτουργία των Ακαδημιών.Με τεράστια εμπειρία στη Volleyleague, ο Χαράλαμπος Σταματόπουλος είναι έτοιμος να οδηγήσει τον Άθλο στις επιτυχίες διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη νεοσύστατη Preleague όπου οι «βισσινί» αποτελούν και τον μοναδικό εκπρόσωπο του Έβρου στη κατηγορία.

Ο Θρακιώτης τεχνικός στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός των «βισσινί» τόνισε «Ευχαριστώ τον πρόεδρο και την διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας που μου δίνει την ευκαιρία να αναλάβω την ομάδα στο συναρπαστικό όπως αναμένεται πρωτάθλημα της pre League ανδρών. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στο γήπεδο».

Το Who Is Who του Χαράλαμπου Σταματόπουλου

Ο Μπάμπης Σταματόπουλος είναι γεννημένος στις 8 Οκτωβρίου του 1971, είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και από το 2018 αποτελεί τον υπεύθυνο ανάπτυξης και λειτουργίας των Ακαδημιών του Άθλου Ορεστιάδας.

Απο το φετινό καλοκαίρι ο έμπειρος τεχνικός αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας όπου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη νεοσύστατη Preleague ως μοναδική εκπρόσωπος του Νομού μας στην κατηγορία.

Ο εξαιρετικός του χαρακτήρας, η πολυετή εμπειρία του στους πάγκους, αλλά και η αγάπη του για το άθλημα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και αποτέλεσαν για όλους στην διοίκηση τα καλύτερα «διαπιστευτήρια» για την έναρξη της συνεργασίας μας αλλά ταυτόχρονα και «εγγύηση» για την ποιοτική λειτουργίας των ακαδημιών μας.

Ως αθλητής ο Μπάμπης Σταματόπουλος αγωνίστηκε στην Α1 με τον ΑΟ Ορεστιάδας (88-89), στην Α2 με τον Δημόκριτο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει φορέσει  την φανέλα της ΜΕΝΤ και του Σπάρτακου Διδυμοτείχου.

Η προπονητική του καριέρα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη το 1991 ως τεχνικός των παιδικοεφηβηκών τμημάτων της ΜΕΝΤ. Την διετία 1997-99 αναλαμβάνει τις γυναίκες του ΑΟ Ορεστιάδας όπως και το τμήμα Νεανίδων-Κορασίδων, ενώ στη συνέχεια της παρουσίας του στους «πράσινους» θα περάσει και από τα τμήματα Παίδων και Εφήβων.Το 2002-2004 ως Ομοσπονδιακός Αναπτυξιακών κλιμακίων είναι υπεύθυνος στους «πυρήνες» Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, ενώ παράλληλα το 2003-2005 είναι προπονητής γυναικών του ΑΟΟ αλλά και των τμημάτων Νεανίδων-Κορασίδων-Παίδων.

Η παρουσία του στον πάγκο της ανδρικής ομάδας του ΑΟ Ορεστιάδας θα ξεκινήσει στα δύσκολα χρόνια των «πράσινων» καθώς το 2006-07 ξεκινά στην Α1 ως Β προπονητής, ενώ λίγους μήνες αργότερα αναλαμβάνει χρέη πρώτου στα play-out.

Ο Μπάμπης Σταματόπουλος θα παραμείνει στον ΑΟΟ και την επόμενη σεζόν στην Α2 όπου θα χάσει την άνοδο στις λεπτομέρειες των μπαράζ. Το 2010-11 αναλαμβάνει εκ νέου τους «πράσινους» στην Β Εθνική όπου και θα πανηγυρίσει την επιστροφή της ομάδαςστην Α2.

Την τριετία 2011-14 θα αναλάβει τις ακαδημίες του Σπάρτακου Διδυμοτείχου, ενώ την σεζόν 2015-2016 θα βρεθεί στον πάγκο της γυναικείας ομάδας της Νέας Βύσσας όπου θα την οδηγήσει αήττητη στην Α2 δημιουργώντας μάλιστα ένα ασύλληπτο ρεκόρ αφού σε πρωτάθλημα και play-off δεν χάνει ούτε ένα σετ.

Το 2017 αναλαμβάνει για 3η φορά στην καριέρα του τον ΑΟ Ορεστιάδας έχοντας στόχο να κρατήσει την ομάδα στην Volleyleague. Αποστολή που δεν θα έχει αίσιο τέλος, ωστόσο οι «πράσινοι θα καταφέρουν να συμμετάσχουν στο Final4 του Κυπέλλου Ελλάδος.»