1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
29-03-2017 19:43

«Πετάει» για Ολλανδία η Εθνική Κορασίδων

Αναχωρεί αύριο το πρωί (09:40) για το Άρνεμ της Ολλανδίας η αποστολή της Εθνικής Κορασίδων που θα συμμετάσχει στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (1-9 Απριλίου).
Η Εθνική ομάδα θα συμμετάσχει για 5η συνεχόμενη φορά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχοντας καταλάβει την 12η θέση το 2009, την 8η το 2011, την 5η το 2013 και την 10η το 2015.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στον β’ όμιλο της διοργάνωσης μαζί με Πολωνία, Σερβία, Λευκορωσία, Ρουμανία, Σλοβενία, ενώ στον Α’ όμιλο θα αγωνιστούν οι Ολλανδία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρωσία, Γερμανία, Ιταλία.
Οι δυο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας του κάθε ομίλου θα προχωρήσουν στα ημιτελικά ενώ οι ομάδες που θα βρεθούν στην 3η και 4η θέση θα αναμετρηθούν σε αγώνες κατάταξης (5-8).

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής
Παρασκευή 1 Απριλίου
16:00, ΕΛΛΑΔΑ – Λευκορωσία
18:30, Ρουμανία – Σερβία
21:00, Πολωνία – Σλοβενία

Σάββατο 2 Απριλίου
16:00, Σερβία - Λευκορωσία
18:30, Ρουμανία - Πολωνία
21:00, Σλοβενία – ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 4 Απριλίου
16:00, Πολωνία - Σερβία 
18:30, Λευκορωσία - Σλοβενία
21:00, ΕΛΛΑΔΑ – Ρουμανία

Τρίτη 5 Απριλίου
16:00, Σερβία - Σλοβενία
18:30, Πολωνία – ΕΛΛΑΔΑ
21:00, Ρουμανία – Λευκορωσία

Τετάρτη 6 Απριλίου
16:00, ΕΛΛΑΔΑ - Σερβία
18:30, Λευκορωσία – Πολωνία
21:00, Σλοβενία - Ρουμανία

Η αποστολή της Εθνικής
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος και ο συνεργάτης του Κώστας Γκούντας επέλεξαν για τα τελικά της Ολλανδίας τις ακόλουθες 12 αθλήτριες:

Ιωάννα Χαριτωνίδη (ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ), Μαρία Μικέλη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ), Όλγα Ζαμπάτη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ), Ελένη Καρακάση (ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ), Δήμητρα Τζιαρλή (ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ), Ευφροσύνη Αλεξάκου (ΑΣ ΑΡΗΣ), Ανδρομάχη Τσιόγκα (ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ), Μαγδαληνή Μαρία Τσιγκαροπούλου (ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ), Γεωργία Τσελέπη (ΓΣΚ Ηρακλής), Χριστίνα Κόττα (ΓΣΚ Ηρακλής), Ευφροσύνη Μπακοδήμου (ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Φοίβη Πολυξένη Καρατζόγλου (ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ).

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής
Δημήτρης Φλώρος, Α’ Προπονητής
Κώστας Γκούντας, Β’ Προπονητής
Βαγγέλης Περόπουλος, Team Manager
Ανδρέας Κόκκινος, Φυσιοθεραπευτής
Βασίλης Μανθάτης, Στατιστικολόγος
Κωνσταντίνος Τουτσίδης, Δημοσιογράφος


Κώστας Γκούντας: «Πρόκριση στην επόμενη φάση και βλέπουμε»
Την ικανοποίηση του για την πορεία της προετοιμασίας και την αισιοδοξία του για καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξέφρασε ο συνεργάτης του Τάκη Φλώρου στον πάγκο της Εθνικής, Κώστας Γκούντας.

«Στο κομμάτι της προετοιμασίας πιστεύουμε ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό. Η Ομοσπονδία στάθηκε αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια ενώ η παρουσία του κ.Περόπουλου και η εμπειρία που έχει ήταν καταλυτική για να λυθούν τα προβλήματα είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Από κει και πέρα τα κορίτσια είναι ‘φορτωμένα’ αγωνιστικά γιατί παίζουν στις γυναικείες ομάδες αλλά και ηλικιακά πρωταθλήματος, ωστόσο είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση και την προσπάθεια που έκαναν», είπε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε:

«Στα φιλικά θέλαμε να κάνουμε σειρές αγώνων γιατί έτσι θα είναι και το τουρνουά στην Ολλανδία και νομίζω βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα, ειδικά στα δύο ματς με τη Βουλγαρία. Εκεί είδαμε και τα δύο πρόσωπα της Εθνικής, τα οποία συνηθίζονται όμως στις γυναίκες και κυρίως στις μικρές ηλικίες. Η διαχείριση της ψυχολογίας ειδικά σ’ αυτή την ηλικία στις γυναίκες είναι πολύ σημαντική, αλλά κρατάμε την αντίδραση στο δεύτερο ματς και κυρίως τη σχέση σερβίς - υποδοχή που κρίνει σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα των αγώνων».

Τέλος αναφορικά με τους στόχους της ομάδας ο κ. Γκούντας τόνισε:
«Ο κρυφός στόχος είναι η 6άδα. Παίζουμε με ίδιες ηλικιακά ομάδες και έχουμε αντιπάλους που είναι κοντά σε εμάς αγωνιστικά, οπότε πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε το βασικό μας στόχο να περάσουμε στην 8άδα και μετά να δούμε τις διασταυρώσεις».

Ευφροσύνη Αλεξάκου: «Λίγα λόγια πολλά όνειρα»
Όπως προαναφέραμε η Εθνική ομάδα θα συμμετάσχει για 5η συνεχόμενη φορά σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ, ωστόσο η μοναδική αθλήτρια που έχει εμπειρία από προηγούμενη διοργάνωση είναι η αρχηγός της ομάδας Ευφροσύνη Αλεξάκου, η οποία είχε αγωνιστεί και το 2015 στη Βουλγαρία.

«Είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα ότι συμμετέχουμε για 5η συνεχόμενη φορά σε Ευρωπαϊκό κορασίδων, προσωπικά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα ζήσω αυτή την εμπειρία για 2η φορά, αλλά παράλληλα κι εγώ κι όλα τα κορίτσια είμαι πολύ χαρούμενες καθώς μέσα από αυτή τη συμμετοχή νιώθουμε ότι επιβραβεύονται οι καθημερινές μας προσπάθειες και οι θυσίες που έχουμε κάνει», είπε η 16χρονη ακραία του Άρη και συνέχισε:

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες με παράδοση ή με πολύ καλή οργάνωση κι η βασική μας επιδίωξη είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία το Ευρωπαϊκό, στο μυαλό μας έχουμε πολλά, αλλά δεν λέμε μεγάλα λόγια. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαστε 2, 2.5 χρόνια μαζί έχουμε δέσει και είμαι αισιόδοξη».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ