1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
22-08-2014 21:03

Βασιλαντωνάκη: «Για την αγάπη μας για το βόλεϊ»

Αφιέρωμα στην Ανθή Βασιλαντωνάκη έκανε η επίσημη ιστοσελίδα της CEV. Η πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά, αλλά και τα υψηλά ποσοστά της νεαρής διαγωνίου κέντρισαν το ενδιαφέρον των φίλων του βόλεϊ, καθώς και των δημοσιογράφων που βρίσκονται στην Εσθονία.

Διαβάστε το αφιέρωμα και τη συνέντευξη στην Ανθή Βασιλαντωνάκη. 

Έχοντας πετύχει 95 πόντους σε πέντε παιχνίδια, η 18χρονη Ανθή Βασιλαντωνάκη είναι το λαμπρό αστέρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων 2014. Η νεαρή διαγώνια οδήγησε την Ελλάδα στην πρώτη της συμμετοχή σε ημιτελικό.

Όλα ξεκίνησαν με τη ρυθμική γυμναστική ώσπου η Ανθή άρχισε να μεγαλώνει απότομα.  Ο πατέρας της, πρώην μπασκετμπολίστας την έγραψε σε ομάδα βόλει, «Το μπάσκετ είναι για άνδρες» της είπε. Τότε η Ανθή ήταν 9 χρονών και μέχρι τα 12 συνδύαζε και τα δύο αθλήματα. «Διάλεξα το βόλεϊ γιατί το ερωτεύτηκα». Η Ανθή έπαιξε 4 χρόνια για την Ένωση Βύρωνα, μέχρι που πήγε στον Παναθηναϊκό και την Α1. Στα 17 της έγινε ήδη μία από τις σημαντικότερες παίκτριες της ομάδας της.

Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στο ελληνικό βόλεϊ να αναπτυχθεί, και πολύ καλοί παίκτες εγκαταλείπουν την χώρα. Η Ανθή Βασιλαντωνάκη, γεννημένη από Έλληνα πατέρα και Ολλανδή μητέρα, έπρεπε να πάρει τη δύσκολη απόφαση. «'Ηξερα ότι έπρεπε να φύγω. Απλώς δεν ήξερα που να πάω». Η Ανθή ήταν μεταξύ των αμερικάνικων κολλεγίων  και του ιταλικού πρωταθλήματος. «Διάλεξα την Ιταλία, εκεί μπορώ να επικεντρωθώ πλήρως στο βόλεϊ. Η ομάδα μου είναι γνωστή για την εξαιρετική ποιότητα της». Η Ανθή θα αγωνιστεί για την Κονελιάνο, 63 χιλιόμετρα ή 1 ώρα και 30 λεπτά από την Βενετία. «Ανυπομονώ να ζήσω αυτή τη νέα εμπειρία. Θα πρέπει να προσαρμοστώ στο νέο περιβάλλον και να αντέξω περισσότερη πίεση. Αυτό είναι που χρειάζομαι. Από την άλλη, στενοχωριέμαι που φεύγω. Δεν θα έχω πολλές μέρες να αποχαιρετήσω».

Ωστόσο, πριν ξεκινήσει τη νέα της ζωή, η Ανθή επικεντρώνεται 100% στο παρόν. Η ύψους 1,96 αρχηγός της ελληνικής ομάδας, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει τι έγινε στο Ταρτού. «Είναι ακόμη σαν ένα όνειρο. Ήρθαμε εδώ να κερδίσουμε ένα ή δύο παιχνίδια». Μετά τον προκριματικό γύρο, η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται σε ημιτελικούς. «Δύο από τις καλύτερες παίκτριες μας είναι απούσες και έχουμε προκριθεί ως η τελευταία ομάδα του γύρου. Σίγουρα δεν είχαμε βλέψεις ότι θα φτάναμε ως εδώ». Ίσως επειδή δεν το περίμενε κανείς, η Ελλάδα να έφτασε ως εδώ.

«Έχουμε σταδιακά ενσωματώσει τις νέες παίκτριες στην ομάδα μας. Παίρνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και οι προπονητές μας, μας βοηθούν αρκετά. Νιώθουμε μία πολύ δυνατή και υπέροχη οικογένεια». Η Ανθή Βασιλαντωνάκη γνωρίζει το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ίδια για την ομάδα της, αλλά θεωρεί σημαντικότερο το ομαδικό πνεύμα για την επιτυχία. «Σίγουρα μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι μία από τις μεγαλύτερες ηλικιακά παίκτριες και με κάποια εμπειρία. Προσπαθώ  να «σπρώξω» τις συμπαίκτριες μου. Αλλά ο θρίαμβος έρχεται από την συνοχή της ομάδας».

Η Ανθή και οι συμπαίκτριες της ανυπομονούν για τον πρώτο τους ημιτελικό στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ. «Πρέπει να είμαστε υπομονετικές με την ομάδα της Σλοβενίας. Κάνουν λίγα λάθη και παίζουν εξαιρετική άμυνα. Εφόσον δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι θα φτάναμε τόσο μακριά, θα είμαστε ψύχραιμες και θα ευχαριστηθούμε το παιχνίδι όσο μπορούμε». Η Σλοβενία δεν είναι άγνωστη στις Ελληνίδες. Ένα χρόνο πριν η Ελλάδα είχε κερδίσει στο τάι μπρέικ τη Σλοβενία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων του 2013. Ένας καλός οιωνός ίσως; «Ήταν ήδη ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για το ελληνικό βόλεϊ. Τώρα πάμε ένα βήμα παραπάνω».

Με 77 πόντους από επιθέσεις, 10 άσσους και 8 μπλοκ ως τώρα, η Ανθή θα είναι μία από τις παίκτριες κλειδιά στον ημιτελικό του Σαββάτου. «Ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα. 'Ολα είναι πιθανά. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και θα δώσουμε το καλύτερο. Για την αγάπη μας για το παιχνίδι».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ