Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
Εκτυπώστε τη σελίδα
06-01-2015 14:55

Xάσαμε και από την Κύπρο!

Την ώρα που η ΕΟΠΕ και ο Σωτήρης Δρίκος ισχυρίζονται οτι όλα λειτουργούν στην εντέλεια στις εθνικές ομάδες, χάσαμε και από την Κύπρο. Για πρώτη φορά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις η Εθνική Νεανίδων Κύπρου πέτυχε δύο θριαμβευτικές νίκες κόντρα στην  Εθνική Νεανίδων Ελλάδος με το ίδιο σκορ 3-2 σετ. Ο πρώτος αγώνας έγινε στον Αγρό στην αίθουσα «Γλαύκος Κληρίδης» και ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλάυκου Κληρίδη και ο δεύτερος έγινε την επόμενη μέρα στο Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο στη Λεμεσό.
Η Εθνική ομάδα της Κύπρου δεν κέρδισε ποτέ στο παρελθόν την Εθνική Ελλάδος (1986, 1990, 1994 προκριματικοί όμιλοι ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων) μάλιστα χωρίς να καταφέρει να κερδίσει έστω και ένα σετ. Οι αθλήτριες της Κύπρου έδειξαν χαρακτήρα, πάθος, αγωνιστικότητα και υπομονή στο παιχνίδι τους και έπαιξαν βόλεϊ στο υψηλότερο επίπεδο που έχει παίξει ποτέ η Εθνική ομάδα νεανίδων της Κύπρου.

ΚΥΠΡΟΣ (Πατσιάς, Ρουμελιώτης): Λεωνίδου, Ζακχαίου, Χατζηκωστάντα, Αντ.Θεοτή, Ναάμι, Λάμπρου, Σπύρου, Κωνσταντίνου, Δημητρίου, Χατζηχριστοδούλου, Χατζηχαράλαμπους, Ριαλά, Ερμογένους, Αντρ.Θεοτή, Βασιλείου και Τοουλιά.

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαδόπουλος): Παπαδοπούλου, Δρακουλίδου, Κωνσταντινίδου, Δέμπη, Κοκκινάκη, Βασιλαντωνάκη, Ψωμά, Γιαννέλου, Σωτηρίου, Γκοβεδάρου, Στράντζαλη, Καλαντάτζε, Πατεράκη, Γκουντιμένκο.

Ο Μανώλης Ρουμελιώτης δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε δύο φιλικά παιχνίδια με μια τόση καλή ομάδα όπως η Εθνική Ελλάδος. Όλα τα παιδιά απόκτησαν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια. Υπήρχαν σημεία των παιχνιδιών που υπήρξε ποιότητα και καλές ενέργειες και από τις δυο ομάδες, αλλά σίγουρα υπήρξαν και διακυμάνσεις στην απόδοση τους. Σίγουρα οι νίκες σε αυτά τα παιχνίδια μας αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένους μια και είναι οι πρώτες στην ιστορία για την Κύπρο. Υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και θέλω να πιστεύω ότι το καλοκαίρι στο παγκόσμιο, έχοντας μαζί μας όλες τις αθλήτριες θα μπορούμε να παρουσιάσουμε καλύτερο θέαμα προσδωκόντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου κ. Πατσιά και κ.Παναγίδη που συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτή την περίοδο προετοιμασίας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Χατζηδαμιανού που έχει κάνει υπερβάσεις όλα αυτά τα χρόνια και μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε όπως απαιτείται για να επιτύχουμε τους υψηλούς στόχους μας.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εθνική Ελλάδος ευελπιστώντας ότι θα την φιλοξενήσουμε και το καλοκαίρι συμμετέχοντας και αυτή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τέλος συγχαρητήρια στις αθλήτριες μας που κάθε φορά δίνουν το καλύτερο τους εαυτό εκπροσωπώντας επάξια την Κύπρο»

Πέτρος Πατσιάς: «Από την στιγμή που μάθαμε ότι θα διοργανώναμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών κάτω των 20 χρόνων ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για να παρουσιάσουμε μια αξιόλογη ομάδα στη διοργάνωση. Έγινε η κλήση 16 αθλητριών με στόχο να κτιστεί η ομάδα αλλά να έχει και διάρκεια στο χρόνο αφού περιλαμβάνονται και αθλήτριες νεαρότερες σε ηλικία που μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα και σε μεταγενέστερη διοργάνωση. Η προετοιμασία ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου με μικρή διακοπή 2 ημερών λόγω της πρωτοχρονιάς και στη συνέχεια τα κορίτσια επέστρεψαν 2 Ιανουαρίου για προπονήσεις και φιλικά με την αντίστοιχη Εθνική της Ελλάδος. Παρά τις απουσίες της Ζεμπύλα (βρίσκεται στην Αμερική όπου αγωνίζεται εκεί) και της Κωνσταντοπούλου (λόγω ασθενείας) τα μηνύματα που μας έδωσαν οι αθλήτριες είναι πολύ ενθαρρυντικά. Στους δύο νικηφόρους αγώνες μας έδειξαν ζήλο, επιμονή και υπομονή κάτι που χρειάζεται στο άθλημα μας αλλά πιο πολύ έδειξαν ιδιαίτερο πάθος για να φέρουν θετικά αποτελέσματα κάτι που κατάφεραν και μας ικανοποίησαν αφάνταστα. Θα σταθώ ιδιαίτερα στο δεύτερο παιγνίδι όπου ανατρέψαμε ένα αποτέλεσμα 0-2 και 11-16 σε νίκη 3-2 σετ.

Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί (μια φορά το μήνα ένα τριήμερο που ισοδυναμεί με 5 προπονήσεις) και ευελπιστούμε στην συνεργασία με τα σωματεία στα οποία ανήκουν οι αθλήτριες. Στη συνέχεια με την λήξη των εγχώριων διοργανώσεων θα ξεκινήσουμε το τελικό στάδιο της προετοιμασίας με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Κύπρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα αφού οι αθλήτριες μας θα αποκομίσουν μεγάλες εμπειρίες αγώνων και να μην ξεχνούμε από ποιο επίπεδο ξεκίνησαν τα τελευταία δύο χρόνια και που έχουνε φθάσει».

Η Εθνική Ελλάδος προτού αναχωρήσει για την Εσθονία όπου θα λάβει μέρος στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα δώσει άλλα δύο φιλικά ματς με την ΑΕΚ Λάρνακας στο Θεμιστόκλειο την Τρίτη (06/01) και την Τετάρτη με τον Απόλλωνα στις 16:00. 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης η Εθνικής Ελλάδος αναχωρεί στην Εσθονία όπου θα αντιμετωπίσει κατά σειράν τις Κροατία, Εσθονία και Τουρκία διεκδικώντας μια θέση στην επόμενη προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης.
.

4 σχόλια

  • Comment Link ΑΛΕΞ Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 10:57 posted by ΑΛΕΞ

    Οτι του φανεί του Λουλοστεφανή... Οι περισσότερες ήταν στην ομάδα που ήρθε 5η στο Πανευρωπαϊκό Κορασίδων, πήγε στο Παγκόσμιο και έπαιξε ημιτελικό στο Πανευρωπαϊκό Νεανίδων. Γιατί θα πρέπει να αλλάξουν αθλήτριες με εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις και να μπουν άλλες που δεν έχουν παίξει έξω από την πόλη τους; Ελεος πια...

  • Comment Link Ust Τρίτη, 06 Ιανουαρίου 2015 18:10 posted by Ust

    Εμπαθής ο τίτλος;;; Αυτό σε πείραξε;; Φιλαράκι η μπαμπάς είσαι που υποστηρίζεις τους δύο αυτούς ανεπαρκείς;; Έφυγαν με Γιαννέλου τραυματισμένη και Γκουτιμένγκο που δεν έχει λόγο να την ενδιαφέρει η εθνική! Με λίμπερο μόνο την Κοκκινάκη(αν τραυματιστεί θα παίξει ποιός;;). Η συνέχεια θα είναι πολύ χειρότερη και θα τη δούμε σύντομα.Παγκοσμίως καλούνται εκατοντάδες αθλητές για προπονήσεις και επιλέγονται οι καλύτεροι με αντικειμενικά κριτήρια.Στη χώρα της διαφθοράς η κόρη του φίλου μας και οι συντοπίτες(πάντα από βόρεια Ελλάδα) πάντα μέσα στην εθνική!! Αλλαγή καμία!!! ...

  • Comment Link grafikos Τρίτη, 06 Ιανουαρίου 2015 17:17 posted by grafikos

    Προς τους διαχειριστές του site:

    Θεωρώ απαράδεκτο να ανατροφοδοτείτε την προσωπική σας αντιπαράθεση χρησιμοποιώντας την προσπάθεια των κοριτσιών. Ίσως θα έπρεπε να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά και όχι με εμπάθεια ή συμφέροντα. Καλώς ή κακώς κρινόμαστε όλοι και σας ευχαριστούμε που μας δίνετε την δυνατότητα να μπορούμε να κρίνουμε και εσάς που κάνετε δημοσιογραφία για τα κακώς διατυπωμένα άρθρα σας.

  • Comment Link TA Τρίτη, 06 Ιανουαρίου 2015 12:50 posted by TA

    Εμπαθης ο τιτλος του αρθρου. Φταιει ο Δρικος που χασανε τα κοριτσια σε φιλικο αγωνα απο την Κυπρο!!! Δεν παμε καθολου καλα.... Δεν νομιζω οτι εχει αναγκη απο υποστηρικτες ο Δρικος αλλα προπονητες σαν το Δρικο ´η τον Κασμαζιδη που οταν ανοιγουν το στομα τους εχουν να σου που δυο κατανοητες κουβεντες τους εχει αναγκη το αθλημα και πολυ περισσοτερο τα παιδια μας....