1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-08-2013 21:38

«Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί μπορούσαμε να νικήσουμε»

Νακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη. Απεσταλμένος ΠΣΑΤ: Παναγιώτης Κουμάνταρος
Σερβία και Ελλάδα δεν έπαιξαν ποιοτικό βόλεϊ σήμερα και ο λόγος είχε να κάνει με το διακύβευμα της εισόδου στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ήταν η εκτίμηση του τεχνικού της Εθνικής ομάδας Γυναικών, Γιάννη Καλμαζίδη.

«Και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά σφιγμένες λόγω της κρισιμότητας του αγώνα. Στο πρώτο σετ είχαμε ένα κενό διάστημα 7-8 πόντων, ενώ προηγούμασταν κι αυτό επαναλήφθηκε και σε άλλα σημεία του παιχνιδιού», δήλωσε ο κ. Καλμαζίδης. 

«Επίσης, δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε την Μπόσκοβιτς, που είναι μια πολύ ώριμη για την ηλικία της αθλήτρια και έλυνε πολλά από τα προβλήματα της ομάδας της όταν εμείς προσπαθούσαμε να χαλάσουμε την υποδοχή τους», πρόσθεσε.

Το όνειρο της οκτάδας χάθηκε αλλά ο στόχος παραμένει υψηλός, καθώς μια θέση μεταξύ των πρώτων 12 ομάδων ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα συνιστούσε επιτυχία που το ελληνικό βόλεϊ δεν μπορεί να καταγράψει συχνά.

«Είμαστε στεναχωρημένοι επειδή μπορούσαμε να νικήσουμε», απάντησε ο Μακεδόνας προπονητής. «Από την άλλη, είναι κέρδος όταν νιώθεις ότι θα μπορούσες να κερδίσεις μια ομάδα όπως η Σερβία, με τις τόσες διακρίσεις στο επίπεδο των Κορασίδων και το αποτέλεσμα κρίθηκε, ίσως, από κάποια δικά σου λάθη. Εξάλλου, ας μη λησμονούμε ότι σήμερα έμειναν εκτός προημιτελικών ομάδες όπως η Ιταλία, η Τουρκία, η Σλοβενία, τις οποίες στη συνέχεια θα βρούμε μπροστά μας».

Στην παρατήρηση για το έλλειμμα συγκέντρωσης και κάμψης στην πίεση που εμφανίζει η ομάδα σε σημεία των αγώνων της, ο ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα σχεδόν όλων των ομάδων, σχετιζόμενο πρωτίστως με την ηλικία άρα την απειρία των αθλητριών.

«Το βλέπουμε σε αρκετά παιχνίδια. Είναι δύσκολο να μπορέσεις να διαχειριστείς τα συναισθήματα, την πίεση, τον εκνευρισμό. Σίγουρα, συμβαίνει και σε μας αλλά και σε άλλες ομάδες, ειδικά μετά από ήττες. Είχαμε πολύ δύσκολο όμιλο και αυτή η συνεχής πίεση αφήνει τα σημάδια της», εξήγησε ο κ. Καλμαζίδης.

«Προσπαθούμε να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση, να ξεχνούν δηλαδή οι αθλήτριες το προηγούμενο παιχνίδι, να μην σκέφτονται τα ατυχή αποτελέσματα, αλλά η διαχείριση είναι δύσκολη λόγω της ηλικίας. Επιπλέον, τα κορίτσια είναι για μεγάλο διάστημα μακριά από τα σπίτια τους λόγω της προετοιμασίας κι αυτό δεν το έχουν συνηθίσει. Αυτές είναι απαιτήσεις που δυσκολεύουν ακόμη και επαγγελματίες», συμπλήρωσε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ