Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
09-04-2016 12:34

Ο ΠΑΣΑΠ ενημέρωσε ΠΑΟΚ και Φοίνικα

Με την ευκαιρία της έναρξης των ημιτελικών της Volleyleague “Πάμε Στοιχημα” και της ολιγοήμερης παραμονής των ΠΑΟΚ, Φοίνικα Σύρου στην Αθήνα, ο Διευθυντής του ΠΑ.Σ.Α.Π., Βασίλης Μηνούδης, συναντήθηκε με τους αθλητές των δύο συλλόγων στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών του Συνδέσμου με σωματεία της Volleyleague.
Κατά την διάρκεια των δύο συναντήσεων οι αθλητές των δύο ομάδων ενημερώθηκαν από τον κ. Μηνούδη για όλες τις τρέχουσες και ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο άθλημα, ενώ ο εκπρόσωπος του ΠΑ.Σ.Α.Π. απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του υποβλήθηκαν λύνοντας κάθε απορία των παικτών που παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον την ενημέρωση.

Όπως αναμενόταν, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στο θέμα του Διακανονισμού Οφειλών, που μετά και την πρόσφατη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ του νέου κανονισμού σχέσεων ΤΑΑ-Αθλητών, δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης παλαιών οφειλών σε όσους ενταχθούν σε αυτόν, αλλά και στο νέο συστήματος «αδειοδότησης». Συμφωνίες-σταθμούς για τον αθλητισμό, που αμφότερες αποτελούν δικαίωση πολυετών προσπαθειών του ΠΑ.Σ.Α.Π., αφού εξασφαλίζουν πλέον στο μέγιστο βαθμό τη φερεγγυότητα των ομάδων και βοηθούν στην εξυγίανση του χώρου της αμειβόμενης πετοσφαίρισης.

Ακολούθησε στο πλαίσιο του προγράμματος “Protect Integrity” η πληροφορηση των αθλητών των ομάδων της Σύρου και της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη του match fixing και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, ενώ παράλληλα με το αντίγραφο του “ιστορικού” ΦΕΚ που έλαβαν, συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, στο πλαίσιο διεξαγωγής έρευνας του Συνδέσμου για τη Διπλή Σταδιοδρομία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες της Α1 Κατηγορίας.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία, που αφορά στον τομέα της επιμόρφωσης και ενημέρωσης των αθλητών, όπου στο πλαίσιο του αναβαθμισμένου προγράμματος «Dual Career» οι αθλητές απαντάνε σε μία πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα έρευνα, επιπέδου διπλωματικής εργασίας Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Σκοπός της είναι η διερεύνηση του εκπαιδευτικού και επαγγελματικού υπόβαθρου των αθλητών που κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά και των ενδεχόμενων ανησυχιών τους για την επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά το τέλος της αθλητικής τους καριέρας. Τα αποτελέσματα της έρευνας, που αναμένεται να διεξαχθεί και μεταξύ αθλητών –τριών κι άλλων αθλημάτων, θα βοηθήσουν τον Σύνδεσμό μας , ώστε να μπορέσουμε να χαράξουμε δράσεις στοχευμένες στα θέλω και τις ανάγκες των αθλητών μας. Έτσι η δράση Dual Career του ΠΑ.Σ.Α.Π θα αποκτήσει μελλοντικά πιο ουσιαστικό και χρήσιμο ρόλο.