1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-05-2013 22:17

Την αναγκαιότητα της ενημέρωσης σε θέματα ντόπινγκ τονίζει με ανακοίνωσή του ο Π.Α.Σ.Α.Π.

Ανακοίνωση με αφορμή την γνωστοποίηση της μονοετούς ποινής αποκλεισμού της Γεωργίας Τζανακάκη εξέδωσε ο Π.Α.Σ.Α.Π.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η σημερινή (2.05.2013) ποινή  της προσωρινής απαγόρευσης συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων και της στέρησης κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων των αθλητικών ομοσπονδιών για περίοδο ενός (1) έτους και της έγγραφης επίπληξης της αθλήτριας της ΑΕΚ, Γεωργίας Τζανακάκη από την αθλητικό δικαστή, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών, προκάλεσε τη λύπη και τον έντονο προβληματισμό του ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Π. Δυστυχώς, η τιμωρία της Ελληνίδας αθλήτριας, της οποίας τα ελαφρυντικά η αθλητικός δικαστής φαίνεται πως έλαβε υπ’ όψιν της,  επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αναγκαιότητα μιας οργανωμένης και συστηματικής ενημέρωσης αθλητών/τριών σε θέματα ντόπινγκ, ώστε κανένας αθλητής/τρια στο μέλλον να μην πέσει «θύμα» ελλιπούς ενημέρωσης σε τόσο σημαντικά θέματα. Είναι κρίμα και άδικο να τελειώνουν αθλητικές καριέρες με τόσο άδοξο τρόπο ή και να στιγματίζονται  μόνο για αυτό τον λόγο.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν στις συναντήσεις που πραγματοποίησε με όλους τους αθλητές των ομάδων της Volleyleague, πέρα από το φυλλάδιο "Κανονισμού Σχέσεων ΤΑΑ - Πετοσφαιριστών" μοίρασε και τα φυλλάδια του ΕΣΚΑΝ προς ενημέρωση των παικτών. 

O Σύνδεσμός μας σκοπεύει να κάνει το ίδιο και με περισσότερη σπουδή και αφοσίωση, από την νέα χρονιά για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες. Θεωρούμε ότι η συνεργασία με την Πολιτεία στο συγκεκριμένο θέμα είναι απαραίτητη και ο καλύτερος τρόπος αποστολής του μηνύματος είναι μέσω των Συνδέσμων των αθλητών, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται στα αποδυτήρια και έρχονται σε επαφή με τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Άμεσα μάλιστα σκοπεύουμε να καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση στον ΕΣΚΑΝ για την καλύτερη δυνατή επιμόρφωση των αθλητών/τριων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ