1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-03-2020 19:52

Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα και 495 ασθενείς- 3 νεκροί σε 24 ώρες στην Ελλάδα

Σε 31 αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα, με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει φτάσει συνολικά τα 495. Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι καταγράφηκαν 3 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες με τον αριθμό των νεκρών στην χώρα μας να ανέρχεται πλέον στους 9.

Συνολικά 84 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Συνολικά 90 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 20 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.

Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων είναι διασωληνωμένοι τα 72 έτη. Μέχρι στιγμής 19 άτομα πήραν εξιτήριο.

Ενοχλημένος ο Τσιόδρας με εκδρομείς

Σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι το κύριο μήνυμα είναι "μένω σπίτι", ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από ορισμένες συμπεριφορές:

"Δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα. Δεν μπορεί να πλημμυρίζουν οι δρόμοι από εκδρομείς χωρίς να ξέρουν αν επωάζουν τη νόσο.

Το ελάχιστο είναι να μην έρθετε με κανένα σε επαφή εκεί που πάτε. Δεν είναι διακοπες. Αυτές οι συμπεριφορές υποβαθμίζουν όλη μας την προσπάθεια" είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η κατάσταση που παρουσιάζεται αντικατοπτρίζει την κυκλφορία του ιου 10 ημέρες νωρίτερα. Το αν ρυθμός αυξησης αλλάξει, ή αν ο αριθμός των βαριών περιπτώσεων αλλάξει, αυτό εξαρτάται από την ακρίβεια με την οποία τηρούμε τα μέτρα. Όπως τόνισε, ακριβή εικόνα θα έχουμε σε περίπου 2 εβδομάδες.

Τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν 2 στόχους: να προφυλάξουμε τις ομάδες αυξημένου κινδύνου και να μην κολλήσουμε όλοι μαζί. Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά και στον ιο της γρίπης: "Φέτος καταγράφηκαν συνολικά 94 θάνατοι, με μέση ηλικία τα 67 έτη".

Δηλώσεις Χαρδαλιά

Σε ιδιαίτερα αυστηρούς και δραματικούς τόνους ήταν και η τοποθέτηση του Νίκου Χαρδαλιά. "Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Μένουμε στο σπίτι. Κάποιοι συμπολίτες δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής. Κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Η ελληνική πολιτεία γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια. Ας είναι ξεκάθαρο.

Από εμάς εξαρτάται αν τελικά η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει πιο δραστικά μέτρα" είπε χαρακτηριστικά, ενώ προχώρησε στην ανακοίνωση νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Αυτά είναι τα εξής: -Από το Σάββατο στις 6 το πρωί, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, καθώς και εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. -Απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

Όσοι βρίσκονται σε πλεύση πρέπει μέχρι τα μεσάωυχτα του Σαββάτου να καταπλεύσουν. -Το Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας. Και από Δευτέρα μειώνονται κατά 50% οι παραγωγοί, με απόσταση 5 μέτρων από τους πάγκους. -Στα σούπερ μάρκετ, θα πρέπει να επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 15 τμ στα σουπερ μάρκετ. -Εχουν ανασταλεί όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης."

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ