1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-08-2019 19:28

Aγγελοπούλου, Κωνσταντίνου: Οι κόρες από το νησί της Αφροδίτης

Η πρόκριση της Μαριώτας Αγγελοπούλου και της Μανωλίνα Κωνσταντίνου στον τελικό του ταμπλό των γυναικών στο Beach Volleyball στους ΙΙ Παράκτιους Αγώνες είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της Κύπρου στην διοργάνωση και η δεύτερη συμμετοχή της χώρας σε τελικό όλων των αθλημάτων μετά το ασημένιο μετάλλιο που είχε πάρει η ομάδα του Beach Handball ανδρών στην πρώτη διοργάνωση που είχε γίνει στην Πεσκάρα.

Προπονητής τους είναι ο Βαγγέλης Κουτουλέας που έχει μεγάλο μερίδιο από τις επιτυχίες όχι μόνο των Αγγελοπούλου, Κωνσταντίνου αλλά και των υπολοίπων ομάδων Beach Volleyball της Κύπρου, όμως, οι δύο «κόρες» έχουν από πίσω τους βαριά αθλητική και εκπαιδευτική παράδοση από τις οικογένειες τους.Μαζί αγωνίστηκαν μαζί για πρώτη φορά στο Beach Volley στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «μικρών κρατών» που έγινε το 2011 στο Λιχνεστάιν και πήραν το χρυσό μετάλλιο.

Η 27χρονη Αγγελοπούλου και η 26χρονη Κωνσταντίνου είναι το κορυφαίο δίδυμο του κυπριακού Beach Volleyball και μάλιστα η Αγγελοπούλου έχει καταγωγή από την Πάτρα και την Πάφο. Από την Πάτρα κατάγεται ο μπαμπάς της Αντώνης που στο παρελθόν ήταν αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ενώ η μητέρα της Ιφιγένεια Σοφοκλέους κατάγεται από την Πάφο και είναι εκπαιδευτικός σε σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αττική. «Ονειρευόμουν πάντα να παίξω σε έναν τελικό σε διεθνή διοργάνωση.

Η ευχή μου πραγματοποιήθηκε και μάλιστα στην ιδιαίτερη πατρίδα του μπαμπά. Ολη η οικογένεια είναι στο πλευρό μου και χαίρομαι διπλά που τους κάνω υπερήφανους. Ευχαριστώ την συμπαίκτρια μου Μανωλίνα και θα τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο και την Ελλάδα», δήλωσε η Αγγελοπούλου η οποία είναι πτυχιούχος νομικής με διδακτορικό στην διοίκηση επιχειρήσεων.

Ο μικρότερος αδελφός της, ο 25χρονος Βασίλης είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και αυτή την περίοδο παρακολουθεί μαθήματα για το προπονητικό πτυχίο ποδοσφαίρου επιπέδου ΙΙΙ της ΟΥΕΦΑ.

«Είμαστε πολύ περήφανη για την Μαριώτα και την Μανωλίνα. Για μας και οι δύο είναι κόρες μας. Εχουν δουλέψει πολύ, έχουν στερηθεί πολλά αλλά πάντα πετυχαίνουν αυτό που προγραμματίζουν. Είμαι πολύ χαρούμενη. Μόνο που έφτασαν έως εδώ. Εμείς τις χειροκροτάμε πάντα, στις νίκες και στις ήττες», είπε η Ιφιγένεια Σοφοκλέους Αγγελοπούλου.

Η Μαριώτα Αγγελοπούλου είναι γεννημένη 31 Ιανουαρίου 1992 και από 17 ετών αγωνίζεται με τα χρώματα της Κύπρου. Μάλιστα διαπραγματεύεται με ομάδα της Πάτρας για να συνεχίσει την καριέρα της στο Volleyball για τη σεζόν 2019-20 και εντός των ημερών ίσως υπάρξει συμφωνία. Εχει αγωνιστεί ακραία και λίμπερο.

Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1993, μεγάλωσε στη Λεμεσσό μέσα σε αθλητική και βολεϊκή οικογένεια. Ηρθε πρώτη φορά στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό, στη συνέχεια πήγε στον Ολυμπιακό, πέρασε από τον Ηρακλή Κηφισιάς και τρεις μήνες από τον Γ.Σ. Ηλιούπολης και από το καλοκαίρι του 2018 πήρε μεταγραφή στην Θέτιδα Βούλας όπου είναι πρωταγωνίστρια.

Η μητέρα της Ρούλα Κατσαμπή ήταν από τις κορυφαίες βολεϊμπολίστριες στην ιστορία της Κύπρου που έκανε καριέρα και στον Παναθηναϊκό (την τριετία 1984-86) με τον οποίο πήρε και 2 πρωταθλήματα. Εχει 12 πρωταθλήματα ως παίκτρια και προπονήτρια της ΑΕ Λεμεσσού. Ο μπαμπάς της Αντώνης Κωνσταντίνου είναι προπονητής του βόλεϊ στον Παφιακό και έχει παίκτρια τη μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, την 32χρονη Δέσποινα Κωνσταντίνου που αγωνίζεται πασαδόρος.

Κ.Α.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ