Εκτυπώστε τη σελίδα
30-11-2012 02:15

Ο ΠΑΣΑΠ στηρίζει Ντίαζ μετά την unfair καταγγελία του Νέστωρα

Σάλο έχει προκαλέσει στον κόσμο του βόλεϊ η καταγγελία της ομάδας του Νέστωρα προς της ΕΟΠΕ και τον ΣΕΠΠΕ για την διπλή ιδιότητα, παίκτη - προπονητή, του Άλεξ Ντίαζ (φωτό) του Μακεδονικού.

Μάλιστα η συγκεκριμένη καταγγελία  έγινε μετά την 1η αγωνιστική της Α' Ανδρών της ΕΠΕΣΘ, όπου ο Νέστωρας επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 του Μακεδονικού και παρότι νίκησε τον αγώνα κατήγγειλε τον αθλητή του Μακεδονικού. Να σημειώσουμε πως ως τώρα σε επτά αγώνες ο Νέστωρ οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος αήττητος, ενώ ο Μακεδονικός βρίσκεται στην 2η θέση έχοντας μόλις μια ήττα, αυτή της πρώτης αγωνιστικής.

Σύμφωνα με τον νόμο δεν επιτρέπεται η διπλή αυτή ιδιότητα και ο Νέστωρας ενήργησε νόμιμα. Σίγουρα, όμως, είναι μια ενέργεια που θεωρείται πέρα για πέρα unfair και έχει προκαλέσει αντιδράσεις αθλητών, παραγόντων, προπονητών που η πλειοψηφία τους καταδικάζει το γεγονός. Μάλιστα υπάρχουν αθλητές του Νέστωρα που είναι αντίθετοι με την κίνηση αυτή και ζητούν να ανακληθεί η συγκεκριμένη κίνηση από την ομάδα τους.

Ο Κουβανός στην καταγωγή Άλεξ Ντίαζ, έχει πάρει την Ελληνική υποκοότητα και κοσμεί εδώ και αρκετά χρόνια το Ελληνικό βόλεϊ. Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Ηρακλή και Ολυμπιακό, ενώ ως προπονητής συμμετέχει και σε τμήματα υποδομών προσφέροντας τις γνώσεις του.

Θέση στο θέμα πήρε και με ανακοίνωση του ο ΠΑΣΑΠ:

«Την κατηγορηματική του αντίθεση στον αναχρονιστικό κανονισμό που απαγορεύει τη διπλή ιδιότητα αθλητή-προπονητή δηλώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση-Ντίαζ.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π ζητάει από την ΕΟΠΕ και τον ΣΕΠΠΕ τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών, με στόχο την τροποποίηση ή ακόμη και την κατάργηση του αναχρονιστικού αυτού κανονισμού. Ενός ξεπερασμένου κανονισμού που όχι μόνο δεν προάγει το άθλημα, αλλά αντιθέτως το βλάπτει, όπως επίσης και τα συμφέροντα των αθλητών. Μεσούσης της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει η χώρα και ο ελληνικός αθλητισμός εν γένει, το βόλεϊ έχει ανάγκη από γενναίες και ρηξικέλευθες αποφάσεις και όχι από οπισθοδρομικούς κανονισμούς που απομακρύνουν και τους λιγοστούς ανθρώπους, που επιθυμούν να παραμείνουν, εν ενεργεία, μέλη της οικογένειας του βόλεϊ».

2 σχόλια

  • Comment Link Γρηγόρης Μπάλλος ( αθλητής ΑΜΣ ΝΕΣΤΩΡ) Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 12:11 posted by Γρηγόρης Μπάλλος ( αθλητής ΑΜΣ ΝΕΣΤΩΡ)

    Σαν αθλητές του Νέστωρα, είχαμε πει στους διοικούντες της ομάδας πως είμαστε εναντίον αυτής της καταγγελίας και πως αν δεν γίνοταν απόσυρση αυτής δεν θα κατέβαιναμε στα επόμενα παιχνίδια. Στο χτεσινό παιχνίδι ο πρόεδρος μας αξιότιμος κ. Τάσος Παπαδόπουλος,έφερε στα αποδυτήρια και μας διαβασε την επιστολή που απέστειλε στους αρμόδιους, κατανοώντας το λάθος της πράξης, ζητώντας την απόσυρση της καταγγελίας κατά του αθλητή κόσμημα ΑΛΕΞ ΝΤΙΑΖ. Κατόπιν αυτού και με την συμφωνη γνώμη όλων των συμπαικτών μου, οι οποίοι ειναι αθλητές με προσωπικότητα,άποψη και δεν έχουν μάθει να κρύβονται, κατέβηκαμε κανονικά για να αγωνιστούμε στο χτεσινό παιχνίδι.Έχουν ακουστεί πάρα πολλά για τους αθλητές της ομάδας μου...Μας έχουν αποκαλέσει από μισθοφόρους, κωλοτούμπες μέχρι και ράτσιστες, σε κάποιο άλλο διαδυκτιακό μέσο. Επειδή εκτιμώ την προσπάθεια που κάνει ο ιστότοπος σας αναέφερα τα παραπάνω απλά και μόνο για να ακουστεί η αλήθεια. Το να κρύβεσαι πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή, να γράφεις ανώνυμα και να θίγεις άτομα με προσωπικότητα θεωρώ πως ειναι ειναι το λιγότερο απαράδεκτο και δείχνει την μικροπρέπεια που διακατέχει πολλούς άνθρώπους.
    Με σεβασμό προς το άθλημα που αγαπώ...

  • Comment Link Γιώργος Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 05:53 posted by Γιώργος

    Ρε παιδιά, πάλι δεν θα εφαρμόσουμε το νόμο. Ας διαμαρτυρηθούμε για αλλαγή του νόμου αλλά όχι να διαμαρτυρόμαστε επειδή κάποιος τον επικαλείται. Ο Σωκράτης ήπιε κώνιο για να μην παραβεί τους νόμους...