1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
21-08-2016 21:50

O Θεός ευλόγησε τη Βραζιλία! (photos)

Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, η Βραζιλία επέστρεψε στην κορυφή των Ολυμπιακών Αγώνων. Η σελεσάο νίκησε με 3-0 την Ιταλία σε έναν σπουδαίο τελικό παρουσία 12.000 θεατών στο Μαρακαναζίνιο του Ρίο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

Το… σενάριο της Αθήνας επαναλήφτηκε στο Ρίο, λες και η Βραζιλία έπρεπε να ξαναβρεί μπροστά της την Ιταλία για να αναρριχηθεί και πάλι στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Αυτό είναι το τρίτο χρυσό μετάλλιο που παίρνει η Βραζιλία μετά την Αθήνα και την Βαρκελώνη.

Αντίθετα για τους Ιταλούς το όνειρο του χρυσού μεταλλίου παραμένει απραγματοποίητο. Αυτό είναι το τρίτο ασημένιο της Ιταλίας (1996, 2004, 2016)που έχει άλλα τόσα χάλκινα (1984, 2000, 2012).

Η Ιταλία δεν παραδόθηκε. Πάλεψε, αλλά είχε να παρουσιάσει μόνο τον Ζάιτσεφ και τον Χουαντορένα. Ο Λάνζα ήταν αρνητικός και φάνηκε η απειρία του πασαδόρου Τζιανέλι. Από την άλλη η σελεσάο είχε έναν εξαιρετικό Ουάλας (20π), ενώ… γυάλιζε και το μάτι του Φοντέλες.

Το πρώτο σετ πήγε εύκολα στη Βραζιλία αφού ακόμα και όταν μείωσε η Ιταλία στο 21-22, ήρθε ο πόντος του Μαουρίτσιο ντε Σόουζα και ο άσσος του Λουκαρέλι για να τελειώσει ουσιαστικά το σετ.

Το ίδιο σενάριο, αρχικά φαινόταν να έχουμε και στο δεύτερο σετ, όπου οι Βραζιλιάνοι προηγήθηκα με 22-24, αλλά ο Μπρούνο έκανε λάθος στο σερβις, για να πάρει έναν πόντο ο Τζιανελι με πέρασμα με τα δάχτυλα. Το σερβις του Σοτίλε έκανε ζημιά και ο Χουαντορένα έπιασε στο μπλοκ τον Λουκαρέλι. Η Ιταλία είχε ανατρέψει τα δεδόμένα και είχε εκείνη δύο σετ μπολ. Όμως ο Τζιανέλι έκανε λάθος στο σερβις, ο Γουάλας έκανε μπλοκ στον Ζάιτσεφ και ο Μαυρίτσιο ντε Σόουζα πήρε άσσο πάνω στον Λάνζα (26-28).

Η Βραζιλία ήταν πιο ψύχραιμη και στο τρίτο σετ. Ο Ζάιτσεφ ισοφάρισε σε 24-24, αλλά ο Λούκας πήρε τον επόμενο πόντο για τους Βραζιλιάνους και ο Φοντέλες μπλόκαρε τον Ζάιτσεφ για να δώσει την ομάδα του ο έναυσμα για πανηγυρισμούς.  

Τα σετ: 0-3 (22-25, 26-28, 24-26)

ΙΤΑΛΙΑ (Μπλενγκίνι): Χουαντορένα 14, Τζιανέλι 2, Ζάιτσεφ 17, Λανζα 4, Μπούτι 2, Μπιραρέλι 9 / Κολάτσι (λ), Σοτίλε Ροσίνι, Αντόνοφ 1
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μπερναντίνιο): Μπρούνο 1, Γουάλας 20, Φοντέλες 11, Μαουρίτσιο ντε Σόουζα 8, Λούκας 7, Λουκαρέλι 5  / Σέρτζιο (λ), Γουίλιαμ, Εβάντρο, Μαουρίτσιο Μπόργκες

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ