1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-07-2013 22:51

Ψηλά η ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών από τις ομάδες του μπιτς βόλεϊ!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών ξεκίνησαν στις 25 Ιουλίου στη Σόφια και η Ελλάδα έχει πολυπρόσωπη αποστολή σε όλα τα σπορ και μεταξύ αυτών και στο μπιτς βόλεϊ όπου αγωνίζονται δύο ομάδες (Ελευθερία Μπερέτη / Αγάπη Αρμενάκου και Φώτης Χατζηφωτίου / Δημήτρης Κουρεμένος).

Αρχηγός της αποστολής είναι η Μίμη Μαρσέλου και προπονήτρια η Πόλα Κίτσου. Οι Αγώνες αρχικά είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στην Ελλάδα αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης δόθηκαν στην Ουγγαρία η οποία επίσης δε μπόρεσε να τα καταφέρει και έτσι ανέλαβαν το εγχείρημα οι Βούλγαροι. Είναι οι μοναδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες που στο γήπεδο μπαίνει πρώτη ομάδα η Γαλλία επειδή ήταν η χώρα που διοργάνωσε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών. Στην τελετή έναρξης πριν τις ομιλίες κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην Ισπανία από τον εκτροχιασμό του τρένου.



Η ελληνική ομάδα των Μπερέτη / Αρμενάκου έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα νικώντας με 2-0 (21-15, 21-06) την ομάδα της Βραζιλίας Β και έκανε σημαντικό βήμα για πρόκριση στην 16αδα. Θα ακολουθήσουν οι αγώνες με Ιαπωνία, Ρωσία και ΗΠΑ Β.

Η ομάδα των Χατζηφωτίου / Κουρεμένου ηττήθηκε από την ομάδα των ΗΠΑ Α με 2-0 (21-09, 21-15). Θα ακολουθήσουν οι αγώνες με Ουζμπεκιστάν και Ουκρανία Α.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ