1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-05-2020 22:38

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΑΠ με πόλο και χάντμπολ για την στήριξη του ερασιτεχνικού Αθλητισμού

Την κοινή του δράση με το αντίστοιχο συνδικαλιστικό όργανο των παικτών του χάντμπολ και του πόλο, γνωστοποίησε ο ΠΑΣΑΠ. Ο σύνδεσμος των βολεϊμπολιστών με ανακοίνωση του που έχει κοινές θέσεις με τα αλλά δύο αθλήματα, εκφράζει την αγωνία του για την επόμενη μέρα του ερασιτεχνικού Αθλητισμού μετά την καραντίνα για τον κορονοϊό και ζητάει από την Πολιτεία μέτρα στήριξης που θα διασφαλίσουν την επιβίωση των σωματείων αλλά των παικτών και των παικτριών που αγωνίζονται σε αυτά.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΣΑΠ αναφέρει:

«Ως εκπρόσωποι των αθλητών του βόλεϊ του χάντμπολ και του πόλο έχοντας συχνή και άμεση επικοινωνία με τα μέλη μας, τα οποία όπως όλη η κοινωνία βρίσκονται κι αυτά αντιμέτωπα με πρωτόγνωρες καταστάσεις, κρίναμε σκόπιμο κι αναγκαίο να συντονιστούμε και να δράσουμε από κοινού ώστε να μην παραμείνουμε θεατές των εξελίξεων και προκειμένου να κάνουμε ό,τι περνάει απο το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα όλων μας συμβάλλοντας παράλληλα από την μεριά μας έτσι ώστε η επόμενη μερα να είναι βιώσιμη για ολους τους εμπλεκόμενους φορείς του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η Πολιτεία απο την πλευρά της σε αυτή την κρίσιμη στιγμή έχει δειξει την πρόθεση της να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θεωρούμε όμως ότι η στήριξη αυτή θα πρέπει να αφορά το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και άρα και τους ίδιους τους ερασιτέχνες αθλητές.

Σε αυτα τα πλαίσια ζητήσαμε απο την Πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν ότι όσα σωματεία (που αγωνίστηκαν την περίοδο 2019-20 στα πρωταθλήματα Α1 χάντμπολ ανδρών και Γυναικών, Α1 πόλο ανδρών και Γυναικών κ Α1 βόλεϊ γυναικών) καρπωθούν τα μέτρα στήριξης θα έχουν υπάρξει ακέραια ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους αθλητές τους τουλάχιστον μέχρι και τις 15/3.

Καταθεσαμε συγκεκριμένη πρόταση για την υλοποίηση του απαραίτητου αυτού κατά την άποψη μας μέτρου και είμαστε στη διάθεσή των αρμόδιων αρχών για περαιτέρω συζητήσεις.Επίσης αναμένουμε και τις πρωτοβουλίες του υφυπουργού για πιθανή ένταξη συγκεκριμένων ερασιτεχνών αθλητών στο ειδικό επίδομα.

Αισιοδοξούμε ότι η πολιτεία θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου από τη μία τα ίδια τα σωματεία να συνεχίσουν να υφίστανται, να εκπληρώνουν τους σκοπούς τους και να προάγουν τον αθλητισμό και από την άλλη οι αθλητές, ως κινητήριος δύναμη των αθλημάτων να νιώθουμε ασφάλεια και αίσθημα ίσης μεταχείρισης.

Ταυτόχρονα από όλη αυτή τη δύσκολη διαδικασία θεωρούμε ότι ως ερασιτεχνικά αθλήματα έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα περισσότερο πόσο αναγκαία είναι η από κοινού δράση σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι και ποια είναι η κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινηθούμε την επόμενη μέρα.»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ