1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
16-04-2014 13:08

Πανευρωπαϊκή καμπάνια για το match fixing

Με το μότο "Protecting our sport from match fixing" άρχισε στο TWITTER η πανευρωπαϊκή καμπάνια #EUSportIntegrityDay της

EUAthletes , στο πλαίσιο της προβολής του επιμορφωτικού πανευρωπαϊκού προγράμματος "PROtect Integrity" για το match fixing και τον εθισμό στον τζόγο, στο οποίο συμμετείχε και ο ΠΑ.Σ.Α.Π. επιμορφώνοντας περισσότερους από 200 αθλητές και αθλήτριες της Volley League και της Α1 Εθνικής κατηγορίας των Γυναικών αντίστοιχα.


Στη διάρκεια του εν λόγω προγράμματος, που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περισσότεροι από 14.000 αθλητές όλων των σπορ πανευρωπαϊκά επιμορφώθηκαν για τους κινδύνους, τις "υποχρεώσεις" τους, τις "κόκκινες" γραμμές, αλλά και την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Παράλληλα έμαθαν για τους τρόπους που θα τους βοηθήσουν να "προστατεύσουν" με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους αλλά και το αγαπημένο τους άθλημα από τους κινδύνους του στοιχηματισμού και της εμπλοκής τους σε παράνομες δραστηριότητες χειραγώγησης ενός παιχνιδιού ή μέρους αυτού. Η επιμόρφωση αυτή πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους των Συνδέσμων των Αθλητών του εκάστοτε αθλήματος, οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί κατάλληλα, τον Μάιο του 2013 στο Βερολίνο, σε τριήμερο σεμινάριο που έγινε παρουσία σπουδαίων ομιλητών από διάφορους οργανισμούς όπως η Interpol, η ESSA, η EGBA, δικηγόρους και ειδικούς επί του θέματος. Παράλληλα προωθήθηκε σε αθλητές και αθλήτριες πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό ύλικό σχετικά με τις βασικές κατευθυντήριες αρχές του προγράμματος αυτού.

Όλες αυτές οι κατευθύνσεις προετοιμάστηκαν σε συνεργασία με τους φορείς που συγχρηματοδοτούν το πρόγραμμα, πέραν της Ε.Ε.: τον European Gaming & Betting Association, τον European Sports Security Association και τον Remote Gambling Association.

Οι βασικοί Κανόνες του Κώδικα Δεοντολογίας - Code of Conduct:

1. Γνώριζε τους κανόνες

2. Είναι ασφαλέστερο να μην στοιχηματίζεις στον άθλημά σου

3. Πρόσεχε πως χειρίζεσαι "ευαίσθητες" - εσωτερικές πληροφορίες

4. Απαγορεύεται να "στήνεις" οποιοδήποτε μέρος ενός παιχνιδιού

5. Ανέφερε οποιαδήποτε ύποπτη προσέγγιση


tweet


Στο site που έχει δημιουργηθεί (www.protect-integrity.com) μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω πρόγραμμα καθώς και πλούσιο ενημερωτικό υλικό, μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες των συμμετεχουσών χωρών.

Επίσης, στην συνάντηση της Αθήνας, που φιλοξένησε ο ΠΑΣΑΠ, τέθηκαν οι βάσεις που οδήγησαν στην δημιουργία του Suggested Reporting Protocol (SRT), ενός προτεινόμενου πρωτοκόλλου ενεργειών των Συνδέσμων των Αθλητών σε περίπτωση επιθυμίας κάποιων αθλητών να προβούν σε καταγγελίες, προετοιμάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους Συνδέσμους και τα Μέλη τους.

Εντυπωσιακά όμως είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από την πανευρωπαϊκή έρευνα για την ενημέρωση των αθλητών , αναφορικά με τους κανονισμούς που διέπουν τον αθλητισμό σχετικά με την χειραγώγηση των παιχνιδιών, που διενεργείται με την συμπλήρωση ανώνυμων ερωτηματολογίων των αθλητών που επιμορφώθηκαν. Μεταξύ αυτών το 55% δεν είχαν ιδέα, πριν την face to face εκπαίδευση, για τους κανονισμούς ενάντια στο match fixing, το 83% πιστεύουν ότι χρειάζεται περισσότερη και συστηματικότερη εκπαίδευση σε αυτόν τον τομέα, ενώ το 91% των αθλητών που ερωτήθηκαν είναι πλέον περισσότερο ενήμεροι για τη σημασία της αναφοράς ύποπτων δραστηριοτήτων.

"Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. νοιώθει περήφανος που συμμετείχε ενεργά σε ένα τόσο μεγάλο project, αποκομίζοντας πολλά οφέλη τόσο για τον Σύνδεσμο όσο κυρίως για τα μέλη του, και δεσμεύεται για την συνέχιση της εν λόγω επιμόρφωσης στο μέλλον."

Το καλοκαίρι εξάλλου αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία και τα αποτελέσματα της έρευνας για το εθισμό των αθλητών στο τζόγο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ