1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
27-05-2015 20:33

Ο ΠΑΣΑΠ για την ισότητα των φύλων

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ) , Φωτεινή Κούβελα, πραγματοποίησε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αντιπροσωπεία του ΠΑ.Σ.Α.Π., αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Συνδέσμου μας, Αθανάσιο Ψάρρα, την Β' αντιπρόεδρο, Αθηνά Παπαφωτίου, την Ειδική Γραμματέα, Κατερίνα Γιώτα και το Διευθυντή, Βασίλη Μηνούδη.
Στην συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, τονίστηκε εκατέρωθεν κυρίως το θέμα της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό και έγινε ειδικότερη αναφορά για τις ισότιμες συνθήκες εργασίας των αμειβόμενων αθλητών και αθλητριών.

Παράλληλα οι γυναίκες του ΠΑ.Σ.Α.Π. , Αθηνά Παπαφωτίου και Κατερίνα Γιώτα ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον επαγγελματικό τους χώρο, ως εργαζόμενες αμειβόμενες αθλήτριες, ενώ πέρα από το ενημερωτικό υλικό του ΠΑ.Σ.Α.Π, δόθηκαν στην κυρία Κούβελα, αποφάσεις ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων που αναγνωρίζουν τις αθλήτριες ως εργαζόμενες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν συμβαίνει στην πράξη στον ελλαδικό χώρο.

Στο τέλος της συνάντησης οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απαρχή αυτής της νέας εποικοδομητικής συνεργασίας και συμφώνησαν να ακολουθήσουν και άλλες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς το θέμα της Ισότητας των φύλων (Gender Equality) στον αθλητισμό, αποτελεί προτεραιότητα για τον ΠΑ.Σ.Α.Π.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. , ο οποίος ως ενεργό μέλος της UNI Europa, ευρωπαϊκό τμήμα της UNI Global Union, που είναι δευτεροβάθμια ομοσπονδία συνδικαλιστικών οργανώσεων στον τομέα των υπηρεσιών και στην Ευρώπη εκπροσωπεί 320 οργανώσεις με συνολικά 7 εκατομμύρια εργαζομένους, αναμένεται άμεσα να συμμετάσχει σε δράσεις και προγράμματα προς την κατεύθυνση της Ισότητας των Φύλων στον Αθλητισμό.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ