1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-04-2019 22:50

Σεμινάριο «Arm swing technique» στην Αυστρία από τον Γιώργο Γιάτση

Οι περιοδείες και τα σεμινάρια για τον Γιώργο Γιάτση συνεχίζονται και έτσι μετά την Κίνα, την Ιαπωνία και το Λίβανο, ο Επίκουρος Καθηγητής του ΣΕΦΑΑ-Α.Π.Θ ταξίδεψε στην Αυστρία και στο Πανεπιστήμιο Karl-Franzens-University of Graz σε συνεργασία με τη Styrian Volleyball Federation.
Το σεμινάριο είχε θέμα το Arm swing technique της επίθεσης σε σάλα και άμμο. Ο Γιώργος Γιάτσης ανέφερε σχετικά:

«Η πρόσκληση από το Karl-Franzens-University of Graz και τον Professor Markus Tilp ήταν μεγάλη τιμή για εμένα. Ο Professor Markus Tilp είναι ένας κορυφαίος βιοκινητικός, με εκατοντάδες διαλέξεις σε όλο τον κόσμο και έχει γράψει το κεφάλαιο για την Κινησιολογία της Πετοσφαίρισης στο Handbook of Sports Medicine and Science: Volleyball. Με τον Tilp συνεργαζόμαστε τον τελευταίο χρόνο στις νέες εργασίες μου με θέμα το Arm swing technique της επίθεσης στο volleyball και beach volley και οι έρευνες αυτές περιλαμβάνουν κινησιολογικές αναλύσεις σε εκατοντάδες κορυφαίους παίκτες παγκοσμίως. Στο υπερσύγχρονο εργαστήριο βιοκινητικής του K.F.U. of Graz μου δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιήσω κινηματικές μετρήσεις που θα βοηθήσουν πολύ τους προπονητές και αθλητές στην κατανόηση των τεχνικών στο arm swing. Από τα ευρήματα φαίνεται ότι υπάρχει συγκεκριμένη τεχνική που υπερτερεί στην Πετοσφαίριση από κινησιολογική πλευρά και για το λόγο αυτό την έχουν επιλέξει οι περισσότεροι από τους παίκτες που πρωταγωνιστούν στις κορυφαίες διοργανώσεις. Ακόμη, σε μια από τις διαλέξεις παρουσίασα μέρος από τη μεθοδολογία για την εκμάθηση αυτής της τεχνικής σε νεαρούς αθλητές, αλλά και προγράμματα παρέμβασης για αλλαγή της τεχνικής σε επαγγελματίες αθλητές. Επόμενος προορισμός μου είναι η Αργεντινή όπου θα μεταβώ τον Ιούνιο».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ