1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-09-2013 19:54

Ημερίδα ΠΑ.Σ.Α.Π - ΕΣΚΑΝ για το ντόπινγκ

Με στόχο την ενημέρωση για το ντόπινγκ αλλά και την προφύλαξη της υγείας από τους σοβαρούς κινδύνους , λόγω της χρήσης απαγορευμένων ουσιών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμός Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Α.Π) και το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 14:00-16:00 επιμορφωτική ημερίδα στην Αίθουσα Τύπου «ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ» του Κτιρίου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι (Α. Παπανδρέου 37).

Κύριοι εισηγητές της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται έπειτα από μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία του ΠΑ.Σ.Α.Π και στην οποία ο πρόεδρος του Συνδέσμου,Αθανάσιος Ψάρρας θα απευθύνει χαιρετισμό, θα είναι η Πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ, Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΕΚΠΑ, Χαρά Σπηλιοπούλου, η Αντιπρόεδρος του ΕΣΚΑΝ, Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΕΚΠΑ, Αθανασία Σμυρνιώτου, το Μέλος του ΕΣΚΑΝ, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Νικόλαος Σιταράς και το επίσης Μέλος του ΕΣΚΑΝ, Δικηγόρος και Αναπληρωτής Καθηγητής Αθλητικού Δικαίου, Μάριος-Δανιήλ Παπαλουκάς.

Τα θέματα που θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια της Hμερίδας
Α) Η διαδικασία του ελέγχου ντόπινγκ,
Β) τα συμπληρώματα διατροφής,
Γ) τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των αθλητών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία ελέγχου ντόπινγκ
Δ) Κατάλογος Απαγορευμένων Ουσιών
Ε) Κατ’ εξαίρεση χρήση απαγορευμένων ουσιών για θεραπευτικούς σκοπούς
ΣΤ) Νομοθεσία ΕΣΚΑΝ και λοιπά νομικά θέματα που αφορούν στους ελέγχους ντόπινγκ
Στο τέλος της ανάπτυξης των παραπάνω θεμάτων από τους ομιλητές, θα ακολουθήσει ομαδική συζήτηση επί των τρόπων βελτίωσης της επικοινωνίας του ΕΣΚΑΝ με όλους τους φορείς, αλλά και επί των πολύτιμων συμπερασμάτων που θα προκύψουν από την εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον Δ/ντή του ΠΑ.Σ.Α.Π, Β.Μηνούδη στο κιν. τηλ 6940275075.

1 σχόλιο

  • Comment Link Κυριακίδης Άγγελος Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 21:32 posted by Κυριακίδης Άγγελος

    Μπράβο πολύ καλή ενέργεια από μέρους ΠΑΣΑΠ και ΕΣΚΑΝ.
    Μακάρι να την παρακολουθήσουν πολλοί για να ενημερωθούν για τα λάθη που κάνουν, εν αγνοία τους πολλές φορές, οι αθλητές και κινδυνεύουν να τιμωρηθούν τσάμπα... Αυτό διαπίστωσα από την όποια εμπειρία απεκόμισα αυτά τα χρόνια από την συμμετοχή μου στο ΕΣΚΑΝ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ