1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
23-12-2015 18:37

Συνάντηση Παπαφωτίου με Κούβελα

Σε άριστο κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η συνάντηση της Γενικής Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ), Φωτεινής Κούβελα και της Αντιπροέδρου του ΠΑ.Σ.Α.Π Αθηνάς Παπαφωτίου, που συνοδευόταν από το Διευθυντή του ΠΑ.Σ.Α.Π. Βασίλη Μηνούδη.
Σε συνέχεια του εποικοδομητικού κλίματος που επικράτησε στην πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών πριν από λίγους μήνες, η κα. Παπαφωτίου παρέδωσε στην κυρία Κούβελα επιστολή της UNI Europa, ζητώντας την στήριξη του Συνδέσμου μας στις προσπάθειες που γίνονται προς την ισότιμη μεταχείριση ανδρών και γυναικών αθλητριών, αλλά και την ένταξη σε προγράμματα δράσεων υπέρ της Ισότητας των Φύλων, μιας και το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί προτεραιότητα για τον ΠΑ.Σ.Α.Π.

Η Αντιπρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π. παρουσίασε επίσης στην Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, που στο παρελθόν, ως μέλος του ΔΣ της ΟΤΟΕ, διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Γυναικών της UNIEuropa, αναλυτικά τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα οι αθλήτριες, ως εργαζόμενες αμειβόμενες στον επαγγελματικό τους χώρο σε σχέση με τους άνδρες εργαζόμενους, όπως και τις γυναίκες εργαζόμενες σε άλλους τομείς.

Παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των ισότιμων συνθηκών εργασίας των αμειβόμενων αθλητών και αθλητριών, το οποίο δυστυχώς δεν ισχύει στην πράξη στον ελλαδικό χώρο. Η κα. Παπαφωτίου τόνισε χαρακτηριστικά πως «οι διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες αμειβόμενους αθλητές είναι πολύ μεγάλες και ιδιαίτερα όσον αφορά τα αποκαλούμενα “ερασιτεχνικά” αθλήματα, κάτι το οποίο είναι αντίθετο με τους ισχύοντες νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο διαχωρισμός που κάνει ο αθλητικός νόμος μεταξύ μεταξύ αμειβόμενων/επαγγελματιών αθλητών και ερασιτεχνών είναι παντελώς αυθαίρετος και ενάντια στις αποφάσεις τόσο των ελληνικών όσο και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων και αυτό πρέπει να αλλάξει».

Στο τέλος της συνάντησης η εκπρόσωπος του ΠΑ.Σ.Α.Π. ζήτησε την Παρέμβαση της Γεν. Γραμ. Ισότητας των Φύλων στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του νέου Αθλητικού Νόμου, ενώ συμφωνήθηκε να σταλούν ενημερωτικές επιστολές, για το θέμα της Ισότητας των φύλων (Gender Equality) στον αθλητισμό, σε Ε.Ο.Ε και Ομοσπονδίες.

Επίσης, συμφωνήθηκε αμέσως μετά τις γιορτές να πραγματοποιηθεί α) συνάντηση με αθλήτριες από όλα τα αθλήματα, ώστε να καταγραφούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες αθλήτριες και να δρομολογηθούν ανάλογες δράσεις και β) συνάντηση της κα. Κούβελα με τον γγΑ κ. Συναδινό για το εν λόγω θέμα.

1 σχόλιο

  • Comment Link Hameleon Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 16:52 posted by Hameleon

    Προς κυρίους (και εσχάτως, κυρίες) του ΠΑΣΑΠ:

    Ο σοφός λαός λεει > όποιος ζητάει τα πολλά , χάνει κι αυτά που έχει...

    Με άλλα λόγια, αφήστε τα περί ισότητας και επαγγελματισμού των...πάντων και τις γκλαμουράτες φωτο με τους πολιτικάντηδες και επικεντρωθείτε στο να (μην) γίνετε, οσονούπω, οι επαγγελματίες...ερασιτέχνες.

    Γιατί από λόγια, άλλο τίποτα, αλλά από λεφτά στο βόλει, ούτε σάλιο...

    Εκτός κι αν τα όψιμα στελέχη του αθλητο-ΣΥΡΙΖΑ, όπως πχ ο διευθυντής σας που άφησε και μούσι (trent) σαν ...οπλαρχηγός του ΕΛΑΣ (προφανώς για λόγους προσβασιμότητας σε υπουργικά Γραφεία) καλύτερα απ΄όλους.

    Οπότε ας μην ανησυχούμε οι λοιποί (κοινοί) θνητοί.. Μπορεί η Ελλάδα να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να τρώει τη μία σφαλιάρα πίσω απ΄την άλλη, αλλά τουλάχιστον το επαγγελματικό (?) ...βόλει είναι σε ...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ