1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-05-2013 16:07

Αίνιγμα η έδρα για τον «Ευρωπαίο» Εθνικό

Του Γιώργου Πανταζίδη
Τι κι αν την Πέμπτη λήγει η προθεσμία για να αποσταλούν στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βόλει οι αιτήσεις συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από τη Δευτέρα έχει φροντίσει να στείλει τα έγγραφα συμμετοχής, ώστε και τυπικά να συμμετέχει μετά από δεκαετίες στα ευρωπαϊκά σαλόνια και πιο συγκεκριμένα στο CEV Cup. Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι το πού θα παίξει η ομάδα του Έβρου.

Αυτό είναι και ο μεγάλος πονοκέφαλος των ανθρώπων του. Βλέπετε, στην επιστροφή του συλλόγου στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξενιτευτεί και να χρειαστεί να δηλώσει έδρα και να μετακινηθεί είτε προς Κομοτηνή – Ξάνθη μεριά, είτε βορειότερα προς Ορεστιάδα (σενάριο με μικρότερες πιθανότητες). Κα αυτό γιατί το κλειστό γυμναστήριο της πρωτεύουσας του Έβρου δεν πληροί αυτή τη στιγμή τις προϋποθέσεις και για να ξεπεραστούν τα εμπόδια πρέπει να γίνουν αρκετά πράγματα. Και ο χρόνος πιέζει …

Η διοίκηση του Εθνικού κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τις καταστάσεις αλλά και τις προθεσμίες. Από τη Δευτέρα και κάθε μέρα έχει συναντήσεις τόσο με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, όσο και με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να εξετάσουν τις παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν, το κόστος τους αλλά και πώς τα όποια εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν.  Και αν τα θέματα υποδομών, αποδυτηρίων, ιατρείου, αίθουσας τύπου και δημοσιογραφικών θεωρείων, μπορούν να αντιμετωπιστούν, το μεγάλο αγκάθι είναι αυτό της χωρητικότητας του γηπέδου, αφού απαιτούνται καθίσματα που να αντιστοιχούν σε 1.000 θέσεις θεατών και αυτή τη στιγμή στο κλειστό υπολειπεται αρκετά από αυτό το νούμερο. Και κοστίζει πολύ τυχόν προσπάθεια για αύξησή του.

Επόμενη συνάντηση, η οποία χαρακτηρίζεται και ως εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλει γενέσθαι, έχει προγραμματιστεί το πρωί της Πέμπτης στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. Και ευχή όλων να βγάλει θετικά αποτελέσματα μια και οι ημερομηνίες πιέζουν ασφυκτικά. Άλλωστε όπως σχολίασε σκωπτικά ένας από τους παράγοντες του συλλόγου, «η ομάδα μας λέγεται Εθνικός Αλεξανδρούπολης και όχι "Εθνικός Κομοτηνής", "Ξάνθης" ή "Ορεστιάδας". Ας κάνουν οι υπεύθυνοι αυτά που πρέπει και δικαιούται η ιστορία του Εθνικού και του βόλεϊ της πόλης...».

πηγή: thrakisports.gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ