1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
14-05-2015 14:28

Η νέα δράση του ΠΑΣΑΠ

Τη συμμετοχή του στο εξασφάλισε στο ευρωπαϊκο πρόγραμμα 2016 PROtect Integrity ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών.
Η Ανακοίωνωση

Μπορεί τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να έριξαν ήδη με επιτυχία την αυλαία της φετινής σεζόν στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ωστόσο η προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια με μπροστάρη τον ΠΑ.Σ.Α.Π. οι Σύνδεσμοι των Αθλητών ενάντια στην χειραγώγηση αποτελεσμάτων-αγώνων συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς.

Πριν από δύο 24ωρα (12.5.2015), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος “ERASMUS Plus” η EUAthletes υπέβαλλε με επιτυχία πρόταση για το νέο πρόγραμμα “2016 PROtect Integrity”, όπου χάρη στην διεθνή αναγνώριση και του σεβασμού που χαίρει για το έργο του ο ΠΑ.Σ.Α.Π συμμετέχει για πολλοστή φορά ως ισότιμος συνεργάτης μεταξύ άλλων σημαντικών “partners”.

Το φιλόδοξο νέο project θα αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου που είχε λάβει μέρος ο Σύνδεσμός μας, για την επιμόρφωση των αθλητών ενάντια στο match fixing. Σε αυτό συμμετέχουν εκτός των Συνδέσμων των Αθλητών, Οργανισμοί του εξωτερικού όπως οι EUROPEAN GAMING AND BETTING ASSOCIATION (EGBA), EUROPEAN SPORTS SECURITY ASSOCIATION (ESSA) και REMOTE GAMBLING ASSOCIATION (RGA).

Πέρα από την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για την πρόληψη του match fixing και τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο, όπου στο πλαίσιο του αρχικού προγράμματος “Protect Integrity”, εδώ και 18 μήνες ο ΠΑ.Σ.Α.Π ενημέρωσε περισσότερους από 200 αθλητές και αθλήτριες της Volleyleague και Α1 Γυναικών επί του σοβαρού αυτού θέματος, το νέο πρόγραμμα προβλέπει ακόμη και συνεργασία με την Interpol, η οποία θα εκπαιδεύσει τους εκπροσώπους των αθλητών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενημερώσουν τους αθλητές-μέλη τους.

Αναμφίβολα η συνεργασία με τους παραπάνω Οργανισμούς, αποτελεί εγγύηση για την άρτια και αναβαθμισμένη ποιότητα εκπαίδευσης και ενημέρωσης που θα παρασχεθεί στους Συνδέσμους των Αθλητών, οι οποίοι, όπως ο ΠΑ.Σ.Α.Π λόγω της τεχνογνωσίας αλλά και της εμπειρίας που έχουν αποκομίσει από τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά προγράμματα, τις αλλεπάλληλες επαφές και την ανταλλαγή απόψεων μπορούν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο, για την πρόληψη χειραγώγησης αποτελεσμάτων και την ενημέρωση για τον εθισμό στον τζόγο.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου, ότι πέρα από την ενημέρωση των ομάδων της Volleyleague και Α1 Γυναίκων, ο Σύνδεσμός μας συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Α’ έχει καταθέσει πρόταση στην ΕΣΑΠ για την καθιέρωση και υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος ενημέρωσης – πρόληψης με την συνεργασία όλων των φορέων, με στόχο τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος της Volleyleague, η οποία έτυχε της άμεσης και θετικής ανταπόκρισης της διοίκησης της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ