1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-10-2018 19:31

Βασίλης Μηνούδης: «Ένας μεγάλος κύκλος για εμένα κλείνει αυτές τις ημέρες...»

O πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης προαναγγέλει την αποχώρηση του από τον προεδρικό θώκο του συνδικαλιστικού οργάνου των αθλητών με μία συγκινητική αποχαιρετιστήρια επιστολή:

Προσπαθώ εδώ και ώρα να συντάξω μια προσωπική ανακοίνωση η οποία θα αφορά στην αποχώρησή μου από την διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών, και αδυνατώ…. Σβήνω γράφω και πάλι από την αρχή….

Παρά το γεγονός ότι έχω συντάξει εκατοντάδες επιστολές, ανακοινώσεις κτλ αυτά τα εννέα χρόνια ενασχόλησής μου με τον Σύνδεσμο, σε αυτήν την τελευταία δυσκολεύομαι περισσότερο απ’ όλες…

Ίσως γιατί ο ΠΑΣΑΠ για εμένα υπήρξε κάτι περισσότερο από χόμπι ή δουλειά…

Υπήρξε το «παιδί» μιας παρέας κάποτε στο πατάρι του κλειστού της Γλυφάδας, που είχε ως φιλοδοξία και όραμα να ξαναβάλει τον αθλητή στο επίκεντρο, να τον πείσει ότι πρέπει να είναι πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος των εξελίξεων, να αναδείξει τον ρόλο των Συνδέσμων των Αθλητών σε διάφορους τομείς του αθλητισμού. Ένα «παιδί» εννέα ετών πλέον…

Εννέα χρόνια που αποτελούν την μακροβιότερη ενεργή πορεία του ΠΑΣΑΠ, γεγονός που από μόνο του αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιτυχία. Δεν θα κουράσω απαριθμώντας τι πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Οφείλω όμως να μνημονεύσω επιγραμματικά 5 σημεία – σταθμούς, κατά τη γνώμη μου, αυτής της πορείας.

- Τη δημιουργία του συστήματος Αδειοδότησης της VolleyLeague Ανδρών
- Την έκδοση του Λευκώματος στη μνήμη του Ν. Σαμαρά
- Την ένταξη του ΠΑΣΑΠ στην EUAthletes τη συμμετοχή σε 6 ευρωπαϊκά προγράμματα και
- Την ισότιμη ένταξη των γυναικών στον ΠΑΣΑΠ
- Την συμβουλευτική στους αθλητές και στις αθλήτριες

Σε αυτή μου την πορεία οφείλω να ομολογήσω ότι όλα δεν ήταν στρωμένα με ροδοπέταλα…

Είχα την τύχη και την τιμή όμως να έχω την αμέριστη εμπιστοσύνη και στήριξη από όλους τους αθλητές, τα μέλη των ΔΣ και τους συνεργάτες μας, κάτι που αποτελεί την μέγιστη τιμή και παρακαταθήκη για εμένα προσωπικά.

Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους αθλητές και στις αθλήτριες που έκαναν ένα βήμα παραπέρα και αποφάσισαν, με την συμμετοχή τους στα ΔΣ, να βάλουν ένα λιθαράκι παραπάνω σε αυτή την προσπάθεια.

Τούτη την ανιδιοτελή τους προσφορά οφείλω να τιμήσω!

Θα ήταν αγένεια όμως να μην αναφερθώ ξεχωριστά σε κάποια πρόσωπα, των οποίων η φιλία με τιμά ιδιαίτερα και επιπροσθέτως η συνεισφορά τους ήταν τεράστια σε αυτή την πολυετή προσπάθεια. Αναφέρομαι πρώτα απ’ όλα, στον επί πολλά χρόνια συνοδοιπόρο και επί επτά (07) έτη Πρόεδρο του ΠΑΣΑΠ, ηγέτη αυτής της προσπάθειας, τον Σάκη Ψάρρα (Sakis Psarras) με τον οποίο οραματιστήκαμε έναν ΠΑΣΑΠ πρωταγωνιστή και δουλέψαμε προς αυτή την κατεύθυνση. Του οφείλω πολλά και πρέπει να του το αναγνωρίσω δημόσια. Μια σχέση που εξελίχθηκε σε μια μοναδική φιλία….

Στο νομικό μας σύμβουλο και εκπρόσωπο στην Α’ ΕΕΟΔΑΠ Ανδρέα Γαβαλά, του οποίου την εθελοντική αλλά τόσο ουσιαστική του συμβολή στην εύρυθμη λειτουργία της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, λίγοι γνωρίζουν.

Στην εθελόντρια νομικό μας σύμβουλο κα Μηνάκη Φωτεινή, το «κολλητάρι» που τόσο έχω ταλαιπωρήσει – ζαλίσει με τηλέφωνα, e-mail κτλ, αλλά τόσα της οφείλουμε για την άψογη υποστήριξή μας σε όλα τα νομικά ζητήματα, την σύνταξη όλων των προτάσεων Νόμων & Κανονισμών, όπως και την συμβουλευτική σε αθλητές.

Επιπλέον, οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους Προέδρους, τα ΔΣ και τους υπαλλήλους της ΕΟΠΕ, της ΕΣΑΠ και όλων των Σωματείων για την συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Τους εκάστοτε Υφυπουργούς και Γεν. Γραμματείς Αθλητισμού, τις διοικήσεις των λοιπών Συνδέσμων Αθλητών (ΠΣΑΚ, ΠΣΑΠ, ΣΕΑΥ, ΠΣΑΧ) και ασφαλώς τους εκπροσώπους του Τύπου για την συνεχή προβολή του έργου του Συνδέσμου.

Όπως είναι κατανοητό, ο ΠΑΣΑΠ μου έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, να συλλέξω εμπειρίες, γνώσεις, να γίνω καλύτερος άνθρωπος και επαγγελματίας.

Με κάποιους από αυτούς δημιουργήθηκαν σχέσεις μοναδικές, αγνές, διαχρονικές, σχέσεις αλληλοσεβασμού, σχέσεις από αυτές που σε εξελίσσουν ως άτομο...

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους αυτούς, αλλά και μια μεγάλη συγνώμη σε όσους στενοχώρησα, αδίκησα ή πλήγωσα με την στάση, τις αποφάσεις ή τα λεγόμενά μου.

Κρατάω μόνο τις όμορφες αναμνήσεις (οι οποίες είναι πολλές) και με αυτές στην χειραποσκευή πορεύομαι για το μέλλον, βέβαιος ότι ο νέος κύκλος του ΠΑΣΑΠ που ανοίγει με το ανανεωμένο ΔΣ θα είναι εξίσου επιτυχημένος, αν όχι περισσότερο, με τον προηγούμενο. Σας ευχαριστώ όλους και όλες!

Εις το επανιδείν…. Και μην ξεχνάτε…. «Ό,τι είναι καλό για τους αθλητές, είναι καλό για το άθλημα….»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ