Εκτυπώστε τη σελίδα
26-02-2014 15:46

Αναβάλλεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, κίνδυνος και για το Νεανίδων!

Έγινε και εφέτος το... θαύμα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων τινάζεται στον αέρα. Ίσως κι εντός της ημέρας η ΕΟΠΕ θα ανακοινώσει την απόφαση αναβολής των αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν την Παρασκευή 28 Φεβερουαρίου καθώς σήμερα η Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου κατέθεσε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ επειδή η ΕΟΠΕ δεν την αναγνωρίζει ως πρωταθλήτρια Μακεδονίας μετά από την καταγγελία διαιτητή ότι στο πρωτάθλημα Εφήβων του Συνδέσμου Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας (ΕΣΠΕΜ) σφύριξαν ιδιώτες και όχι εγκεκριμένοι ρέφερι λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο διαιτητής Χάρης Πορτοκαλίδης που είναι ως πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Μακεδονίας εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη του Συνδέσμου και έκανε προσφυγή. Φυσικά δικαιώθηκε πανηγυρικά για το θέμα αποκλεισμού διαιτητών και ορισμού ιδιωτών από την ΕΣΠΕΜ σε επίσημους αγώνες μεταξύ αυτών και των αγώνων του πρωταθλήματος Εφήβων. Η παρανομία της ΕΣΠΕΜ έφτασε μέχρι και τη Βουλή όταν ο Βουλευτής Πέλλας Δάνης Τζαμτζής έκανε επερώτηση.

Να σημειωθεί πως από 18 Ιανουαρίου 2014 η ΕΟΠΕ έχει αποφασίσει πως δεν θα κάνει δεκτούς τους πρωταθλητές Εφήβων και Νεανίδων της ΕΣΠΕΜ εάν τα πρωταθλήματα αποδεδειγμένα γίνονταν με ιδιώτες διαιτητές. Μάλιστα η ΕΟΠΕ επικαλείται τη Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΕΜ (με τη συμμετοχή και της Νίκης Αιγνίου) που έγινε το Νοέμβριο και έλαβε ομόφωνη απόφαση για αποκλεισμό των εγκεκριμένων διαιτητών.

Από την πλευρά της η Νίκη Αιγινίου θεωρεί πως ο τίτλος του πρωταθλήματος Εφήβων που κατέκτησε είναι έγκυρος και έκανε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ και επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΟΠΕ ότι επέτρεψε στην διοίκηση της ΕΣΠΕΜ να προγραμματίσει αγώνες χωρίς εγκεκριμένους διαιτητές.

Από την πλευρά της η ΕΟΠΕ υποστηρίζει πως τόσο η Νίκη Αιγινίου, όσο και ο Γ.Σ.Κοζάνης πως για το θέμα ορισμού ιδιωτών διαιτητών θα έπρεπε να είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους ή να είχαν μειοψηφίσει στην Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΕΜ το Νοέμβριο του 2013.

Φυσικά για άλλη μια φορά μπαίνει το ζήτημα των ευθυνών που θα πρέπει κάποτε η διοίκηση της ΕΟΠΕ να ζητήσει από τους προέδρους των Ενώσεων και ειδικά αυτούς που αποδεδειγμένα καταπατούν τους νόμους και τις προκηρύξεις.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και σύμφωνα με τους κανονισμούς, η ΕΟΠΕ είναι υποχρεώμενη να αναβάλει το πρωτάθλημα Εφήβων και άρα οι αγώνες της ημιτελικής φάσης που ήταν να γίνουν το τριήμερο 28/2-2/3 οδεύουν σε αναβολή.

Ανοικτό παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα το ζήτημα της αναβολής και στο πρωτάθλημα Νεανίδων καθώς η Γ.Σ.Κοζάνης που είναι πρωταθλήτρια Νεανίδων Μακεδονίας και για τους ίδιους λόγους θα αποκλειστεί από την ΕΟΠΕ, προσανατολίζεται να μην καταθέσει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ αλλά τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο.

Σε κάθε περίπτωση αθλητές, γονείς και σωματεία θα πληρώσουν και πάλι τη... νύφη και μάλιστα για ένα πρωτάθλημα που έχει βαρύνουσα σημασία για τα μόρια των παιδιών κατά την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

2 σχόλια

  • Comment Link ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΣ Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 16:02 posted by ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

    Αποτελεί γεγονός. Παραιτήθηκε το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ για λόγους ευθιξίας, μετά την αναβολή της Β΄ φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων. Συγχαρητήρια και μπράβο στα μέλη του Δ.Σ. που έδειξαν ότι σέβονται τους κόπους των νέων παιδιών και αναγνωρίζουν τα τεράστια λάθη τους.

  • Comment Link Δικαστής Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 15:45 posted by Δικαστής

    'έκανε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ και επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΟΠΕ ότι επέτρεψε στην διοίκηση της ΕΣΠΕΜ να προγραμματίσει αγώνες χωρίς εγκεκριμένους διαιτητές'..Εσείς δεν τα ψηφίζατε??Η ΕΟΠΕ ψήφιζε ή εσείς??Με τέτοια γελοία επιχειρήματα θα υποστηρίξετε την ένσταση??Με τη ελπίδα κάνατε ένσταση??Είστε χαμένοι από χέρι!!