1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-03-2013 21:21

Πρεμιέρα με Ιταλία για την Εθνική Κορασίδων στο Ευρωπαϊκό

Στην πόλη Μπαρ του Μαυροβουνίου, εκεί όπου πριν από 9 μήνες (24-28 Ιουλίου 2012) με την κατάληψη της 4ης θέσης στο Βαλκανικό πρωτάθλημα η Εθνική Κορασίδων έβαλε τα θεμέλια μιας πετυχημένης πορείας, που επισφραγίστηκε πρόσφατα στον Βόλο με την πρόκριση στα τελικά του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (29 Μαρτίου με 7 Απριλίου 2013), βρίσκεται από χθες η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

 

ΜΠΑΡ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ - ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Πρώτος στόχος η 8άδα
Οι νεαρές διεθνείς του Τάκη Φλώρου, μετά τα φιλικά που έδωσαν τις προηγούμενες μέρες στο Κλάντοβο της Σερβίας, με απολογισμό μία νίκη 2-1 (25-15, 25-21, 21-25) επί της Ρωσίας και μία ήττα 3-0 (25-21, 25-21, 25-17) από τις «οικοδέσποινες» έδειξαν πανέτοιμες για την 3η συμμετοχή τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κορασίδων.

Πρωταρχικός στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη διοργάνωση, από όπου οι 6 πρώτες ομάδες θα εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο, είναι σύμφωνα με τον εκλέκτορα, Τάκη Φλώρο η είσοδος στην 8άδα.

«Το πρώτο που θέλεις όταν αγωνίζεσαι σε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι να μπεις στην 8άδα. Δεν έχουμε δει όλες τις ομάδες, για να μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο ακόμη, αλλά σίγουρα πέρα από την ικανοποίηση για την πρόκρισή μας στην διοργάνωση θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό για να πιάσουμε τον αρχικό μας στόχο». 

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Φλώρο κινήθηκαν και τα λόγια της αρχηγού της Εθνικής, Όλγας Στράντζαλη, στις οποίες η άσος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης δεν έκρυψε την αισιοδοξία της. «Δεν έχουμε θέσει κάποιο στόχο ακόμη. Εμείς ήμαστε σε καλή κατάσταση και περιμένουμε να δούμε και τις άλλες ομάδες. Στα προκριματικά του Βόλου, δείξαμε ότι έχουμε καλή ομάδα και μπορούμε να χτυπήσουμε μία υψηλή θέση στο Πανευρωπαϊκό».

Κάθε αρχή και… δύσκολη!
Και επειδή ως γνωστόν «κάθε αρχή και δύσκολη» στην αυριανή πρεμιέρα (18.30) με την Ιταλία στο γήπεδο «Τοπόλιτσα», οι διεθνείς μας αναμένεται να έχουν δύσκολο έργο κόντρα στην πολυνίκη ομάδα του θεσμού με 7 μετάλλια στις τελευταίες 9 διοργανώσεις. 

Το θετικό ωστόσο είναι πως σε σχέση με τις υπόλοιπες αντιπάλους μας, η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης (1995, 2001) και ασημένια το 2011, είναι αρκετά γνωστή στον κ. Φλώρο, καθώς από τους αγώνες της στα προκριματικά της Ρωσίας, αλλά και τα τρία τελευταία φιλικά με την Τουρκία, όπου γνώρισε ισάριθμες ήττες με 3-2, έχει σχηματίσει μία σαφή εικόνα της δυναμικότητάς της.

«Δεν έχω ασχοληθεί ακόμη με όλες τις ομάδες, αλλά έχω σχηματίσει μία άποψη για την Ιταλία. Αυτό που είδα από τα παιχνίδια της, είναι ότι πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, ίσως να’ ναι και η καλύτερη του τουρνουά και των δυο ομίλων. Θα έλεγα πως η ιταλική ομάδα παίζει βόλεϊ υψηλότερου επιπέδου από την ηλικία των αθλητριών της». 

Από την πλευρά της η Όλγα Στράντζαλη, μία από τις τρεις διεθνείς μαζί με τις αθλήτριες του Παναθηναϊκού, Βασιλαντωνάκη, Σωτηρίου, που είχαν δώσει το παρών και το 2011 στην Άγκυρα, όταν η Εθνική είχε καταλάβει την 8η θέση, δεν έκρυψε την αισιοδοξία της για μια καλή αρχή, παρά το σπουδαίο όνομα της αντιπάλους μας.

«Η Ιταλία αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη, τόσο στις μικρές ηλικίες, κορασίδες-νεανίδες, όσο και στις Γυναίκες. Κάθε «φουρνιά» αθλητριών όμως είναι και διαφορετική. Με τη νέα ομάδα δεν γνωριζόμαστε τόσο καλά, αλλά είναι βέβαιο πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Η δωδεκάδα που έχουν στη διάθεση τους ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάκης Φλώρος και ο συνεργάτης του Γιάννης Καλμαζίδης ενόψει των αναμετρήσεων του Ά ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων (Μαυροβούνιο, Ελλάδα, Σλοβενία, Πολωνία, Ιταλία , Τσεχία), αποτελείται από τις πασαδόρους Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (1.83μ, Ηρακλής Θ.), Χαρά Παπαδοπούλου (1.70μ, Ηρακλής Θ), τις ακραίες Όλγα Στράντζαλη (1.86μ Ηρακλής Θ.), Αλεξάνδρα Ψωμά (1.79μ, ΑΣΠΕ Θέτις ), Αθανασία Φακοπουλίδου (1.78μ Αρχέλαος Κατερίνης), Μαρία Σωτηρίου (1.81μ, Παναθηναϊκός), Αλεξάνδρα Χαμπηλομάτη (1.82μ Ηρακλής Ιωαννίνων), τις κεντρικές Ιωάννα Γκουντιμένκο (1.89μ ΔΑΣ Δραπετσώνας), Άννα Καλατάντζε (1.82μ, ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων), τη διαγώνια Ανθή Βασιλαντωνάκη (1.96μ, Παναθηναϊκός) και τις λίμπερο Ελένη Σουπιώνη (1.70μ, ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων) και Ειρήνη Κοκκινάκη (1.79μ, ΔΑΣ Δραπετσώνας). 

Την αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μπαρ συμπληρώνουν οι Παναγιώτα Τουρσούγκα (αρχηγός αποστολής), Βίκυ Νεντή (στατιστικολόγος), Αντωνία Ρούσσου (φυσικοθεραπεύτρια) και ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του ΠΣΑΤ, Ηλίας Παπαϊωάννου (Novasports).

Μονομαχία στους αιθέρες 
Υψηλού επιπέδου, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά θα είναι η αυριανή πρεμιέρα της Εθνικής μας με την Ιταλία. Πέρα από το γεγονός, όπως προαναφέραμε ότι η Ιταλία είναι πολυνίκης στο θεσμό, η αυριανή μας αντίπαλος διαθέτει και την πιο ψηλή παίκτρια της διοργάνωσης, την κεντρική Άννα Ντανέζι, που είναι 1.96μ, όσο και η Ελληνίδα διαγώνια, Ανθή Βασιλαντωνάκη.

Το πρόγραμμα της Εθνικής στον Α’ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων, έχει ως εξής:
30/03: 18.30 Ιταλία - Ελλάδα
31/03: 20.00 Ελλάδα - Μαυροβούνιο
01/04: 18.30 Τσεχία - Ελλάδα
02/04: ΡΕΠΟ
03/04: 16.00 Σλοβενία - Ελλάδα
04/04: 16.00 Ελλάδα - Πολωνία 

Οι παρουσίες της Εθνικής Κορασίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 
Τo 2009 στο Ρότερνταμ η Εθνική Κορασίδων, στην παρθενική της εμφάνιση σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αγωνιζόμενη υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιάννη Νικολάκη κατέλαβε, χωρίς να πετύχει νίκη, την 12η θέση, καθώς στον αγώνα για τις θέσεις 11-12 ηττήθηκε με 3-1 (25-18, 20-25, 25-16, 25-15) από την διοργανώτρια Ολλανδία. 

Το 2011 στο Βaskent Sports Hall της Άγκυρας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το οποίο σε σχέση με τη φετινή ομάδα αγωνίστηκαν οι διεθνείς Βασιλαντωνάκη, Σωτηρίου, ενώ η Στράντζαλη, δεν χρησιμοποιήθηκε προληπτικά (ενοχλήσεις στο γόνατο) από την ομοσπονδιακή τεχνικό Καρολίνα Μπαρζούκα, παρά τους 28 πόντους της τοπ σκόρερ του αγώνα, Βασιλαντωνάκη, γνώρισε την ήττα με 3-1 (25-20, 22-25, 25-21, 29-27) από την Ισπανία και με δύο νίκες συνολικά κατέλαβε την 8η θέση.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ