1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-09-2020 15:52

Πελεκούδας: «Γι'αυτό είμαι υπέρ του νέου αθλητικού νομοσχεδίου»

Ο πρόεδρος του Π.Α.Σ.Α.Π. Παναγιώτης Πελεκούδας με δημοσίευσή του στους λογαριασμούς του στα social media, εξηγεί γιατί είναι υπέρ του νέου αθλητικού νομοσχεδίου του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά:

Δεν θα σας μιλήσω πολιτικά.
Δεν θα μιλήσω με την ιδιότητα του προέδρου ΠΑΣΑΠ.
Δεν θα σας μιλήσω ως αθλητής του Παναθηναϊκού.

Θα σας μιλήσω ως ένας άνθρωπος που η ζωή του μέχρι στιγμής, ελπίζω και για πολλά χρόνια ακόμα, είναι μέσα στο αθλητισμό.
Θα σας μιλήσω ως ενας άνθρωπος που έχει όνειρα και όραμα για τον αθλητισμό.

Όταν λοιπόν κάποιος υφυπουργός αλλάζει νόμους και καταστάσεις και τα βάζει με ένα καθεστώς που χρειάζεται εκσυγχρονισμό, είναι λογικό να προκαλεί αντιδράσεις, και να έρχεται αντιμέτωπος με κατηγορίες. Από εμένα δεν θα ακούσετε κατηγορίες, είμαι άνθρωπος που έχω όραμα.

Σίγουρα κάποιες τροπολογίες στο νέο αθλητικό νόμο για αρκετούς είναι άδικες, όμως, για τους περισσότερους αθλητές είναι μεταρρύθμισεις που συμβάλλουν στην εξέλιξη του αθλητισμού.

Για αρχή, να σας υπενθυμίσω, πως ο κ. Αυγενάκης, ενίσχυσε με το επίδομα του covid-19 όλους εμάς τους επαγγελματίες αθλητές! Με δικιά του και μονο πρωτοβουλία, όσο και αν προσπάθησαν πολλοί παράγοντες του αθλητισμού να την καρπωθούν.

Πάμε, όμως, στην ουσία των πραγμάτων, το νομοσχέδιο αυτό καθαυτό..

Απώτερος στόχος της νομοθετικής αυτης μεταρρύθμισης είναι ο αθλητισμός να βρίσκεται συνεχώς στα χέρια υγιών δυνάμεων. Να δωθεί η δύναμη στους νέους αθλητές και στις νέες αθλήτριες να αναδειχθούν, να αποτελέσουν υγιή πρότυπα και να συμπαρασύρουν κι άλλα νέα παιδιά στο χώρο αθλητισμού. Γεγονός που αποτελεί και προσωπικό μου στόχο.

Προσωπικά θεωρώ αυτονόητο τον περιορισμό των παραγόντων που χρησιμοποιούν το κάθε άθλημα για να αποκτήσουν βαρύτητα στην κοινωνία και όχι για να υπηρετούν το άθλημα και τους αθλητές.
Θεωρώ αυτονόητη την δυνατότητα λήψης διοικητικών καθηκόντων από Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, εφόσον το επιθυμούν.
Θεωρώ αυτονόητη την έμπρακτη στήριξή μου στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Θεωρώ αυτονόητη την μέριμνα της Πολιτείας στη θέσπιση φορολογικών και άλλων αναπτυξιακών κινήτρων, μειώνοντας τον ΦΠΑ των εισιτηρίων φιλάθλων, μειώνοντας τη φορολογία συμβολαίων αθλητών και προπονητών, διευκολύνοντας, παρακινώντας για χορηγίες και δωρεές.

Στο νομοσχέδιο αυτό, που αποτελεί σπουδαία αθλητική μεταρρύθμιση, ταυτίζομαι απόλυτα ως προς τα παρακάτω σημεία:

Καταγραφή μόνο των ενεργών ερασιτεχνικών σωματείων που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, στο Μητρώο της ΓΓΑ, ώστε να ψηφίζουν πλέον μόνο αυτά. Έτσι, δίνεται δύναμη στους γονείς, στους αθλητές κ.λπ. να ξέρουν ποια σωματεία είναι αναγνωρισμένα.

Συμμετοχή των αθλητών στα ΔΣ των Ομοσπονδιών με δικαίωμα λόγου. Για χρόνια θεωρείται αυτονόητο αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Επιτέλους, θα γίνει πράξη!

Μεταγραφική περίοδο και τον Δεκέμβριο κάτι που παλέψαμε αρκετά να γίνει τα παλαιότερα χρόνια.. για το γυναικείο βόλεϋ κυρίως..

Δικαίωμα σε αθλητές να ασκούν και την προπονητική δραστηριότητα παράλληλα με την αθλητική. Σκεφτείτε πόσο όμορφο και σπουδαίο είναι ένα παιδάκι να μαθαίνει από το πρότυπο του.

Απλούστευση των διαδικασιών ώστε τα ανοιχτά γηπεδάκια να μπορούν να σκεπαστούν με μπαλόνι και να χρησιμοποιούνται όλο το χρόνο για προπονήσεις. Έτσι, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου τα παιδιά μας θα μπορούν να αθλούνται σε σωστές συνθήκες και χωρίς κρύο.

Ως άνθρωπος που αγαπά τον αθλητισμό, θεωρώ πως το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί τη βάση για την ορθή λειτουργία αυτού, όπως όφειλε να είναι στην χώρα που τον γέννησε!

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ