1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
06-10-2014 18:33

Προταση ΠΑΣΑΠ στην ΕΣΑΠ για το ... match fixing

Με αφορμή το πρόσφατο ενδιαφέρον και την εισαγωγή στοιχηματικών εταιρειών στο βόλεϊ, ο ΠΑ.Σ.Α.Π σε σημερινή του επιστολή του προς την ΕΣΑΠ, χαρακτηρίζει απαραίτητη την επιμόρφωση και ενημέρωση όλων των παραγόντων του αθλήματος για την πρόληψη του match fixing και τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο. Σε συνέχεια δε του προγράμματος Protect Integrity, στο πλαίσιο του οποίου εδώ και 18 μήνες ενημέρωσε όλες τις ομάδες της Volleylegaue και της Α1 Γυναικών επί του σοβαρού αυτού θέματος, προτείνει παράλληλα μια νέα πρωτοβουλία ενημέρωσης που με την πολύτιμη συνεργασία της ΕΣΑΠ και των στοιχηματικών εταιρειών μπορεί να αποτελέσει το βασικό πρόγραμμα πρόληψης - ενημέρωσης του αθλήματός μας.



Αναλυτικά η επιστολή του ΠΑ.Σ.Α.Π


«Προς: ΕΣΑΠ


Kοινοποίηση: Ε.Ο.Π.Ε


Αξιότιμο ΔΣ της Ένωσης Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών


Με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάζει τελευταία το βόλεϊ από διάφορές στοιχηματικές εταιρείες και το οποίο προκαλεί νέα δεδομένα, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο ΠΑ.ΣΑΠ ήταν ο πρώτος που είχε προβλέψει από νωρίς την στροφή στην αγορά του «Στοιχήματος», αλλά και το ενδιαφέρον για το άθλημα μας, ενημερώνοντας τους αθλητές για τους κινδύνους, τις υποχρεώσεις τους και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Για αυτό και πέρυσι ο Διευθυντής του Συνδέσμου μας Βασίλης Μηνούδης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Protect Integrity» που «έτρεχε» επί 18 μήνες, με την εμπειρία του αλλά και τις γνώσεις που απέκτησε από τη συμμετοχή του στην ευρωπαϊκή ομάδα εργασίας του προγράμματος, ενημέρωσε περισσότερους από 200 αθλητές και αθλήτριες της Volleyleague και Α1 Γυναικών αντίστοιχα, για την πρόληψη του match fixing και τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο. Να υπενθυμίσουμε ότι συν-χρηματοδότες αυτής της προσπάθειας πέραν της Ε.Ε. ήταν η European Gaming and Betting Association (EGBA), η Remote Gambling Association (RGA) και η European Sports Security Association (ESSA).

Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκε και επίσημα η συμμετοχή του ΠΑ.Σ.ΑΠ στην πρόταση για το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Protect Integrity 2», όπου στόχος του είναι η ανάλογη επιμόρφωση των νεαρών αθλητών και αθλητριών.

Καταρχήν θεωρούμε απαραίτητο, για την προστασία τόσο του αθλήματος, όσο και των αθλητών –αθλητριών αλλά και των οικογενειών τους, να συνεχιστούν παρόμοιες ενέργειες. Μοιάζει αδιανόητο τη στιγμή που το άθλημα «παίζεται» πλέον και στα στοιχηματικά «τερέν», να μην έχει προηγηθεί μέχρι στιγμής η παραμικρή, πλην αυτής του ΠΑ.Σ.Α.Π πρωτοβουλία ενημέρωσης όλων των παραγόντων του αθλήματος για την προστασία από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Συγκεκριμένα ο ΠΑ.Σ.Α.Π εκτιμά πως ακόμη και οι ίδιες εταιρείες που στρέφονται ή δραστηριοποιούνται πλέον στο άθλημα του βόλεϊ, έχουν την υποχρέωση να στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να προστατεύσουν κι αυτοί με τη σειρά τους το «προϊόν» τους.

Ωστόσο, η σοβαρότερη και πρωταρχική γραμμή άμυνας, ενάντια στην οποιαδήποτε χειραγώγηση, θα πρέπει να υψωθεί βασικά σε επίπεδο αθλητών και αθλητριών. Προτείνουμε λοιπόν την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού ενημέρωσης όλων των παραγόντων του βόλεϊ με σκοπό την πρόληψη και την προστασία του αγαπημένου μας αθλήματος.

Στην προσπάθεια αυτή θεωρούμε πως ο Σύνδεσμός μας μπορεί να παίξει τον βασικό ρόλο, τόσο λόγω της τεχνογνωσίας αλλά και της εμπειρίας που έχουμε αποκτήσει από τη συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά προγράμματα, όσο και της άμεσης επαφής που έχουμε με τους πρωταγωνιστές του αθλήματος.

Σας ενημερώνουμε ότι ο ΠΑ.Σ.Α.Π. έχει ήδη στα σκαριά μια νέα πρωτοβουλία ενημέρωσης σε συνεργασία και με το ΚΕΘΕΑ Α', που αφορά τόσο στην πρόληψη χειραγώγησης αποτελεσμάτων όσο και στην ενημέρωση για τον εθισμό στον τζόγο. Η παραπάνω πρόταση με την δική σας συνεργασία όπως και με αυτή των στοιχηματικών εταιρειών και την κατάλληλη οικονομική υποστήριξη, θα μπορούσε να απευθυνθεί σε όλους, πέραν των αθλητών, εμπλεκόμενους όπως διατητές, παράγοντες, προπονητές, δημοσιογράφους κτλ, και να αποτελέσει το βασικό πρόγραμμα πρόληψης - ενημέρωσης του αθλήματός μας.

Σας καλούμε λοιπόν να σφιχταγκαλιάσετε αυτή την πρόταση και να την στηρίξετε με όσα μέσα διαθέτετε...

Είμαστε στη διάθεσή σας να συζητήσουμε λεπτομέρειες αυτής της πρότασης».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ