Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
03-07-2014 11:41

Ενημέρωση της Εφήβων για το Dual Carrer

Μία πρωτοποριακή συνάντηση ενημερωτικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο πάντα των επιμορφωτικών σεμιναρίων του ΠΑ.Σ.Α.Π στις Εθνικές ομάδες είχε πριν από λίγες μέρες ο Δημήτρης Γαργαλιάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ και ειδικός σύμβουλος του ΠΑ.Σ.Α.Π. σε θέματα εκπαίδευσης με τους διεθνείς της Εθνικής Εφήβων στη Θεσσαλονίκη.

Στο περιθώριο της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικό μας συγκροτήματος στη "Νύμφη του Βορρά" εν όψει της συμμετοχής στον 3ο προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (11-14 Ιουλίου, Σερβία), οι αθλητές του ομοσπονδιακού τεχνικού Άρη Αγγελόπουλου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημασία των αποφάσεων, που πρέπει να πάρουν για να προετοιμάσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά την αθλητική τους καριέρα.

Οι διεθνείς ενημερώθηκαν από τον κ. Γαργαλιάνο για τη δυνατότητα που έχουν να συνδυάσουν την αθλητική τους σταδιοδρομία με την εκπαίδευση ή την εργασία τους, τις επιλογές που έχουν σχετικά με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και για τα εφόδια που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους μετά τον αθλητισμό.

«Το θέμα του Dual Career ή αλλιώς Διπλής Καριέρας αφορά όλους τους αθλητές, αλλά πιο επιτακτικά (πρέπει να) απασχολεί αυτούς που βρίσκονται στο λύκειο και στο ξεκίνημα της καριέρας τους τόσο της αθλητικής, όσο και της επαγγελματικής» δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.ΑΠ. ο κ. Γαργαλιάνος και συμπλήρωσε: «Το θέμα της συζήτησής μας  ήταν η αναγκαιότητα να συνδυαστούν η αθλητική καριέρα και ο επαγγελματικός προσανατολισμός. Είναι καθοριστικής σημασίας οι νέοι αθλητές να ενημερώνονται για το θέμα αυτό, ώστε να μην επικρατεί το ένα σε βάρος του άλλου».


Από την πλευρά του ο εκλέκτορας της Εθνικής Εφήβων, Άρης Αγγελόπουλος χαρακτήρισε στην ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.Α.Π πολύ σημαντικό το σεμινάριο για τους διεθνείς, καθώς όπως δήλωσε «το θέμα του Dual Career ή αλλιώς της Διπλής Καριέρας απευθύνεται κυρίως σε παιδιά που είναι ακριβώς σε ευαίσθητη ηλικία και που είναι στο ξεκίνημα της καριέρας τους και της αθλητικής, αλλά και της επαγγελματικής» επεσήμανε ο έμπειρος τεχνικός και πρόσθεσε: "Αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης που έγινε.... με ποιο τρόπο δηλαδή μπορούν να συνδυαστούν αυτά τα δύο, η αθλητική καριέρα και ο επαγγελματικός προσανατολισμός.

Ειπώθηκαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις και πήραν απαντήσεις. Προσωπικά θεωρώ, ότι ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι οι νεαροί διεθνείς άκουσαν, ενημερώθηκαν για ένα τέτοιο θέμα και στη συνέχεια προβληματίστηκαν. Πιστεύω, ότι όλα τα παιδιά το ψάχνουν αυτό, αργά η γρήγορα, αλλά συνήθως στην πορεία δυστυχώς επικρατεί το ένα εις βάρος του άλλου, ανάλογα με τις συγκυρίες και τις δυνατότητες των αθλητών».

2 σχόλια

  • Comment Link Βασίλης Μηνουδης Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 08:59 posted by Βασίλης Μηνουδης

    Στόχος του ΠΑΣΑΠ είναι να γίνουν αυτές οι ομιλίες σε όλες τις Εθνικές ομάδες, με την προϋπόθεση της διαθεσιμότητας των ομιλητών τις δεδομένες χρονικές περιόδους. Ευελπιστούμε λοιπόν να καταφέρουμε κάτι αντίστοιχο και με την Εθνικη Παίδων.

  • Comment Link Eleni Veloudi Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 08:22 posted by Eleni Veloudi

    Συχγαρητήρια στη διοργάνωση με ομιλητή τον κ. Γαργαλιάνο στους αθλητές της Εθνικής εφήβων για θέματα αθλητικής σταδιοδρομίας και εκπαίδευσης.
    Μπορεί να επαναληφθεί κάτι ανάλογο και στη συγκέντρωση της Εθνικής παίδων στη Πτολεμαϊδα;
    Ευχαριστώ