Εκτυπώστε τη σελίδα
12-11-2020 13:32

Ήρθε η σειρά των ανδρών για πίεση επανέναρξης της Volley League Ανδρών

Η Volley League Ανδρών είναι το μόνο επαγγελματικό ομαδικό πρωτάθλημα που έχει σταματήσει και με ανακοίνωσή τους μέσω του Π.Α.Σ.Α.Π. οι αθλητές των 8 ομάδων της κατηγορίας ζητούν την επανέναρξη των προπονήσεων και των αγώνων.
Η ανακοίνωση του Π.Α.Σ.Α.Π.:

Η πανδημία αποτελεί τον ισχυρότερo μας αντίπαλο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όλοι μαζί, σε όλα τα επίπεδα, είμαστε μία ομάδα προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία στην ιατρική επιστήμη να βάλει τέλος στον εφιάλτη του κορονοϊού. Ειδικά εμείς, ως επαγγελματίες αθλητές, γνωρίζουμε καλά πως το ύψιστο αγαθό στη ζωή είναι η υγεία και πως πάντοτε πρέπει να δρούμε με σκοπό να την προφυλάξουμε.

Ως εκ τούτου, στο πρώτο κύμα την άνοιξη στηρίξαμε εμπράκτως όλα τα μέτρα και τις εισηγήσεις των αρμοδίων για τον περιορισμό μετάδοσης του ιού. Και το καλοκαίρι, αποδείξαμε στα play-offs ότι ασκώντας το επάγγελμά μας και τηρώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, μπορούμε να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη Super League και την Basket League. Τα πρωταθλήματα αυτά εξακολουθούν να διεξάγονται, σε αντίθεση με τη Volley League, τη μοναδική επαγγελματική κατηγορία που είναι ανενεργή.

Η αναστολή λειτουργίας του πρωταθλήματος της Α1 εντείνει για όλους τους αθλητές την επαγγελματική τους αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον τους, ενώ αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τις επιδόσεις της Εθνικής Ανδρών στα προσεχή παιχνίδια της για την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό, η οποία οφείλει να αποτελεί στόχο για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας εν γένει.

Ως εκ τούτου, ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύση ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» στη Volley League Ανδρών για να συνεχιστεί, και στο πλαίσιο αυτό να εγκριθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο, ανάλογο των υπόλοιπων ενεργών επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Παράλληλα, επιθυμούμε νωρίτερα την επανέναρξη των προπονήσεων, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση του πρωταθλήματος, από τη στιγμή που αυτές πραγματοποιούνται σε αυστηρά κλειστό κύκλο.