1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
23-05-2013 14:37

Κλειστή Λίγκα, η πρόταση των προπονητών (video)

Το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ περνάει από μια κλειστή λιγκα, όπου οι ομάδες θα υποβιβάζονται χωρίς βαθμολογικά κριτήρια, στα πρότυπα της Ιταλίας.  Αυτό τουλάχιστον πρότειναν - μεταξύ άλλων- οι προπονητές στην πολύ χρήσιμη και επικερδή συνάντηση με την ΕΣΑΠ. Σύμφωνα με την πρόταση οι ομάδες θα υποβιβάζονται αυτοί που δεν πληρούν προΰποθέσεις θα θέτει η διοργανώτρια, όπως γεμάτα γήπεδα, επενδύσεις στην ανάπτυξη, χορηγικά συμβόλαια κλπ. Όλα αυτά βέβαια από τη σεζόν 2014-15.



Η ΕΣΑΠ κατέγραψε πολλές και χρήσιμες προτάσεις τις οποίες μετά την σχετική επεξεργασία θα φέρει προς έγκριση στο επόμενο ΔΣ. Συγκεκριμένα:

Συμφωνήθηκε η καθιέρωση των συναντήσεων της ΕΣΑΠ με τους προπονητές των ομάδων της Volleyleague και η δημιουργία τριμελούς επιτροπής που θα κάνει παρατηρήσεις για βελτιώσεις στην προκήρυξη και προτάσεις για το μέλλον του επαγγελματικού βόλεϊ και των συνθηκών εργασίας των προπονητών.

Προαναγγέλθηκε και συνάντηση του προέδρου της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρου, με τον πρόεδρο του ΣΕΠΠΕ, Κώστα Χαριτωνίδη.

Προτάθηκε καλύτερος και έγκαιρος αγωνιστικός προγραμματισμός του πρωταθλήματος και περιορισμός στο ελάχιστο των αιτημάτων για αναβολές αγώνων.

Αλλαγές επί της προκήρυξης της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Συγκεκριμένα:

Βελτίωση στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος και ειδικά στα πλέι οφ. Οι σημαντικότερες προτάσεις είναι:

Προτάθηκε η κατάργηση των διπλών τελικών μέσα σε 24 ώρες και καθιέρωση ρεπό μεταξύ των δύο τελικών (1ου-2ου και 3ου-4ου).

Προτάθηκε η επιστροφή στο σύστημα πλέι οφ των θέσεων 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 στις 2 νίκες κ.ο.κ.

Προτάθηκε και η συμμετοχή της 12ης ομάδας της τελικής κατάταξης στα πλέι άουτ.

Προτάθηκε να μην υπάρχουν δύο ή περισσότερες διοργανώσεις στον ίδιο μήνα (π.χ. φάιναλ-4 Κυπέλλου και τελικοί πρωταθλήματος το μήνα Απρίλιο).

Προτάθηκε η Α΄ φάση του Λιγκ Καπ και η τελική φάση του Λιγκ Καπ να γίνονται σε κοντινή χρονική περίοδο και μάλιστα υπήρξε πρόταση να γίνει την περίοδο των Χριστουγέννων.

Να βοηθήσει η ΕΣΑΠ στην επιμόρφωση των προπονητών με την κάλυψη εξόδων σε αναγνωρισμένα σεμινάρια της ιταλικής Λιγκας.

Να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των ρόστερ των ομάδων.

Να συμμετέχουν στις ομάδες 2 αθλητές μέχρι 20 ετών, 2 αθλητών μέχρι 23 ετών και 2 αθλητές μέχρι 25 ετών.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι προπονητές τάχθηκαν – υπό αυστηρές προϋποθέσεις – στην ύπαρξη «κλειστής» Λίγκας από την περίοδο 2014-15. Οι ομάδες να μην υποβιβάζονται με αγωνιστικά κριτήρια αλλά με τις προϋποθέσεις που θα θέτει η ΕΣΑΠ όπως γεμάτα γήπεδα, επενδύσεις στην ανάπτυξη, χορηγικά συμβόλαια κλπ. Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς όπως ο Κώστας Αρσενιάδης και ο Δημήτρης Καζάζης είχαν καταθέσει ανάλογη πρόταση από το 2012.

Συμφωνήθηκαν για διευκολύνσεις και συνεργασία μεταξύ των ομάδων και των προπονητών για ζητήματα προπονήσεων στις αντίπαλες έδρες και στην ανταλλαγή video και πληροφοριών.

Έντονος ήταν ο προβληματισμός στο κεφάλαιο της Ανάπτυξης του ελληνικού βόλεϊ και ζητήθηκε από την ΕΣΑΠ να λάβει πρωτοβουλίες ώστε πάντα σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ να:

 Συζητηθεί το θέμα της Ανάπτυξης του ανδρικού βόλεϊ.

Να αναβαθμιστεί η Α2 Ανδρών και να δοθούν κίνητρα για την συμμετοχή νέων παικτών στο πρωτάθλημα της Volleyleague.

Προτάθηκε να γίνει συνάντηση ΕΣΑΠ – ΕΟΠΕ ώστε να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός με τα Πανελλήνια πρωταθλήματα υποδομής (Εφήβων, Παίδων) ώστε να μην συμπίπτει με την κορύφωση του πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ.

Προτάθηκε η καθιέρωση αυστηρών κριτηρίων εμπειρίας και γνώσεων στην επιλογή των προπονητών που προσλαμβάνονται από τους συλλόγους για τις παιδικές και εφηβικές ομάδες.

Να διοργανωθούν τουρνουά πόλεων με την λήξη του πρωταθλήματος της Volleyleague ώστε οι βολεϊμπολίστες να έχουν κίνητρο να παίζουν βόλεϊ από τον Μάιο που τελειώνει το πρωτάθλημα μέχρι και τον Ιούνιο.

Σχετικά με το video referee όλοι οι προπονητές κατέληξαν προς πρόκειται για ένα σωστό μέτρο.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε τους προπονητές πως λόγω της αποχώρησης πολλών έμπειρων διαιτητών από τη σεζόν 2013-14 θα μπουν στους πίνακες αξιολόγησης νέοι διαιτητές που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με κατανόηση και εμπιστοσύνη.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των συνεργατών των προπονητών και ειδικά το κεφάλαιο των στατιστικολόγων. Επισημάνθηκαν οι ελλείψεις σε στατιστικολόγους απ΄ όλες τις ομάδες και αποφασίστηκε να υπάρξει σύγκλιση στην καταγραφή των στατιστικών αλλά και επαλήθευση τους.

Οι προπονητές πρότειναν αύξηση του αριθμού των συνεργατών τους που κάθονται στον πάγκο.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των εξουσιοδοτημένων μάνατζερ αθλητών – προπονητών ενώ η ΕΣΑΠ ζήτησε από τους προπονητές να αναφέρουν τυχόν προβλήματα που δυσκόλευαν το έργο τους κατά την περίοδο 2012-13.

Ανάλογη συνάντηση θα γίνει εντός των ημερών και με την συμμετοχή των προπονητών των ομάδων από την κεντρική - βόρεια Ελλάδα και την Θράκη.

Η συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΣΑΠ κράτησε περισσότερο από 5,5 ώρες κράτησε η συνάντηση του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου και του ταμία του ΔΣ ΕΣΑΠ Κώστα Ρωμανού με τους προπονητές των ομάδων της Volleyleague.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Δημήτρης Καζάζης (Ολυμπιακός), Νίκος Ζαλμάς (Παμβοχαϊκός), ο Στέλιος Καζάζης (ΠΑΟΚ), ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Φοίνικας Σύρου), ο Κώστας Αρσενιάδης (ΑΟ Κηφισιάς), ο Γιώργος Μπακοδήμος (Παναθηναϊκός), o Xρήστος Ντόζης (Μίλων ΑΟΝΣ), ο Άρης Αγγελόπουλος (Παναχαϊκή) και ο Γιώργος Κλαρούδας (ΑΕΚ).

Μέσω Skype συμμετείχαν στην συνάντηση και κατέθεσαν τις προτάσεις τους ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Φοίνικας Σύρου) που βρίσκονταν στη Σύρο και ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος που βρίσκονταν στην Ορεστιάδα.

* Τα video είναι στιγμιότυπα από την χθεσινή συνάντηση ΕΣΑΠ - προπονητών.

πηγή: volleyleague.gr



Media



1 σχόλιο

  • Comment Link 76er Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 07:36 posted by 76er

    διαβάζοντας τα ονόματα των προπονητών διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει ο προπονητής του Ηρακλή. Υπάρχει λόγος που συνέβη αυτό ή ο Ηρακλής δεν έχει προπονητή; Είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση για τόσο σημαντικά θέματα και ο Ηρακλής να είναι απών; Μήπως θα μπορούσε κάποιος από τους "πολύξερους" της περιβόητης Πανελλήνιας Λέσχης που πιστεύει με το μυαλό της ότι διοικεί τον Ηρακλή να μας εξηγήσει τι συμβαίνει; Μήπως ο γενικός δερβέναγας του πολύπαθου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗ ο κος Τσιργογιάννης, μπορεί να μπει στον κόπο να μας ενημερώσει τι γίνεται εκεί στην ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 159; Αυτός ξέρει τι γίνεται, γιατί πιστεύω ότι μάλλον αυτός και οι φίλοι του δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται.Δεν έχουν καταλάβει ότι ο Ηρακλής δεν διαλύεται αλλά έχει ήδη διαλυθεί; Κι αυτοί όλοι στην κοσμάρα τους.Κάνουν παράτυπες γενικές συνελεύσεις, διορίζουν παράτυπα εφόρους(και τι εφόρους)και βγάζουν ανακοινώσεις υπογράφοντας ως διοικούσα επιτροπή. Με ποιο έγγραφο ,με ποια απόφαση δικαστηρίου ορίσθηκαν ως διοικούσα επιτροπή; Οχι επειδή δεν ασχολείται πλέον κανείς να το παίζουν διοίκηση. Πολλοί ξέρουν καλά την πραγματικότητα απλά δεν ασχολούνται.Όμως επανερχόμενος στο κύριο ερώτημα, μπορούν να μας πουν οι κύριοι εντός και πέριξ του κυλικείου του Κατσανείου αν ο Ηρακλής έχει προπονητή; Αν έχει γιατί δεν πήγε στη συνάντηση; Αν δεν έχει γιατί δε μας το λένε; Ποιο είναι το έμψυχο δυναμικό της ομάδας αυτή τη στιγμή; Υπάρχει έμψυχο δυναμικό; Ποιοι οι στόχοι της διοικούσας(λέμε τώρα) για την επόμενη περίοδο; Να δείτε που στο τέλος θα παρακαλάνε γονατιστοί όλους αυτούς που έβριζαν να γυρίσουν για να σώσουν την ομάδα.Μιλάμε για τέτοιες ικανότητες κατεδάφισης.Μέσα σε ένα χρόνο δεν έμεινε πέτρα πάνω στην πέτρα στον περυσινό νταμπλούχο Ηρακλη, να μην ξεχνιούνται μερικοί.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ