1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-07-2021 14:03

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο εξαιτίας έξαρσης των κρουσμάτων covid

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, απέναντι στη αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και ιδιαίτερα λόγω της μετάλλαξης "Δέλτα" που επεκτείνεται ταχύτατα.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθ΄όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, οι οποίοι θα διαρκέσουν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου.

Επίσης σήμερα η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να συνεδριάσει και να ανακοινώσει την απόφασή της σχετικά με την παρουσία ή όχι θεατών στη φετινή διοργάνωση που αναβλήθηκε από το περυσινό καλοκαίρι.

Στην ιαπωνική πρωτεύουσα βρίσκεται ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει σε κρίσιμη σύσκεψη της ΔΟΕ με την οργανωτική επιτροπή για το ζήτημα των θεατών, με δεδομένους πλέον και τους νέους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν έως τις 22 Αυγούστου από την κυβέρνηση.

Τέλος το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε πριν λίγες ώρες, επικαλούμενο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, ότι είναι πλέον πιθανό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ